Lori Tejlor im je bila glavna pevačica 11 godina i dobije zapaljenje pluća, a oni je šutnu. Njeno je "Onli you", a mislim Frenkija Lajmena je "Feel good" (valjda se ovo ovako piše).
Litl Ričar je bio jedan mali crnac lujka - stalno je tvrdio da je on izmislio rok end rol, a da mu je belac (Elvis) ukrao. Ko ga zna - kakvo je vreme rasizma i diskriminecija tada bilo u Americi - možda je u pravu. Preoteli biznis i zarađuju lovu od toga i dan danas.
Ja sam rastao uz Hendriksa, Santanu, Pleterse, Bitlse, Elvisa, na žurkama se tad vrtelo "Noći u belom satenu" "Endži"....- opasno se mažnjavale ribe na te stiskavce.
Popularni bili - Deep purple, U 2, Machine head, Cepelin (ne zamerite ako nešto napišem pogrešno), Kridensi, Sajmon i Gerfankl......Rej Čarls...
Od naših se slušao Smak, Dugmići, YU grupa, Josipa, Korni grupa....... festivali na sve strane...ko sve da nabroji.
Auto stopom smo išli svuda - za Beograd na koncert Paka de Lusije i sajam automobila, na more, na moto trke na pisti u Grobniku kod Opatije...svuda po bivšoj Jugi na auto trke..Zaluđivali se formulom 1. Više od pola Evrope sam obišao stopom.
Davne '73 na raspustu krenemo nas dvojica oko sredozemlja stopom. Stignemo do Sinaja - izbio rat Egipta i Izraela, vrati nas vojska UN, mi okrenemo brodom od Istambula do Sicilije pa polako uz magistralu sunca i italijansku obalu. Ostala mi želja da vidim Aleksandriju. Nikakve vize (samo za SAD i Izrael) - naš pasoš kupovali na crno
za 10 - 15 000 maraka.
U KG bila tada tri disko kluba - Smak svira u živo.....na svakom fakultetu subotom živa svirka i igranke... U BG koncert "Dugmića" kod hajdučke česme - 150 000 ljudi....
Igrali smo posle treninga preferans do ujutru i za kaznu je najgori morao uveče da izađe u patikama (postojale samo Puma, Adidas i kineske Šangajke - danas Satrke) i farmericama....jebiga, danas svima smešno, a bilo mnogo lepo - svi doterani i udešeni, Bila moderna duža kosa, živelo se bez sranja, droge i politike - samo provod i ribe...svuda živa svirka, puni bioskopi - nije bilo videa, interneta, mobilnih....To je bio život, druženje, ribe, zezanje, gluvarenje - boravak u kući samo moranje.
Išlo se u Italiju po "Rej banke", "Madras" cipele, "Fiaruđi" i "Lewis"farmerice, majce "La costa" i "Darwill" satove....
A onda se pojaviše neki kreteni, poče da se sluša psihodelija, pilule za lilule, belo, politika, ludilo.... i sve ode u pizdu materinu...i evo nas de smo sada.
Pitajte roditelje za ta vremena i tadašnju muziku.....
Izvinite odužio sam..