ulovio sam danas tri vrste (Fratra, Kanjca i Kantara) na moru na malog crnog NCSa
a slikao sam samo dve jer mi kanjac pobegao iz ruke dok sam nameštao kameru
mada sami ulovi nisu baš nešto ekstra spektakularni a i ribice su malecne. Još ne mogu da skinem fotke sa te kamere ali mislim da ču sutra sve to srediti. Lovio sam tako što sam prethodno preronio teren i vidio gde čega uglavnom ima pa stajao u vodi cimkao blizu dna sa sačmom na nekih 20cm od muve. Brzo mi je dojadio takav ribolov pa sam nakon ova tri čudna uspeha i prestao te se propustio užitcima mora
Konačno pred kraj dana sam imao priliku običi jedno meste gde ima po kojeg brancina ali tu je toliko trave bilo na površini da je pecanje trajalo svega 15minuta i onda sam odustao i pustio to mesto za neki drugi put.
Na nekih 30tak metara od obale gde je dubina još uvek nekih 3-4m se sve jasno dalo videti, vidljivost je bila fantastična i pronašao sam tu ogromno jato baš krupnih Salpica i pomišljao čak o podvodnom ff-u
ali o toj ribi malo znam i bilo mi mrsko se gnjaviti time ali malo ču da ih prostudiram za sledeči put ako se sretnem sa njima opet. Bilo je komada i preko kilo. Tako da sam uživao u promatranju podvodnog sveta i pustio ribe na miru da čeprkaju po dnu.