Toothy Critter

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
zvezdan je napisao(la):
Mixe,za predvez sam mislio,vezuješ li critter za predvez čvorom ili loop to loop?
Na mom sistemu nikada nema omči. Samo čvorovi.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Ajde ovi drugari što koriste toothy da kažu,pošto sam i ja nabavio i danas ga krstim u ribolovu,kako ga vezujete za predvez,omča na omču ili neki čvor na omču critter-a.
Ja stavljam omču na omču.
Pogrešno rečeno kao na Mixovoj slici i ja vežem čvor na čvor, uvrnuto kod strimera, uvrnuto na drugoj strani i na to čvor.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
fantastična stvar! od kako sam ga provalio nema šanse da stavljam nešto drugo za štuku  :tbumb:
sa jedne strane mu zavarim omčicu za tippet ring a sa druge strane postavim kopču...

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  .. a moze i direktno da se metne na strimera, za neke strim. za koje ne zelimo da tonu previse brzo, tj da je kopca dodatno ne otezava, a i ima lepsi rad bez kopca. Mana je sto ti onda treba kilometar sajle , za svaki po malo
npr. ovako

Prilozi

• IMG_2288.jpg
    IMG_2288.jpg
    262,3 KB · Pregleda: 234

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Kuzma je napisao(la):
  .. a moze i direktno da se metne na strimera, za neke strim. za koje ne zelimo da tonu previse brzo, tj da je kopca dodatno ne otezava, a i ima lepsi rad bez kopca. Mana je sto ti onda treba kilometar sajle , za svaki po malo
npr. ovako

E ovo stvarno nikad nisam razumeo :doh: Što lepo ne napraviš sajjlu i staviš najmanju "Neša" kopču koja je extra lagana i pouzdana. Plus ima lep širok luk i strimeri extra rade!!!
Pa menjaj strimere do mile volje. I kada se sajla iskrivi/ošteti/izuvija/sjebe staviš drugu, a ovako imaš da se naradiš da skineš sajlu sa strimera i napraviš drugu na istom!!!

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Tad je precvikaš i okačiš na sajlicu sa najmanjom Neša kopčom!  :lol:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja za štuku naredne sezone počinjem da koristim tanke volframske sajlice!Koristio sam toothy ali sajlica mi deluje malo bolja opcija za površinsko mušičarenje!Tanja je i mnogo se manje vidi!

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Takodje kupovne volfram sajlice samo sto odsecem vrtilicu. Jedino sto je menjam skoro posle par ribolova zbog uvijanja. Naravno i Toothy Critter ali vise ove u poslednje vreme

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Probao sam te volfram sajlice i nešto nisam oduševljen. Jeste ona tanka, skoro da se ne vidi, ali posle sat bacanja sva se ufrćkala ko opruga.
Ja sam klasične zelene sajlice kratio na 7-8 cm i vezivao vrtilicu i kopču tankom žicom, posle markerom ofarbam i gotovo. Mnogo bolje mi se pokazalo. Ne otežava dodatno strimer i ne vuče ga dole, manje smeta kod zabacivanja, ima dovoljnu dužinu da štuka ne pregrize predvez i nije dugačko da se upreda ili frćka.
Od sajle od 30 cm dobijem tri kratke.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Mana volframske sajlice jeste uvrtanje,ali s obzirom da im je cena zaista simbolična(kod mene su oko 15-20 dinara),to može da se prenebegne!Na bistrijim vodama,kakvi su ritovi kod mene posle aprila,svaka sajla mnogo umanjuje šanse za ulovom,posebno što su male i plitke vode pa štuja dobro vidi!Volframska je ipak bolja solucija za takve situacije!

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ni ove sajlice nisu skupe, 30 dinara 30 cm.
Kad stavim prevez hipron 0.16 kratka sajlica dođe kao deo predveza, a kopča je šira pa strimer lepo radi. 
Ona, ako je gladna, napašće sve živo. Ovi kedraši stavljaju bele sjajne sajle koje su kao 0.50 i love.
U svakom slučaju treba imati obe vrste sajlica pri sebi za svaki slučaj.
Od viška ne boli glava.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
To obavezno, par vrsta sajlica. Za male strimere ove sajlice sto si naveo sto koriste kederasi ima samo da smetaju radu strimera, te je potrebno imati lakse i tanje sajlice. Za vece strimercine mogu i te. Sve zavisi od situacije na vodi. Ima tu jos dosta tih zafrkancija, ternutno testiram neke vrste "sajlica" ali otom optom. Inace jos nisam nasao sajlicu s kojom sam u potpunosti zadovoljan

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ranije je bilo u prodaji tankih crnih sajlica od 15 - 30 cm, zvanih "konjska dlaka". Moraću njih da potražim da li ih ima još i da probam.
Ove zelene se malo i teško vide u vodi.
Nisam probao toothy critter pa neznam razliku. Vidim da mnogi hvale.

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Milanče je napisao(la):
Kuzma je napisao(la):
npr. ovako

E ovo stvarno nikad nisam razumeo :doh: Što lepo ne napraviš sajjlu i staviš najmanju "Neša" kopču koja je extra lagana i pouzdana. Plus ima lep širok luk i strimeri extra rade!!!
Pa menjaj strimere do mile volje. I kada se sajla iskrivi/ošteti/izuvija/sjebe staviš drugu, a ovako imaš da se naradiš da skineš sajlu sa strimera i napraviš drugu na istom!!!

nema sta da se razume, nema tu neke konkretne definicije. imam i takve sajle sa kopcama, na nekima ima i vrtilice na suprotnom kraju-strimeri koji se prilikom mahanja previse uvrckaju na struni, imam ih sa raznim kopcama. neke su kopce poskidane sa origin karabinjera...
Sto se tice krivljenja tuti kriter sajle-ekstra lako se ispravlja , mada, na nekim strimerima u startu iskrivim sajlu , tj. tuti kriter jer sa takvom zakrivljenoscu dobijam da prilikom povlacenja (cimkanja) strimer ide u fazonu jerka-levo desno gore desno levo dole gore levo levo jos levlje  :doh:
  u slucaju da stvarno zelim nekada da promenim ovu sajlu, (to sam uradio najvise 3 puta) procedura za skidanje iste traje krace nego cvikanje tj secenje. potrebno je samo prstima uhvatiti za zalepljeni kraj i povuci u suprotnom smeru od pravilnog povlacenja strimera . Nfeznam dali sam bio jasan ali probaj-nista lakse

Vrh Dno