Vaša omiljena muzika

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Noćas sam gledao muzički film "Samo se budale zaljubljuju" o pevačima 60-ih godina:
Frenki Lajmen, Pletersi, Litl Ričard, Lori Tejlor.... Uživao sam u staroj dobroj muzici.
Neznam koliko znate za te pevače, grupe i o muzici tog vremena 60-70.
Stariji se možda sećaju, za vas mlađe momke neznam.
Vredelo bi da čujete, možda Mix ima te stare stvari.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Pleterse sam slušao kao dete,time su me uspavljivali roditelji,ušlo jednom u uvo za sva vremena!

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
789
Led Zeppelin, najbolji bend svih vremena!
Muzika ili Magija...    :respect: :respect: :respect:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Moji roditelji su takođe ljubitelji rock muzike, tako da sam i ja morao da slušam Little Richarda, Ray Charlesa, Elvisa Presleya, Platters, Fats Dominoa....
Puna mi je kuća tih ploča. Nažalost, gramofon, koji mi je pod desnom rukom, odavno je zatrpan CD-ovima, lakovima za bambule, sedlima, skalpovima..., a ploče mi džabe zauzimaju ogroman prostor u ormanu.
Sada se jednim pritiskom na dugme ovde može čuti svaka pesma. Evo šta sam ja svakodnevno slušao kad sam bio sasvim mali:

[flash=200,200]http://www.youtube.com/v/KmiLTUDRhu0&feature=related[/flash]

[flash=200,200]http://www.youtube.com/v/15QXQ_TB1Cc[/flash]

[flash=200,200]http://www.youtube.com/v/_1Qo1eaWF8c&feature=related[/flash]

H

humphrey

Guest
pa dobro mixy kada si morao  8) eh da izmedju lakova za bambule :D :D :D

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
789
Zanimljivo da su " Chekic Bogova" bili Elvisov omiljeni bend. Jednom prilikom su bili gosti na njegovom nastupu i on je iskoristio priliku da ih pozdravi.
Kada je svetlo obasjalo sto za kome su sedeli,
John Bohnam je spavao na sred stola.  :D  :doh:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Ovo me natera da obrišem gramofon i proverim da li je još uvek ispravan. :doh:

Prilozi

• Gramofon.jpg
    Gramofon.jpg
    32,8 KB · Pregleda: 121
  • Neki stari single.jpg
    Neki stari single.jpg
    14,7 KB · Pregleda: 125
  • Zapeva Elvis.jpg
    Zapeva Elvis.jpg
    12,1 KB · Pregleda: 130

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Lori Tejlor im je bila glavna pevačica 11 godina i dobije zapaljenje pluća, a oni je šutnu. Njeno je  "Onli you", a mislim Frenkija Lajmena je "Feel good" (valjda se ovo ovako piše).
Litl Ričar je bio jedan mali crnac lujka - stalno je tvrdio da je on izmislio rok end rol, a da mu je belac (Elvis) ukrao. Ko ga zna - kakvo je vreme rasizma i diskriminecija tada bilo u Americi - možda je u pravu. Preoteli biznis i zarađuju lovu od toga i dan danas.
Ja sam rastao uz Hendriksa, Santanu, Pleterse, Bitlse, Elvisa, na žurkama se tad vrtelo "Noći u belom satenu" "Endži"....- opasno se mažnjavale ribe na te stiskavce.
Popularni bili  - Deep purple, U 2, Machine head, Cepelin (ne zamerite ako nešto napišem pogrešno), Kridensi, Sajmon i Gerfankl......Rej Čarls...
Od naših se slušao Smak, Dugmići, YU grupa, Josipa, Korni grupa.......  festivali na sve strane...ko sve da nabroji.
Auto stopom smo išli svuda - za Beograd na koncert Paka de Lusije i sajam automobila, na more, na moto trke na pisti u Grobniku kod Opatije...svuda po bivšoj Jugi na auto trke..Zaluđivali se formulom 1. Više od pola Evrope sam obišao stopom.
Davne '73 na raspustu krenemo nas dvojica oko sredozemlja stopom. Stignemo do Sinaja - izbio rat Egipta i Izraela, vrati nas vojska UN, mi okrenemo brodom od Istambula do Sicilije pa polako uz magistralu sunca i italijansku obalu. Ostala mi želja da vidim Aleksandriju. Nikakve vize (samo za SAD i Izrael) - naš pasoš kupovali na crno
za 10 - 15 000 maraka.
U KG bila tada tri disko kluba - Smak svira u živo.....na svakom fakultetu subotom živa svirka i igranke... U BG koncert "Dugmića" kod hajdučke česme - 150 000 ljudi....
Igrali smo posle treninga preferans do ujutru i za kaznu je najgori morao uveče da izađe u patikama (postojale samo Puma, Adidas i kineske Šangajke - danas Satrke) i farmericama....jebiga, danas svima smešno, a bilo mnogo lepo - svi doterani i udešeni, Bila moderna duža kosa, živelo se bez sranja, droge i politike - samo provod i ribe...svuda živa svirka, puni bioskopi - nije bilo videa, interneta, mobilnih....To je bio život, druženje, ribe, zezanje, gluvarenje - boravak u kući samo moranje.
Išlo se u Italiju po "Rej banke", "Madras" cipele, "Fiaruđi" i "Lewis"farmerice, majce "La costa" i "Darwill" satove....
A onda se pojaviše neki kreteni, poče da se sluša psihodelija, pilule za lilule, belo, politika, ludilo.... i sve ode u pizdu materinu...i evo nas de smo sada.
Pitajte roditelje za ta vremena i tadašnju muziku.....
Izvinite odužio sam..

