U potrazi za rijecnim "divovima" !?

mjesta rajskih rijeka ?

• rijecni divovi

Glasovi: 4 26,7%
  • rajske rijeke

Glasovi: 11 73,3%

• Ukupno glasača
    15

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:drool: :drool: :drool: :drool: čeljust ko u lososa, neman prava... :yeswink: svaka čast mušičaru koji ju je ulovio!!! Odlična reklama za tu rečicu  :yeswink: :tbumb:

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Sram te bilo Randjo zaboravio si RASMC-ove stihove :p
Sad da klečiš na kukuruzima dok slušaš Ramba, da obnoviš gradivo :D

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ovo je kalifornijska pastrmka ugojena u ribnjaku. Molim da se niko ne naljuti, ali ovo je kao da uloviš gusku u nečijem dvorištu. Ako neko od vas ima želju da ulovi isto ovoliku ribnjačku kalifu, treba samo da ode do prvog ribnjaka, kupi monstruma, kojeg će mu vlasnik vrlo rado prodati, jer to niko neće da kupi, živog ga ubaci u obližnji potok i dođe sutradan na to mesto sa mušičarskim štapom u ruci. Vrlo brzo će mu ta riba pokupiti bilo koju muvu i naći će se ponovo u njegovim rukama, ovog puta kao "veličanstveni" ulov.
Ako se neko zaista pali na ovakve ulove, neka me posluša i "proslavi" se.
I ja sam lovio kalifornijke do 70 cm. One od po 2-3 kg nisam stagao ni da prebrojim. Brzo sam to zaboravio i pomalo se stidim takvih ulova. Ponosan sam što se nisam slikao.
E, možda je mušičar sa slike baš hteo da prikaže ono što bih i ja. Možda je hteo da dočara koliko je ružna ugojena pastrmka iz ribnjaka i koliko je besmisleno loviti je.

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
E bre MIX, nemoj da si na kraj srca. Sama borba sa ovakvom grdosijom ostaje u secanju celog zivota. Ja bih recimo platio da mi neko omoguci borbu sa ovakvom nemani.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Mix,
nije tacno da ribnjak jedva ceka da se otarasi ovakve slotije. Kapitalni primerak bilo koje riblje vrste je znatno skuplji na ribnjaku od vise komada koji zbirno imaju istu tezinu. Bildovanje pastrmke do ovih gabarita ima za cilj da nekome pruzi jedinstven uzitak borbe i da za to debelo plati.
Pastrmka jeste ruzna i deformisana ali zamisli kako vezuje stap u cvor?! A koliko ju je lako uhvatiti, to je vec diskutabilno. Ni one velike potocare sto su "uplivale", u Gradac nisu nesto preterano aktivne. Riba se brzo adaptira na vodu u kojoj se nalazi i menja navike. Niko je nece pecati na granule...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Mixmaster je napisao(la):
Ovo je kalifornijska pastrmka ugojena u ribnjaku. Molim da se niko ne naljuti, ali ovo je kao da uloviš gusku u nečijem dvorištu. Ako neko od vas ima želju da ulovi isto ovoliku ribnjačku kalifu, treba samo da ode do prvog ribnjaka, kupi monstruma, kojeg će mu vlasnik vrlo rado prodati, jer to niko neće da kupi, živog ga ubaci u obližnji potok i dođe sutradan na to mesto sa mušičarskim štapom u ruci. Vrlo brzo će mu ta riba pokupiti bilo koju muvu i naći će se ponovo u njegovim rukama, ovog puta kao "veličanstveni" ulov.
Ako se neko zaista pali na ovakve ulove, neka me posluša i "proslavi" se.
I ja sam lovio kalifornijke do 70 cm. One od po 2-3 kg nisam stagao ni da prebrojim. Brzo sam to zaboravio i pomalo se stidim takvih ulova. Ponosan sam što se nisam slikao.
E, možda je mušičar sa slike baš hteo da prikaže ono što bih i ja. Možda je hteo da dočara koliko je ružna ugojena pastrmka iz ribnjaka i koliko je besmisleno loviti je.

:nowink: Oprosti druže, mislim da nije najpametnije sve tako generalizirati (i biti u sve tako uveren ne glede na silno iskustvo koje imaš)... ali cini mi si da je to tvoja navika a ne nesto zlonamerno, oprosti ako grešim. Ja bih vrlo rado da se takva nađe na mom štapu (naravno bez prethodne kupovine u ribarnici). Ovaj tvoj post mi malo liči na http://www.musicarenje.org/index.php?topic=1715.0

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Da li neka kalifa uošte ostane u reci da poraste ovoliko (ili bar 2-3 kg) ako se pusti kao mlađ? Znam da porastu ovolke i veće kada migrirajući nizvodno dođu u neko jezero, poput Zavojskog...

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
:nowink: Oprosti druže, mislim da nije najpametnije sve tako generalizirati (i biti u sve tako uveren ne glede na silno iskustvo koje imaš)... ali cini mi si da je to tvoja navika a ne nesto zlonamerno, oprosti ako grešim. Ja bih vrlo rado da se takva nađe na mom štapu (naravno bez prethodne kupovine u ribarnici). Ovaj tvoj post mi malo liči na http://www.musicarenje.org/index.php?topic=1715.0

Apsolutno sa slazem!

