Totalni pocetnik ! :S

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Zvezdane , prica je za neku drugu temu ali meni je stvarno besmisleno loviti somove na fly kod nas. Sustina je da u musicarenju treba uzivati i sve sto bi ti predstavljalo nekakvo zlopacenje treba izbegavati. Neki to zovu "linija manjeg otpora" ali musicarenje bas to i podrazumeva. Ja sam se okrenuo musicarenju onog trenutka kada sam pozeleo da naucim nesto novo, da ne nosim 10kg pribora sa sobom, da izbegnem komarce, blato, mulj i sasvim je logicno da je moje shvatanje musicarenja nesto drugacije od tvog. Naravno da nemam nista protiv da neko misli drugacije i uziva u drugacijim stvarima, ali ne postoji riba zbog koje bih mahao onim Gogovim priborom, sem nesto na kratko. Stvarno se divim onima koji ciljno love ribe koje je neuporedivo lakse uhvatiti drugim priborom i nacinom pecanja. Ja sam navikao na produktivni ribolov oduvek, tako se i ponasam i u takvom ribolovu uzivam. Naravno ne kazem da to ne treba raditi, vec naprotiv kome se svidja svaka cast. Meni ne.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
sta znam  ??? stariji si covek , a na dunavu stalno duva  :(

:D

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
347
krajisnik_bl je napisao(la):
Da li je neko koristio scierra hm3  9` 4/5# i da li bi bio dobar za mene , imam neku kombinaciju koja mi je prihvatljiva i koju bi mogao realizovati u septembru.

Ako ti odgovara cena, uzimaj bez razmisljanja i imaces dobar stap. Bacao sam njime samo po travi i mislim da je odlican. Oseca se lagan u ruci i super radi i sa malo kanapa izvan vrha. Ako uzimas DT kanap onda #4, a ako se odlucis za WF onda #5. Srecno  ;) 

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Bojane,ako ćemo se voditi tom logikom onda mušičarenje svakako nije najuspešniji način ribolova ni kad su salmonidi u pitanju.Zar ne?Glista i plovak će uvek razvaliti bilo koju veštačku mušicu.
Tema je zaista za neko drugo mesto,ja sam samo napravio malu digresiju na onaj ulov soma.Da su bolje čuvane vode,ne vidim razlog zašto ne bi uživali u mušičarenju ove vrste kao što se to radi po svetu.Priznaj,da postoji voda u blizini Bg-a za koju se pouzdano zna da daje krupne somove na strimer,ne bi li otišao da probaš?Bar jednom.
Konformista si ;),možda stvarno ne bi zapalio na neku baru u kojoj razbijaju krupnu somovinu na strimer samo zbog komaraca.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
zvezdan je napisao(la):
Bojane,ako ćemo se voditi tom logikom onda mušičarenje svakako nije najuspešniji način ribolova ni kad su salmonidi u pitanju.Zar ne?Glista i plovak će uvek razvaliti bilo koju veštačku mušicu.
Tema je zaista za neko drugo mesto,ja sam samo napravio malu digresiju na onaj ulov soma.Da su bolje čuvane vode,ne vidim razlog zašto ne bi uživali u mušičarenju ove vrste kao što se to radi po svetu.Priznaj,da postoji voda u blizini Bg-a za koju se pouzdano zna da daje krupne somove na strimer,ne bi li otišao da probaš?Bar jednom.
Konformista si ;),možda stvarno ne bi zapalio na neku baru u kojoj razbijaju krupnu somovinu na strimer samo zbog komaraca.

Zvezdane sve si ti u pravu ali meni ni jezero Joca nije daleko pa ne probah to musicarenje stuke. Sto ne znaci da necu otici da probam.