H

humphrey

Guest
pa  zvucis kao da si umro Rancicu...zivot ide dalje kao i muzika...Mixy Elvis still in building :D :D :D

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
789
Rancicu, belci jesu "ukrali" muziku od crnaca. Medjutim, oni su je i popularisali.
Tesko je reci dal` bi danas neko znao za velikane blues-a poput
Roberta Johnsona,Muddy Watersa,Willie Dixona,Blind Willie Johnsona...
da ne bese "britanskog talasa" 60-ih.
A Rock`n`Roll je samo ubrzani blues.  :yeswink:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Bilo bi sasvim normalno da, kao što je nekada Rančić slušao najveće hitove iz USA i Britanije, današnja mladež sluša na primer, ovo:

[flash=200,200]http://www.youtube.com/v/t0x_6-8Wuic[/flash]

Svidelo se to nekome ili ne, ovo je na današnjoj britanskoj top-listi hit no1., to jest, najprodavaniji singl na ostrvu. ;)

H

humphrey

Guest
Mixmaster je napisao(la):
Bilo bi sasvim normalno da, kao što je nekada Rančić slušao najveće hitove iz USA i Britanije, današnja mladež sluša na primer, ovo:

[flash=200,200]http://www.youtube.com/v/t0x_6-8Wuic[/flash]

Svidelo se to nekome ili ne, ovo je na današnjoj britanskoj top-listi hit no1., to jest, najprodavaniji singl na ostrvu. ;)

Ah sweet 19.kako li je to slatko biti teenager ponovo a Mixy?E bas nemamo nista zajednicko sa njima  :D :D

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Humphrey, burazeru, samo se sećam jednog bogatijeg, mirnijeg i lepšeg života...kojim, recimo, ti sad živiš tamo u NL.
Kad klincima pomenem Dajanu Ros, Bili Holidej, Sačma... Kinga  - gledaju me ko da sam pao s Marsa...isto je i sa Bitlsima, Elvisom...
Da, MM, samo su je ubrzali i popularisali - to si u pravu.
Pa, kada bi se muzički urednici držali kvaliteta, a ostavili sise, dupiće, reklamu i miks pultove i uveli obavezno pevanje u živo...znao bi se kvalitet.
Ovako kad je sve iščašeno i oni se ponašaju tako - samo laka lova.
Sada je čak i Karleuša pevačka zvezda. Pre 30 godina ne bi prošla ni na takmičenju za  prvi glas Pambukovice i to je izmiksovana prevara, a najgore uzima lovu i svi čuli za nju.

H

humphrey

Guest
Rancic je napisao(la):
Humphrey, burazeru, samo se sećam jednog bogatijeg, mirnijeg i lepšeg života...kojim, recimo, ti sad živiš tamo u NL.
Kad klincima pomenem Dajanu Ros, Bili Holidej, Sačma... Kinga  - gledaju me ko da sam pao s Marsa...isto je i sa Bitlsima, Elvisom...
Da, MM, samo su je ubrzali i popularisali - to si u pravu.
Pa, kada bi se muzički urednici držali kvaliteta, a ostavili sise, dupiće, reklamu i miks pultove i uveli obavezno pevanje u živo...znao bi se kvalitet.
Ovako kad je sve iščašeno i oni se ponašaju tako - samo laka lova.
Sada je čak i Karleuša pevačka zvezda. Pre 30 godina ne bi prošla ni na takmičenju za  prvi glas Pambukovice i to je izmiksovana prevara, a najgore uzima lovu i svi čuli za nju.

Nije bitno mesto gde se nalazis,no kako se osecas meni lepse u Srbiji nego u odvratnoj Holandiji,meni je lepse sesti sa drugarima 1 dan nego cela godina u smrdljivoj NL VERUJ MI.

Zivot je bolji  u Srbiji vi mislite pogresno tu.Karleusa ahahahahaha ko je to?

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Bogatiji, manje stresan svakako jeste.
  :':)doh:Nisi čuo za karleušu? :doh: :doh: :D
Pod hitno da dođeš ovamo na muzičko vaspitanje.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Vrh Dno