URADI SAM - Tippet holder

Geneva

Senior member
Učlanjen(a)
25.09.2012.
Broj reagovanja
0
Danas mi je palo na pamet da napravim sam Tippet holder, posto mi se ne bacaju pare na nesto sto mogu kod kuce da napravim.
Cena originalnog tippet holdera po kome sam pravio repliku je negde ok 600-800 dinara, a mene je kostao ... 0 din
sve sto vam treba imate sigurno kod kuce :D

Materijal:
1. stara pertla od patika (cipela)
2. Parce vakum creva ili bilo koje crevo manjeg precnika od rupe na tippet kalemu.
3. 2x karabinjer ( obicni sa privezaka ili tako nesto )
4. 1x zatezac od jakne :)

pravljenje:
1. Iseci velicinu pertle koja vam je potrebna i vezati krajeve u cvor tako da napravite krug.
2. iseci crevo na velicinu koja vam je potrebna ( u zavisnosti koliko tippeta nosite, ja sam sekao za 3 - 4 kalema )
3. provuci perlu kroz crevo tako da imate sa obe strane omcice.
4. sa jedne strane staviti karabinjer za kacenje na prsluk, a sa druge prvo zatezac pa onda karabinjer ( zatezac sluzi da zbog sfernog oblika kalemovi ne zapinju ), a donji karabinjer da zakacite kljuceve ili sta god.
... i to je to...  :smoke: :smoke: :smoke:

ostaje samo da skinete gornji karabinjer, nataknete kalemove i spremni ste da uzivate :D
Ovo je original
orvis_acc_tippet_spool_holder_lg.jpg

A ovako sam ja napravio...  :lol: :lol: :lol:
1381190_302758913197230_1561274871_n.jpg

Moze i devojka da se upeca na ovo  :bleh: :bleh: :bleh:
1234705_302758886530566_391036339_n.jpg

1382872_302758889863899_1188674366_n.jpg

p.s. Ako koristite obicne tippete, koji nemaju nista da zaustavljaju odmoravanje, mozete napraviti sami od lastiša da vam se ne odmotava.

cikamike

Senior member
Učlanjen(a)
01.11.2010.
Broj reagovanja
0
Bravo majstore!! :tbumb:

Nikad nisam koristio ovo, ali verujem da je prakticno.

Btw, razmisljao sam da napravim drzac meredova. Onaj sistem sa 2 magneta. Vidi se da si talentovan za budzenje, pa daj neki predlog za materijale, sto bih mogao u kuci da iskopam  ;)

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Već duže vremena se kanimd asebi zbuđžim jedan.Upravo mi je smješno koliko ovaj proizvod košta po šopovima.
Ideja za držač meredova,da vidim koliko ste kreativni,to i mene kopka već duže vremena?

Geneva

Senior member
Učlanjen(a)
25.09.2012.
Broj reagovanja
0
Pa pazi , moze isti princip da se koristi... 2 karabinjera i izmedju malo jaci magnet sa frizidera i parce metala sa druge strane.
a sve to moze da se spoji topljenom plastikom ili da se izdelje od drveta ko ima vremena, cisto da bude estetski lepse :D

p.s. upravo gledam parfem i prskalica mi se cini veoma prakticna za upotrebu da se u nju ubaci magnet :D
nesto cu da napravim pa kacim kako sam uradio... bas sam nesto ovih dana opsednut da budem kreativan u smislu pecanja, da ne bacam pare na stvari koje ne moram , nego da ih usmerim na pravo mesto :D

tommylee... eto sad imas uputstvo da se ne mucis oko izmisljanja, a stvarno strasno koliko kosta... najobicnija glupost , a mnoooogo prakticna stvar.

Geneva

Senior member
Učlanjen(a)
25.09.2012.
Broj reagovanja
0
Napravio sam jos lepsi , mrzi me da slikam :D
Kanap crni (pertla)
Crni termo buzir (lepo zategne sve i stvrdne se koliko treba
2 crna karabinjera
i 2 crna stezaca
Verujte, mnoooogo prakticno, vise puta sam isprobao :D

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
i ja napravio sebi jedan , ne da je dobar ispao, nego peva  :D . Geneva hvala sto si podelio ideju  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ti termo buziri su bas mnogo prakticni I kod mene za sve I svasta  u ovom nasem hobiju :lol:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
meni se ovo ne svidja . ne tvoja verzija vec mi se ne svidja takav nacin cuvanja tipeta . ja kalem drzim u dzepu i vadim po potrebi. ne gori mi na suncu i ne talasa oko mene

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Meni je ljetos izgorio u đžepu!
Ja jesenas krenem sa drugom na lipljene i tako s eobradujem kako dobbro radi ali ni jednog ne možemo da okačimo,čak smo izgubili i neke odlične muve!
Ovaj sistem mi se najviše ne sviđa jer mlatara po prsluku.Čak i odbija sunčeve zrake što može na manjim vodama da bude loše.
Neki moj stav možda i nisma u pravu ali ja volim da mi kalemi stoje u đžepu!
A jako je jednostavno za izradu ja sam ga skoro završio jedino mi fali laka i pouzdana alka (karabinjer).

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
Ja sam ga vec nosio na cest peku i pravo da vam kazem meni ne lanadara i ne smeta,  a kada imam akciju brzo menjam tipet , inace mi se desavalo da mi iz prsluka milion puta ispadne kalem u vodu  :eek:

Geneva

Senior member
Učlanjen(a)
25.09.2012.
Broj reagovanja
0
nikola renegade je napisao(la):
i ja napravio sebi jedan , ne da je dobar ispao, nego peva  :D . Geneva hvala sto si podelio ideju  :tbumb:

Nema na cemu :D
Vrh stvarcica, veoma korisna  :tbumb: :tbumb: :tbumb:

P.s. momci, ja sam oba karabinjera zakacio za D-ring i ne landara nikako , stoji bas kako treba i odgovara, i to na chest prsluku :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ja kalem drzim u zakopcanom dzepu , a najlon viri desetak cm van. kada menjam samo povucem koliko treba i opet ostavim da viri pocetak . tako mi je najbrze i najlakse . kalem prakticno nikada i ne uzmem u ruke osim kada ubacim nov. cak mi se desilo jednom da ostanem bez tipeta na pola pecanja a da nisam ni znao da je pri kraju. zato uvek kupujem 2 nova od 100m kada pocnem sezonu. jedan ide u taj prednji automatski dzep a drugi u zadnji za rezervu.
jedino sto mi je nakaceno na chest je pean koji moram tako da nosim , a da imam odgovarajuci dzep i on bi bio unutra  :)

Vrh Dno