Danas mi je palo na pamet da napravim sam Tippet holder, posto mi se ne bacaju pare na nesto sto mogu kod kuce da napravim.
Cena originalnog tippet holdera po kome sam pravio repliku je negde ok 600-800 dinara, a mene je kostao ... 0 din
sve sto vam treba imate sigurno kod kuce
Materijal:
1. stara pertla od patika (cipela)
2. Parce vakum creva ili bilo koje crevo manjeg precnika od rupe na tippet kalemu.
3. 2x karabinjer ( obicni sa privezaka ili tako nesto )
4. 1x zatezac od jakne
pravljenje:
1. Iseci velicinu pertle koja vam je potrebna i vezati krajeve u cvor tako da napravite krug.
2. iseci crevo na velicinu koja vam je potrebna ( u zavisnosti koliko tippeta nosite, ja sam sekao za 3 - 4 kalema )
3. provuci perlu kroz crevo tako da imate sa obe strane omcice.
4. sa jedne strane staviti karabinjer za kacenje na prsluk, a sa druge prvo zatezac pa onda karabinjer ( zatezac sluzi da zbog sfernog oblika kalemovi ne zapinju ), a donji karabinjer da zakacite kljuceve ili sta god.
... i to je to...

ostaje samo da skinete gornji karabinjer, nataknete kalemove i spremni ste da uzivate
Ovo je original
A ovako sam ja napravio... :lol: :lol: :lol:
Moze i devojka da se upeca na ovo

p.s. Ako koristite obicne tippete, koji nemaju nista da zaustavljaju odmoravanje, mozete napraviti sami od lastiša da vam se ne odmotava.
Cena originalnog tippet holdera po kome sam pravio repliku je negde ok 600-800 dinara, a mene je kostao ... 0 din
sve sto vam treba imate sigurno kod kuce
Materijal:
1. stara pertla od patika (cipela)
2. Parce vakum creva ili bilo koje crevo manjeg precnika od rupe na tippet kalemu.
3. 2x karabinjer ( obicni sa privezaka ili tako nesto )
4. 1x zatezac od jakne
pravljenje:
1. Iseci velicinu pertle koja vam je potrebna i vezati krajeve u cvor tako da napravite krug.
2. iseci crevo na velicinu koja vam je potrebna ( u zavisnosti koliko tippeta nosite, ja sam sekao za 3 - 4 kalema )
3. provuci perlu kroz crevo tako da imate sa obe strane omcice.
4. sa jedne strane staviti karabinjer za kacenje na prsluk, a sa druge prvo zatezac pa onda karabinjer ( zatezac sluzi da zbog sfernog oblika kalemovi ne zapinju ), a donji karabinjer da zakacite kljuceve ili sta god.
... i to je to...

ostaje samo da skinete gornji karabinjer, nataknete kalemove i spremni ste da uzivate
Ovo je original

A ovako sam ja napravio... :lol: :lol: :lol:

Moze i devojka da se upeca na ovo

p.s. Ako koristite obicne tippete, koji nemaju nista da zaustavljaju odmoravanje, mozete napraviti sami od lastiša da vam se ne odmotava.