Trgoviski Timok

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Na ovoj reci bio sam samo jednom. Put je veoma zajeban i mislim da se sada ne bih snasao. Znam da se ide do Svrljiga i posle nekim stranputicama zivota. Medjutim, ceo put je asfaltni i to odlican.
Reka je veoma uska i poprilicno dugacka. Najveci problem je sto je veoma neprohodna i musicarenje je strasno otezano. Postoji svega par mesta gde moze da se ljudski zabacuje, a sve vreme su neke egzibicije sa rollcastom (pa cak je i on veoma otezan).
Reka je veoma bistra i brza. Postoji jedan vodopad koji je apsolutno impozantan i samo zbog njega vredi da se ode.
Sto se tice riba, nisam se proslavio. Bili smo nas trojica musicara i moja supruga (varalicar). Ja sam imao dva polaza na nimfu, kao drugi musicar. Jedino je moja zena imala udarce i to u jednom viru (dve pastrmke oko mere, ali su joj se obe otkacile)
Napominjem da smo bili u gornjem toku reke i da ostali delove reke ne poznajem!
Salut

Santa

Junior member
Učlanjen(a)
15.11.2005.
Broj reagovanja
0
Kada budete sledeci put isli, racunajte i mene. Obozavam takve reke!

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Druze Santa,
Trgoviski Timok je relativno budjava reka, za tebe cuvam delikates, ali cu o toj reci pisati za neki dan!
Salut

MarkoTimokRiver

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2009.
Broj reagovanja
0
Trgoviski Timok od Kalne prema Inovu i Vrtovcu

IMG_1924.jpg

IMG_1925.jpg

IMG_1927.jpg

IMG_1928.jpg

IMG_1929.jpg

IMG_1930.jpg

IMG_1931.jpg

IMG_1932.jpg

IMG_1935.jpg

IMG_1936.jpg

IMG_1939.jpg

IMG_1944.jpg

IMG_1945.jpg

IMG_1947.jpg

IMG_1953.jpg

IMG_1959.jpg

MarkoTimokRiver

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2009.
Broj reagovanja
0
Mozda nije bas bogata ribom al je bar cista,nema deponija,plastike itd.
Uzivanje bato cista obala,cisto korito reke,obozavam Trgoviski,ove godine idem bajsom do klisure(nizvodno od Kalne) moram bar jednom dok autom cu ici cesce

Dzabe je Zlotska puna sa pastrmkom kad ti iznad glavu vise kese,preskaces djubre

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Ispod ovih vrhova Stare planine nastaje Trgoviški Timok.

Da nebi bilo zabune šta sam radeo pored ovakve vode u zabrani lova pastrmke, napomenuo bih da sam bio do "Babinog zuba" i usput morao da uslikam ovaj prelepi potok.

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
Ove godine sam pecao na njemu par puta, a ove planiram cesce odlaske...
Prilicno je cist i priroda je netaknuta, mada riblji fond nije za neku hvalu....
sve u svemu los za pecanje ali odlican za uzivanje i odmor u netaknutoj prirodi  :yeswink:

djole10

Junior member
Učlanjen(a)
13.08.2010.
Broj reagovanja
0
Prelepi tereni, pogotovu ovaj ispod mosta. Prvo leto da nisam mogao da odem do Kalne, ali ispravićemo koliko oko 1 maja. Marko razočarao si me sa izjavom o ribljem fondu, mada sam se i sam uverio.

Kakva je situacija sa Stanjinackom rekom od Bigara na dole???

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Jovanča je napisao(la):
Sta zivi u ovoj vodi? Prelepa reka

Reka je stvarno prelepa i čista. Riblji fond za ovakvu reku u suštini i nije loš ako se uzme u obzir broj ribljih vrsta i dužina reke. Klen, skobalj, krkuša su dominantne vrste.

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Na ovoj reci sam upecao najvecu moju kalifornijsku pastrmku i to ispod samog usca zukovacke reke u trg.timok,mogla bi to biti lepa reka ali ekslpotacija peska je dobar deo reke unistila.

Bucko M.

Senior member
Učlanjen(a)
30.11.2011.
Broj reagovanja
0
  Marko,neizmerno hvala na fotosima. Odvrnuo sam total,pa ja zivim za onakve vode i lagan pribor. Zlotska reka me odavno privlaci i zao mi je

sto ''vise kese'',zamisljao sam je cistu i divlju,bez obzira na riblje bogatstvo obisao bih je. Cuo sam da je gotovo nemoguce musicariti zbog obra-

sle obale i da bukvalno ne treba ni pokusavati musicariti. Posto pecam po dzunglama od kad sam bio klinac,rizikovacu,a i da obidjem Zlotsku

jamu i jos neke pecine tamo  :tbumb:

OTVARAM MAPU....

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
U Trgoviškom Timoku trenutno ima i neke iz ribnjaka odbegle "italijanske alpske" pastrmke, treba proveriti koje... Kada sam nedavno čuo za ovu ludu vest pokušao sam da nađem broj telefona vlasnika ribnjaka i kroz par nedelja uspeo. Na pitanje koja je vrste pastrmke on je rekao, citiram: Salmone alpino, šta god to značilo... Ime liči na Salvelinus alpinus (alpska zlatovčica), ali po njegovom opisu odraslih riba u kome nije spomenuo nikakav jarko obojeni stomak, već da je cela riba siva i sa crnim tačkicama, zaključio sam da nije. Inače su nabavljene iz Italije, gde ima puno endemskih jezerskih pastrmki u ledničkim jezerima na Alpima.

p.s. Možda će se naći neki ludak i kuputi kofu mlađi ovih riba, pa isipati u Zavojsko jezero...  :-*

Vrh Dno