Žao mi je što ste pogrešno protumačili moj post. Ali šta da radim? Povezali ste ga sa umanjivanjem vrednosti tuđeg ulova. Svaki ribolovac veliča svoj, a umanjuje tuđ (ulov), ali to nije bila moja namera.
Ja dobro poznajem navike kalife i navike onih koji se bave njenim uzgojem. Ovoliki mužjak ne vredi ni pet banki na tržištu, jer je prestareo da bi dao kvalitetan mleč, a meso mu je loše. Jede kao stoka i nanosi samo štetu vlasniku ribnjaka, koji gleda da ga se otarasi budžašto. Jedina nada su mu napaljeni ribolovci koji bi u nedostatku umeća da ostvare pravi trofej, platili i za lov u "kokošarniku" i lovili i utovljene domaće životinje, u koje je odavno svrstana ribnjačka pastrmka.
Lovio sam slične monstrume, ali se ne hvalim time,niti smatram da je to za hvalu. Moguće je da i sam mušičar koji drži ovu nakazu od utovljene kalife to odlično zna. Jeste lepa slika i može da uzbudi onog ko nije lovio ribnjačke kalife, ali poslušajte "starca", TO JE GLUP RIBOLOV.
Međutim, prihvatam da novopečeni mušičari vide svoju budućnost u mušičarenju na livadama, ribnjacima i sličnim mestima, pa koristim ovu priliku da ih pozdravim. Da ste živi i zdravi, momci!

Htedoh reći, što je više ljubitelja ovakvih riba, to je veći prostor na divljim (ribo) lovištima.