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
sebastian je napisao(la):
Ovaj tvoj post mi malo liči na http://www.musicarenje.org/index.php?topic=1715.0
Oće on to tako!  :yeswink:

Kad god ja upecam pastrmku kilašicu na varalicu on kaže da se same hvataju na varalicu čim je baciš u vodu. Kad onda napokon upecam kilašicu na nimfu, onda ispade da sam pecao na reviru, gde su ribe dresirane da se hvataju na nimfe. Moram uskoro u neku vukojebinu da upecam veliku divlju pastrmku na muvu, pa baš da vidim šta će mi tad nađe ko zamerku. Verovatno će reći da je muva bila previše realistična, pa se ulov može svesti pod lov na prirodne mamce!  :D

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Žao mi je što ste pogrešno protumačili moj post. Ali šta da radim? Povezali ste ga sa umanjivanjem vrednosti tuđeg ulova. Svaki ribolovac veliča svoj, a umanjuje tuđ (ulov), ali to nije bila moja namera.
Ja dobro poznajem navike kalife i navike onih koji se bave njenim uzgojem. Ovoliki mužjak ne vredi ni pet banki na tržištu, jer je prestareo da bi dao kvalitetan mleč, a meso mu je loše. Jede kao stoka i nanosi samo štetu vlasniku ribnjaka, koji gleda da ga se otarasi budžašto. Jedina nada su mu napaljeni ribolovci koji bi u nedostatku umeća da ostvare pravi trofej, platili i za lov u "kokošarniku" i lovili i utovljene domaće životinje, u koje je odavno svrstana ribnjačka pastrmka.
Lovio sam slične monstrume, ali se ne hvalim time,niti smatram da je to za hvalu. Moguće je da i sam mušičar koji drži ovu nakazu od utovljene kalife to odlično zna. Jeste lepa slika i može da uzbudi onog ko nije lovio ribnjačke kalife, ali poslušajte "starca", TO JE GLUP RIBOLOV.
Međutim, prihvatam da novopečeni mušičari vide svoju budućnost u mušičarenju na livadama, ribnjacima i sličnim mestima, pa koristim ovu priliku da ih pozdravim. Da ste živi i zdravi, momci! :tbumb:
Htedoh reći, što je više ljubitelja ovakvih riba, to je veći prostor na divljim (ribo) lovištima.

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Goci je napisao(la):
Da li neka kalifa uošte ostane u reci da poraste ovoliko (ili bar 2-3 kg) ako se pusti kao mlađ? Znam da porastu ovolke i veće kada migrirajući nizvodno dođu u neko jezero, poput Zavojskog...

Kalifa moze narasti znatno vise od 2 do 3 kg, od jajeta ili ulozene 'spice', do preko 70 cm - van ribnjaka. Ako je rijeka bogata hranom i ako ju ne utamene ranije. Ima nekoliko takvih rijeka na podrucju ex-yu. No, riba na slici je jedna od mnogih - daleko od (i ove godine) najvece - 'opeglanih' doslovce na izlazu iz ribnjaka na toj rijeci. Ribnjak ima slobodan kanal u kojem je jato velikih riba, koje svako koliko 'iscure' u vodu. Kako i zasto znaju Gazda, G.$.Washington i herr. Euro. To jest velika riba, to jest veliko zadovoljstvo za onog tko ju je ulovio, nista vrijedno omalovazavanja, nipodastavanja, sumnji, ali... Daleko od prirodne ribe, daleko od drila, daleko od selektivne i u bilo kojem smislu zahtijevne ribe. Tko prvi naleti, njegova djevojka. I svaka cast. 

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
pogledajte ovu duginu lepoticu...mušičar je jedan moj poznanik iz mesta u kom živim.
sava_dolinka_1_big.jpg

ovakve pružaju sigurno žestok dril  :)

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Alo Seb, odi u neku muharosku gostilnu pri vami i to glasno spomeni, dobil bus 'briketom' po glavi.

(I zahvalu od ribogojca).

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
alp je napisao(la):
Alo Seb, odi u neku muharosku gostilnu pri vami i to glasno spomeni, dobil bus 'briketom' po glavi.

(I zahvalu od ribogojca).

:D  :tbumb:

Prosle godine, na savi bohinjki, skoro sam živčani slom doživeo kada sam ugledao jednu još veču od ove. Ja u vodi sa četvorkom u rukama i na kraju predveza mala suha nekih #17... dva puta je doplivala meni na nekih par metara a ja ništa nisam mogao. Nisam imao vremena menjati predvez a ni muvu...ahhh :D  :hammerhead: prestao sam mahati i nepomično sam stajao da ju ne poplašim kako bi ju što duže gledao  :) bila je ogromna, dugačka i debela... i samo sam joj mogao reči  :bye: za kraj.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Ja sam pitao cuvara na Ribniku, da li je siguran da nemaju mladicu? Covek me zbunjeno gleda,a ja ubedjen da sam video mladicu :doh:

Vrh Dno