Velika molba- NABAVKA materijala

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
91
;) :) :( :bye:
Za pocetak pozdrav,srecno i dobrodosao medju nas obicne smrtike.......kad vec kazes da si iz B.Luke,ex Raca Company se nalazi u Jovice Savinovica 48,tel.051 313-912.........radnja je savrsena,prosto ima svega,pitaj ljede sve sto te zanima.....nek ti preporuce nekog sugradjanina,tamo ima sjajnih majstora vezivanja musica.......pozz.....samo polako,najtezi je pocetak a najvaznije je sto pre na reku......bistro :tbumb:

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
easyrider_ je napisao(la):
Hvala Milance care!
Cuo sam za tu radnju na Starcevici. Nisam jos bio tamo, ali planiram otici uskoro. Samo me interesuje sta treba da gledam kad budem kupovao alat i materijal? Kako izabrati?

za pocetak nabavi  kudelju (kucinu ,koriste je vodoinstalateri) , od toga pravis telo za dve najvaznije jednodnevke u bosni ,  maslinasta(namota se samo kudelja na udicu ,kad se okvasi postaje prava)
krem (gnojava)  isto kudelja ,samo se ispod podmota beli konac koji ne upija vodu

od istog materijala se prave i plivajuce nimfe i emerdzeri (doda se malo jarebice u grudi)

nemanja

Junior member
Učlanjen(a)
05.05.2007.
Broj reagovanja
0
Ošacovao sam jednog izuzetnog petla kod druga na selo, dobar je za đuveč ali još bolji za materijal.
SOS,SOS... kako i na koji način se skida skalp i koji još delovi se koriste, kako se suši,ne bi da ga iskoristim samo za klopu. Ako ima neka slika ne bi bilo loše, znam da nije čas anatomije ali bi mi dobro došlo jedno lepo objašnjenje.
Podeliću đuveč sa vama, samo pomognite. A kod jednog "očerupam" teško da će neki ostati u selu.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
odseces mu vrat sto blize glavi i ispod glave dokle mislis da ce ti valjati pera, kozu sa perima odvojis od shije da ne ostane uopste mesa dobro posolis rastegnes u neki okvir ili zakucas u dasku sa perjem okrenutim ka dasci, pustis da se susi i kad se osusi i prestane da smrdi dobro je, imas skalp.

sve ovo vec imas objasnjeno negde na forumu

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Evo na ovom linku imaš kako se skida skalp ;)
http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=949.0

easyrider_

Full member
Učlanjen(a)
25.07.2007.
Broj reagovanja
726
Zdravo zivo! Opet ja...
Samo da pitam... Moze li ko od vas mahera da mi konkretno predlozi neku solidnu stegu(marka, tip, slika), koja nova ne prelazi  30€? I da li se za te novce uopste moze uzeti nesto SOLIDNO, sto ne bih nakon 2 godine morao mijenjati? Kako stoji stvar sa setovima? Je li bolje da kupim sve posebno ili da uzmem neki set? Bojim se da tu moze da ti uvale svasta, kao i u svakom setu...???
Mogu i prijedlozi za malo jacu lovu,ali ne preko 50€ (necu moci dati za stegu vise nego sto sam izdvojio za stap, nekako mi nelogicno).
Hvala za svaki savjet i prijedlog unaprijed.
Miki

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
U rasponu od 15 do 30 e na nasem trzistu imas da biras koliko hoces modela. Ne znam da li vec imas iskustva sa motanjem ili pocinjes pa cu ti ako pocinjes da uzmes neku sa izmenjivim celjustima. Obivno idu sa po 3 celjusti. Oko nabake reci odakle si pa da te povezemo sa ljudima ili pretalaskaj po oglasima. Poz i nikako da uzimas u kompletu, nego jedno po jedno

easyrider_

Full member
Učlanjen(a)
25.07.2007.
Broj reagovanja
726
`vala Djole...
Pocetnik sam, teski... U licnoj pise Banja Luka, ali sam od skora tamo, tako da ne poznajem mnogo(gotovo nikako) ni ljude ni terene... Nasao sam u jednoj radnji dva fina modela stege:jedan od 25 a drugi od 35€, ali ne znam sta da im gledam, na sta posebno da obratim paznju kod kupovine stege. Znam samo da ne bi trebala biti Indijskog porijekla, ali moze li se za te pare uzeti nesto sto nije iz Indije. Htio bih da stegu bar uzmem kvalitetnu da ne moram da je mjenjam svako godinu dana...

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Ja imam stegu od nekih cca 12EUR i sluzi me vec par godina a verujem da ce da me sluzi i citavih 10 godina.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
moja je indijska i sluzi me vec 8god,placena je oko 15e,tada su marke bile.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
easyrider_ je napisao(la):
`vala Djole...
Pocetnik sam, teski... U licnoj pise Banja Luka, ali sam od skora tamo, tako da ne poznajem mnogo(gotovo nikako) ni ljude ni terene... Nasao sam u jednoj radnji dva fina modela stege:jedan od 25 a drugi od 35€, ali ne znam sta da im gledam, na sta posebno da obratim paznju kod kupovine stege. Znam samo da ne bi trebala biti Indijskog porijekla, ali moze li se za te pare uzeti nesto sto nije iz Indije. Htio bih da stegu bar uzmem kvalitetnu da ne moram da je mjenjam svako godinu dana...
Koliko je meni pozanto većina stega koje se mogu naći kod nas su indijske proizvodnje. Čak i mnoge poznate firme u svetu naručuju od indijaca da im prave stege samo stave svoj logo.
Na primer ja imam Cabelas master stegicu, a Zox ima istu takvu samo sa malo boljom završnom obradom kupljenu pod firmom Sage (ako ne grešim) i obe su "Made in India" ;)

Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
Takodje sam pocetnik pa molim za malu pomoc!
Postoji li prodavnica u Srbiji gde mogu da kupim matrijal za izradu musica?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Nikola K.Mitrovica je napisao(la):
Mrka kapa. Nabroji materijale koji su ti potrebni, pa će ti se "trgovci" sami javiti. Mnogi mušičari imaju nešto materijala za razmenu ili prodaju.

Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):
Nikola K.Mitrovica je napisao(la):
Mrka kapa. Nabroji materijale koji su ti potrebni, pa će ti se "trgovci" sami javiti. Mnogi mušičari imaju nešto materijala za razmenu ili prodaju.
Treba ju mi udice za larvu(iznervirao sam se pa sam one gamakatsu F111 krivio i na njih motao,SMESNO,JADNO....) ,metz pera,konci,policelon.....

Vrh Dno