Ceo forum se preselio u temu "Danas sam mušičario", a možda neki posetioc potraži neki raport sa neke naše reke pod njenim nazivom.
Evo, ja sam danas mušičario na Toplici. Prvo sam bio ispod jednog bagera koji mi je mutio vodu, čekao da prestane, ali na kraju me je izdalo strpljenje pa sam se preselio uzvodno od njega.
Nisam razbio klenove jer su uglavnom odbijali sve moguće plivajuće muve, a nije mi se nimfarilo. Ipak, ulov je bio donekle zadovoljavajući.
Prvo sam poklonio oko 2 kg klenčića od po 20-30 cm jednom slučajno zatečenom ribolovcu (bez dozvole), koji se uplašio kada me video, misleći da sam ribočuvar. Međutim, susreli smo se usred džungle, pa nije imao kud da beži. Samo je sklopio štap i pravio se lud. Rekoh mu: "Ne boj se pobratime, ne treba tebi ni dozvola ni štap. Poklanjam ti sve ribe." Mogu samo da zamislim kako sada zeza ostale ribolovce iz svog sela dok krkaju prženu klenovinu.
Moćan je osećaj kada poklanjaš ribe.
Naravno, posle je pao i "obavezni" kilaš i jedan od pola kila i još jedna "omanja" gomila malo sitnijih, koje sam takođe poklonio.