Promakla mi ova tema, pa da malo dam doprinosa.
Klena mozes pecati i stapom klase 3 i 5 i 7 i manjim i vecim SAMO
o tome treba presuditi kolikog klena ocekujes na stapu i gde,
- ako su ti interesantni ovi doKilasi mozes i sa stapom klase 3 da ih hvatas
- ako ces da se sunjas i da im prilazis iznad glave isto stap 3
- ako ces komotnije s vece disance povecaj klasu
- Z Morava je vaca reka neko J Morava i Nisava gde obitavam pa bih presekao i ove situacije resio sa stapom klase 4
- Ako hoces jedan stap i da kombinujes malo teze strimere, neki tonuci kanap, onda ove laganice preskoci (mada ima i laksih) te skoci na klasu 5
- Ako si u potrazi za vecim kelnovima i manje hoces kako tako da izbegnes onda udri samo po strimerima i okreni se od obale, po sredini i po kanalima, ne po plicacima, vec po dubinama
- Ako ozbljno hoces da se upustis u ovo prethodno, zadrzi ti taj stap ali promeni kanap, kupi jedan tonuci i lovi ove velike.
- Ako hoces nesto sto bi ti bilo iz mog ugla a da se bakces sa ovim sistemima za vece klenove, stap klase 6 s obzirom na reku, uz pretpostavku da ce vece ribe da te zaintrigiraju
- Sve u svemu jednim stapom neces pokriti sve tvoje zelje i fantazije koliko se trudio. Ono sto ti moze pruziti stap klase 3, kao meni u pecanju po JMoravi iz dubka nece ti pruziti drugi,ili pak stap klase #5 u switch verziji sto je komparativno negde kao jednorucni 8,9 i pecanje klena sa brzotonucim tipovima ili glavama i strimerima koji se vuku po dnu nemoze ti olaksati ni jednorucna 6ca.
- Jel sam te dovoljno zbunio ili ne? Ako treba mogu jos
Dobio si jako dosta dobrih saveta samo jos jednom procitaj ovo sto su ti drugari predlozili.
Ono sto sam mogao da vidim oko tvog pribora jeste stap koji i nije neki solidan izbor ako mogu tako slobodno da kazem i da sa nekim drugim mozes u ribolovu proci mnogo ugodnije. ALI! to je trecina price. Druga trecina je kanap. Pogresan izbor si napravio. I zadnja trecina jeste do samog bacaca kako ce i na koji nacin dobro iskoristiti pribor.
Odavno nisam ovde rastegao po tastaturi