Drale

Junior member
Učlanjen(a)
12.08.2011.
Broj reagovanja
1
nespetro je napisao(la):
Ako ti odgovara cena, uzimaj bez razmisljanja i imaces dobar stap. Bacao sam njime samo po travi i mislim da je odlican. Oseca se lagan u ruci i super radi i sa malo kanapa izvan vrha. Ako uzimas DT kanap onda #4, a ako se odlucis za WF onda #5. Srecno  ;)

Citao sam danas neke recenzije i komentare za stap po stranim forumima i pisu da je malo krut kad je riba na stapu ali vecina komentara je bila za #6/7 sto se ostalog tice kazu da je odlican uglavnom to mi je prvi pik trenutno mozda naleti jos neka kombinacija do kupovine ;)

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
347
Veliki je broj dobrih stapova na trzistu, ono sto je najbitnije je da se stap prvenstveno tebi svidja. Kao sto ti Rancic rece, probaj da nadjes nekog iz tvog mesta i zamoli da malo probas bacanje. Cisto radi toga da stvoris prvi utisak.

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Stvarno se divim onima koji ciljno love ribe koje je neuporedivo lakse uhvatiti drugim priborom i nacinom pecanja. Ja sam navikao na produktivni ribolov oduvek, tako se i ponasam i u takvom ribolovu uzivam.

Bojane tirola,crvici, larve, gliste... mislis da u 90% slucajeva nisu laksi i produktivniji nacin nego musica? Cak i varalica na pojedinim salmonidnim vodama je produktivnija...

Sto se tice komfornosti samog ribolova, mislis da je pecanje do grla u Drini komforno?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Dane mozda jesu produktivniji ali nisu dozvoljeni. Znaci ne diskutujemo o tome. Varalica mozda negde i jeste efikasnija, dugo sam je i koristio ali mi nije dovoljno komforna, brdo kutija i ostale opreme.
Na Drini gde god mogu da pecam a da ne stojim do grla to i uradim. Iz istog razloga komfora. Gde mora da se ugazi duboko, sta da radim, kud svi Turci tu i mali Mujo :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ih bre simpsone koji si ti lezilebovic  :doh: neces da se ni malo pomucis da ulovis ribu  :( ...ko zna mozda i ja postanem takav kad dodjem u tvoje godine  ???

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
ih bre simpsone koji si ti lezilebovic  :doh: neces da se ni malo pomucis da ulovis ribu  :( ...ko zna mozda i ja postanem takav kad dodjem u tvoje godine  ???

A sta imas u mucenju, zadovoljstvo i te fore? Kao treba posecivati prazne reke i prazniti ih jos vise, ili trofej je riba od 20cm tamo gde su retke one od 15?

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
simpson H je napisao(la):
A sta imas u mucenju, zadovoljstvo i te fore? Kao treba posecivati prazne reke i prazniti ih jos vise, ili trofej je riba od 20cm tamo gde su retke one od 15?
a sta da radim i gde da pecam?  :'( bolje kod nas nema a mora negde da se peca  :blush:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
To ti i ja pricam, vrati se nekoliko postova ranije. Ako mi se peca onda odem na produktivno pecanje produktivnim metodama. Ako se poklopi da je to musicarenje onda ispada idealno. Ako sam "osudjen" na Dunav i Savu onda je mahanje daleko neproduktivnije od varalice.

Doduse ima ovde onih koji kazu "pobedio sam varalicara" : :hammer: (ne mislim na Zvezdana :firends:)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
pa mozda zato ljudi kod nas masovno musicare ne salmonidne vrste? salmonida slabo ima i male su a velika zelja za musicarenjem pa daj sta das ?
evo npr. ja ...morava mi pored kuce prolazi . 1400m od stana su naj bolji tereni u celom donjem toku  :) mogu da odem kad hocu i da hvatam ribe mnogo vece nego sto cu ikada verovatno uloviti divlju pastrmku. a da ne pricamo o broju komada koji se mogu uloviti . mozda sam i ja pristalica linije manjeg otpora i produktivnog ribolova  ???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno