Vase misljenje?

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Druze pazi mozes ti klena da lovis i stapovima klase #12 nije problem ... Lepo sam ti napisao iz licnog iskustva da su stapovi klase #4 ili #5 sasvim dovoljni a razloga je dosta... recimo da ces stapom klase #5 pokriti gotovo 95% situacija na vodi u lovu klena a neuporedivo ces vise uzivati nego #7.

Ako tebi predstavlja zadovoljstvo samo ti rokaj #7  ;)

stepa

Junior member
Učlanjen(a)
12.11.2009.
Broj reagovanja
0
Samo mi nije jasno to u vezi stapova po cemu se razlikuju klase?Ja na izlascima na vodu pogotovu na Z. Moravi kod Kraljeva bas i ne mogu da uzivam jer nije toliko pristupacna za mahanje...Mozda je to do stapa jer moram naci neko mesto gde nema drveca oko mene,a mislio sam da je to do kanapa jer nisam mogao da ga zabacim gde sam ja hteo  :blush: ...Pa ako je do stapa ja sam ga kupio kao pocetnik,znate radoznalo dete pa sto pre da kupi i isproba bez nekog preteranog konsultovanja sa drugim musicarima.A sto je najgore u toj radnji gde sam kupio prodavac nema pojma o musicarenju  :eek: ...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
stepo, morava kod kraljeva je veoma pristupacna za pecanje . nije mnogo velika i nije duboka . moze lepo da se gazi i gotovo svuda pridje musicarskim priborom. za takvu vodu je idealan stap klase 5 i sve preko toga je suvise . daljina na koju moras baciti muvu veoma retko ce preci 15m , cak je kontra produktivno pokusavati pecati na daljinu i uvek se postizu bolji rezultati ako pridjes ribi na ispod 15m . klen je specificna riba , ali to verujem da vec znas i da si dosta o tome citao po mnogim temama o istom
nije nemoguce pecati sa teskim priborom ali je neuporedivo komotnije i lakse sa stapom odgovarajuce klase .
ako ti stvarno treba savet to bi bilo ti a ako se zajebavas malo po forumu , mozda ovo sto ljudi ovde pisu bude od koristi nekome koga interesuje  :bye:

stepa

Junior member
Učlanjen(a)
12.11.2009.
Broj reagovanja
0
Ne salim se i ne zajebavam  :-\ Vec hocu da cujem po koji savet za Z. Morav posto o njoj nisam nesto mnogo nasao...A za klena znam da je specifican i dugo ga proucavam.Nego vidim da sam pogresio u startu kupeci ovaj stap  :'( Ali sta je tu je... Okacite neku slicicu stapa koji bi odgovarao za to podrucje...A cekrk jel i njega treba menjati..Mislim mozda deluje kao da smaram i da se sprdam sa vama ali to nije tako vec vidim gresku i zeleo bih da je ispravim pa ko moze da pomogne savetom HVALA  :blush:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
stepo, kupi bilo koji koliko ti finansije dozvoljavaju sto bolji stap klase 5 , odgovarajuci kanap i cekrk odgovarajuce velicine prema kanapu . sad sve zavisi koliko si u prilici da potrosis na pribor .

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Sve se vrti oko musice.
Na ovakvim vodama koje je sasats opisao ti moras prezentirati musicu veoma nezno bez da izuplasis sve sto zivi u vodi.
Dakle pogledas sta se desava na vodi, izaberes model koji ce najverovatnije biti na udici velicine 12-18.
Da bi takvu musicu fino prezentirao potreban ti je tanak i dug  predvez.
Kanapi koji ce ti fino poneti taj predvez i musice su u klasama #3-5.
Cekrk na koji ces sve to smestiti prati istu klasu kao i kanap i na kraju stap koji sve to prati.
Skrecuci iz ovakvog usaglasavanja, neces imati balansiran pribor i bukvalno onemogucavati bacanje.
Ako koristis stap #8 a stavis sitnu musicu i tanak predvez, vadices sitnije do osrednje ribe, ali kad udari neka malo veca pokidace ti predvez jer je stap osmica prekrut da moze ublaziti bezanje ribe i zastiti predvez.
Ovo je jedno veoma grubo objasnjenje jer ima tu dosta toga.
Prelistaj forum i naci ces veoma koristne informacije a gde zaskripi  sigurno ce ti ko od kolega izaci u susret i odgovoriti.

stepa

Junior member
Učlanjen(a)
12.11.2009.
Broj reagovanja
0
Bilo bi lepo preporuciti neki stap kanap...Moze slika neka link bio bih zahvalan  :blush:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
evo u ovoj temi sam dao predlog pribora koji relativno nije skup mnogo a zadovoljava potrebe pecanja klena na velikoj reci ...procitaj celu temu ...ima i drugacijih misljenja . ima jos tema o slicnoj problematici ...pa ces lakse doneti neki zakljucak i izabrati sta tebi odgovara

http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=3826.90

stepa

Junior member
Učlanjen(a)
12.11.2009.
Broj reagovanja
0
hvala svima sada mi je vise mane jasnije sta i kako..Ali steta sto kad si pocetnik nemas koga ili najgore tamo gde kupujes nema ko da ti pokaze..I sad to treba sve izmeniti  :'(

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
eto sve ti lepo objasnise..jbg ,sad probaj da prodas taj stap ako si vec uocio da ti ne odgovara i kupi slabiji ...#5 se preporucuje,takav komplet ce ti biti puno laki nego komplet broja 7 ili 8...samim tim mahanje je prijatnije i lakse....srecno ti bilo i sledeci put prvo se dobro raspitaj i ne oklevaj da pitas ima vrhunskih musicara ovde na forumu koji ce ti pomoci u svakom trenutku cak neki od njih i pribor prodaju pa tako slobodno pitaj... :bye: :bye: :bye: :bye:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
e da zaboravih...obavezno da okacis neke slicice sa zapadne morave....

stepa

Junior member
Učlanjen(a)
12.11.2009.
Broj reagovanja
0
A za moravu nema da brinete  ;) ...Ne go mene sad brine gde kupiti i kako sad prodati ovo  :doh:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Promakla mi ova tema, pa da malo dam doprinosa.

Klena mozes pecati i stapom klase 3 i 5 i 7 i manjim i vecim SAMO

o tome treba presuditi kolikog klena ocekujes na stapu i gde,

- ako su ti interesantni ovi doKilasi mozes i sa stapom klase 3 da ih hvatas
- ako ces da se sunjas i da im prilazis iznad glave isto stap 3
- ako ces komotnije s vece disance povecaj klasu
- Z Morava je vaca reka neko J Morava i Nisava gde obitavam pa bih presekao i ove situacije resio sa stapom klase 4
- Ako hoces jedan stap i da kombinujes malo teze strimere, neki tonuci kanap, onda ove laganice preskoci (mada ima i laksih) te skoci na klasu 5
- Ako si u potrazi za vecim kelnovima i manje hoces kako tako da izbegnes onda udri samo po strimerima i okreni se od obale, po sredini i po kanalima, ne po plicacima, vec po dubinama
- Ako ozbljno hoces da se upustis u ovo prethodno, zadrzi ti taj stap ali promeni kanap, kupi jedan tonuci i lovi ove velike.
- Ako hoces nesto sto bi ti bilo iz mog ugla a da se bakces sa ovim sistemima za vece klenove, stap klase 6 s obzirom na reku, uz pretpostavku da ce vece ribe da te zaintrigiraju
- Sve u svemu jednim stapom neces pokriti sve tvoje zelje i fantazije koliko se trudio. Ono sto ti moze pruziti stap klase 3, kao meni u pecanju po JMoravi iz dubka nece ti pruziti drugi,ili pak stap klase #5 u switch verziji sto je komparativno negde kao jednorucni 8,9 i pecanje klena sa brzotonucim tipovima ili glavama i strimerima koji se vuku po dnu nemoze ti olaksati ni jednorucna 6ca.
- Jel sam te dovoljno zbunio ili ne? Ako treba mogu jos

Dobio si jako dosta dobrih saveta samo jos jednom procitaj ovo sto su ti drugari predlozili.

Ono sto sam mogao da vidim oko tvog pribora jeste stap koji i nije neki solidan izbor ako mogu tako slobodno da kazem i da sa nekim drugim mozes u ribolovu proci mnogo ugodnije. ALI! to je trecina price. Druga trecina je kanap. Pogresan izbor si napravio. I zadnja trecina jeste do samog bacaca kako ce i na koji nacin dobro iskoristiti pribor.

Odavno nisam ovde rastegao po tastaturi

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
e nek si mu vala reko,kazem ja da ce se vec neko javiti ko ume :yeswink: :yeswink: :yeswink: :yeswink:

Vrh Dno