ryuki, daiwa minow, smith contact, ilex, raspala count down u raznim dekorima sve ove varalice do duljine 10cm su smrt za sve salmonide, većinom se radi o twich tonucim dilerima koji rade jako dobro i u brzim dubokim vodama. Odlične ribe majstore!
Sto se voblera tice mogu ti pomoci... Radio sam ih dugo. Posle studija sam prestao... Nije se imalo gdenespetro je napisao(la):Ova sezona mi je bila duplo bolja od prosle a i duplo vise sam varalicario. 20- tak komada i opet 6.5kg najveca. Ne znam, ja sam nekako izasao iz musicarskog ``puritanizma`` jer sam pre svega ribolovac a tek posle dolazi cime pecam.
Na samom pocetku sam slomio Spedmastera. Od dvodelca sam napravio 6-delaca. Prso ko staklo a ujedno i fuegica pocela da krci ko motokultivator. Dodjem kuci onako iznerviran i narucim stap Daiwa tournament AGS seatrout 3m i 8-32gr. bacanja. Od masinice sam uzeo Twin Powera FD 4000. Meni barem super kombinacija. Daivin stap je za nijansu tezi ali je cetvorodelni i ima mnogo dublju akciju od spidmastera koji je bio ``mrtav`` do nekih 1,2m duzine.
Ono sto sam se navadio sad su vobleri. Nikad ranije nisam pecao njima ali su mi doneli skoro sve ribe. Koristio sam duo Ryuki od 17 i 21 gr. I jos neke Japance ( akara). Fantazija. Mislim da je mnogo jaci osecaj kad drmne riba na vobler nego na kasiku ili musicu. Ma izleti stap brate...
E sad. Za sledecu sezonu spremam svoje voblere. [emoji38] Ubih se citajuci i trazeci ali se isplati. Vec imam nekoliko u pripremi. Danas su mi stigle boje za airbrush a cekam paket iz Finske sa onim kljunovima ili paktama, kako se vec zovu. Postavicu i slike i ceo postupak izrade cim sve to sedne na svoje mesto. Voblere koje cu pokusati raditi su ``lososki`` modeli koji su izuzetno lovni i za pastrmku. Ovako nesto ko sto ovaj majstor radi: https://www.rrvaappu.fi/epages/rrvaappu.sf/sec039dfb9532/?ObjectPath=/Shops/2017112803/Categories/Verkkokauppa/RR85
oholi je napisao(la):Sto se voblera tice mogu ti pomoci... Radio sam ih dugo. Posle studija sam prestao... Nije se imalo gde
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
nespetro je napisao(la):Svaka pomoc je dobodosla
Ako nas JR ne napudi, otvaram temu uskoro, cim mi stignu neke stvari![]()