Učvršćivanje Braided Loop konektora

Da li ste imali problem sa spadanjem konektora?

• DA

Glasovi: 20 57,1%
  • NE

Glasovi: 15 42,9%

• Ukupno glasača
    35

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ovo me dugo mučilo, nekoliko velikih riba su mi otplivale sve sa celim predvezom i konektorom...  Odonda sam uglavnom koristio ili strune sa ugrađenim loop-om ili samo ekstra kvalitetne konektore u koje imam poverenje (Orvis i Savo Martinović).
Dok sam se spremao na put u Dansku morao sam da stavim konektor a ponestalo proverenih :mad: Super lepak sam pokušavao nekad ali nisam zadovoljan - ukruti se i upotrebom se lomi.... I ja se setim da probam sa Aquasure lepkom za waders  :)
BINGO! BINGO! BINGO!!!

Navučete konektor na kraj strune, stavite malo Aquasure lepka na ceo braided deo i razmažete sve lepo i ravnomerno čačkalicom. Ostavite da se osuši preko noći i to je to - konektor ostane savitljiv i zapečaćen!!!

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ja koristim najobicniji silikonski buzir s' tim da se trudim da bude sto manjeg precnika i da se sto teze navlaci preko konektora i kanapa.Tako postavljen ne zapinje kroz provodnike.

Ko ga svuce rukama(mislim na konektor) od mene dobija kanap na poklon  ;)

p.s. Sa vremena na vreme treba proveriti u kakvom je stanju buzir i po potrebi zameniti a to je smesna investicija a i ne traje vise od minute.1m silikonckog buzira kosta oko 30din a ima ga i u raznim bojama.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Crni uvek postoji prvi put. A veruj mi ne želiš ga! Ni meni nije jasno kako ali ja izgubih par velikih riba... A čuo sam i od mnogih drugih, iako na probu rukama sve izgleda savršeno (a uglavnom i jeste) nekada se od bacanja, peacnja nekako olabavi i ode...
Meni više nikada ;)

Nenad Bugarcic

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2012.
Broj reagovanja
0
Ja ovo radim vec 2godine,stim sto na jace klase struna,na pocetku konektora(ne gde je "lup") vezem jedan cvor sa tankim parcetom dakrona(backinga) i to da malo "udje" u coating strune!
Nije los ni Loon_ov UV wader repair!
To je fino na svom videu pokazao Ed Ward,koji takve konekcije pravi na letecim glavama!
Ih bre Mito,sto nisi pitao,odmah bih ti rekao :) ..te ribe ne bi izgubio a sigurno su bile najvece :p

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ne sumnjam profesore u ovo sto si napisao_Obicno se desi da se osigurac(buzir) osteti i pukne a onda je samo pitanje vremena kad cemo ostati bez predveza ili cak predveza i ribe.Dobra fora je i da se nanese tanak sloj sintelan lepka koji ce dodatno ojacati spoj.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Od kako mušičarim koristim ove konektore i nikada mi se nije desilo da se smakne. To se nije desilo zato što sam kada navučem konektor na vrh kanapa obavezno na dva mesta kapao po kap super lepka. Prvo mesto je ono ispod silikonskog bužira o kome je Crni pričao a drugo mesto je sam vrh kanapa. Ovako osiguran konektor nema šanse da se svuče. Dve kapi super lepka ne remete rad kanapa a osiguravaju da konektor ostane na svom mestu.

Na slici strelice pokazuju ova dva mesta.

Prilozi

• konektor1.JPG
    konektor1.JPG
    92,5 KB · Pregleda: 341

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
i ja sam stavljao super lepak ali izlomi mi kanap na tom mestu i konektor bude krut....ja isto radim samo sa buzirom kao crni sto kaze ali nije to bas konekcija najbolja desilo mi se bas juce da struna odletela u vodu a konektor ostao na obali sa predvezom...ne znam na koju foru...probacu i ovo sa lepkom za waders zvuci mi ok...

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
To su dva mesta od po 3-4mm gde je lepak, dali se tu kanap izlomio ili nije nisam gledao jer mi nije bitno, vrlo mala je to površina.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
ja sam kapnuo lepak iza buzira tako da malo uhvati i kanap i tu bi mi se kanap lomio gde se zavrsi lepak...pojavi se unutrasnji deo kanapa a kanap jednostavno pukne pa ga posle nekog vremena moram kratiti a samim tim i novi buzir praviti....

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ja već godinama koristim najjeftinije kanape koje mogu da nađem i do sada mi se nije nikad ni najednom desilo da se spoljni omotač tako ošteti da se vidi unutrašnji deo. Možda je taj super lepak koji si koristio previše agresivno delovao na kanap pa je zbog toga pukao, ko bi znao  ???

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Gegula dali si koristio buzire koje dobijes uz konektor ili si stavljao silikonske? OGROMNA je razlika!!!

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
koristim ove koje dobijem uz konektor......
inace sad sam kapnuo malo lepka ispred buzira suprotno od strane kanapa pa cu da vidim kako ce se ponasati....sigurno nece spadati vise ali mi se opet ne svidja sto je konektor KRUT. :hammer: :hammer: :hammer:

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Crni, ima li tih buzira u Leskovcu? Bezbojni? 
Ne trebaju mi za konektor, tu namotam pola cm osnovnog konca na kraju konektora i predjem aquasure-om. Drzi bez problema. 
Silikonski buzir sam svuda trazio i ne mogu da ga nadjem a treba mi za pravljenje okaca za Shooting head-ove za dvorucne. Ima ovih plasticnih ali mi se ne svidjaju uopste.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Cek ako Crni nema info za Leskovac, onda mora saljes... :yeswink:  :D

Vrh Dno