Verovatnoća!

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Pozdrav kolege po stapu(za sad jos ne i musicarskom)  :D Varalicar sam i nameravam da se okusam i u ovoj disciplini. Kao i kad sam poceo sa varalicarenjem, sve okolnisti su protiv mene, iz juznog Banata sam i situacija je ovde jako losa, musicara kao i da nema, barem koliko ja znam za sad, vode za musicariti oko mene, standardne ali male, znaci osudjen sam samo na ciprinidne reke, recice i kanale, konkretno probao bih na nekim barama, Karasu, DTD , Neri. Ovde u Vrscu nema ni p od pribora tako da sam tu aminovan :( E sad posto ni sam jos nisam odlucio u kojoj bi meri musicario posto sad iskljucivo samo varalicarim, ni da li ce mi to ici, ni da li vredi ovde pokusavati itd.. Kao i mnogi od vas sa finasijama jako kratak (pogotovoposle zimske spin pripreme), razmisljam sta mi je ciniti, mogo sam ovde citao, sve mi se jako dopada, kontaktirao neke ljude sa foruma i sve najbolje o njima, resio da krenem na neku laksu varijantu 3/4 ili mozda 4/5 (znam i ribe koje bih pecao) i sad stao, definitivno bih nesto ovako sto kolega nabavi za pocetak

http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=1920.0

svestan sam da je takvo nesto tesko nabaviti (barem za te pare), ali bas zato vas pitam ima li nesto takvog ili ti slicnog, svidja li vam se uopste takva ideja, predlazete li mi nesto generalno uopste o svemu ovome, dajete li podrsku ili da batalim se, gde bih mogao u blizini nesto slicno traziti i tako to .....Mnogo sam Vas davio, ali znam iz iskustva, da je ovde i na ovakvim mestima dragocena pomoc, a i saveti :tbumb:

Puno hvala svima ;)

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
E pa dragi moj kolega iz Južnog Banata, ako ikako prolaziš kroz Pančevo javi mi se. Inače si okružen divnim vodama za mušičarenje, a ja sam u poslednjih 10 dana mušičario 8!!!

Za početak imaš jednu veeeliku dilemu:
-da li da kreneš sa nabavkom laganog pribora, klase 3-4-5 namenjenog za crvenperku/bandara/sunčanicu/bodorku/protfiša/klena/pastrmku/lipljana.
-ili da kreneš sa nabavkom teške artiljerije 7-8-9 ako nameravaš da kreneš odmah sa onim što ti je ispred nosa od krupnijih riba bucov/štuka/smuđ.

Na volju ti, možeš kako hoćeš tj. šta ti je interesantnije. 063/10-95-888 Milan Martić, naći ćeš me u sumrak na keju u centru grada Pančeva sa štapom u 75% radnih dana. Vikendom sam obično negde dalje :D

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Eeeee moj Milance, kao prvo hvala na ovakom divnom reply :D
Ubo si me 100%, sve sto si doslovce rekao je apsolutno tacno :doh:
E sad brate moj pomozi i oko onog drugog dela, tj pribora, u obe varijente, sta sa time druze, a naci cemo se svakako barem na pola puta  :D

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Milanče pravo kaže!Ne moraš da patiš što ne živiš pored salmonidnih voda,tu gde si možeš jako lepo da loviš veštačkom mušicom!

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Znam zvezdane, video sam i iz tvojih postova, tako je upočetku bilo i sa varaličarenjem, kasnije sam bio poprilično zadovoljan vodama. Mada nepostojanje ribočuvarske službe u ovom delu je stvarno veliki problem, bare nekakva nego nikakva :(

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Čuo sam i ja da je taj deo Vojvodine oko Vršca stvarno u nikakvom stanju što se tiče Ribočuvarske službe ,pravi javašluk ...ali ako imaš neku branu ili ustavu u blizini ja bi ti preporučio takva mesta za početak mušičarenja jer ipak koliko toliko tu se mogu naći ribe zanimljive za mušicu ,nažalost u 99% slučajeva vode u vojvodini neračunajući neka jezera su sranje što se tiče prilaza obali ,sve zaraslo pa to takodje može prestavljati dodatnu otežavajuću okolnost nekome ko želi da udje u svet muve ,no ne odustaj ...

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Evo da Vam se napokon i malo pohvalim, kompletirao sam moj prvi mušičarski komplet. Nakon dugog mozganja i presipanja iz onog u ono :doh: najviše zbog finansijske strane, rešio sam se na sledeće i juče stiglo friško od kolege Đoleta sa EvilFLy :tbumb:

Štap BFC Discovery III 5/6 8,5ft
Čekrk BFC 3/4
Struna BFC DT 5
2x kutija za mušice EvilFly
10x garamus by Đole
par predveza i koji konektor i naravno par poklona od Đoleta :tbumb:

Na prvi početnički pogled, štap me je oduševio i mislim za te pare nisam mogao dobiti bolji, tj trenutno mi ni neće trebati, ostalo je sve savršeno korektno i meni kao početniku skroz ok nadam se.
Puno hvala svima koji su me naterali da u ovu priču uđem i da se pored varaličarenja učlanim u još jednu sektu (kako ja to volim da zovem) :lol:

Poz

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
lepo od bata Đoleta za giftiće  :tbumb: a tebi svaka čast i dobro došao u svet mušičarenja...može ti se dogoditi da totalno zaboraviš i varaličarenje kao što se to desilo imeni...bio sam izuzetno zagrižen varaličar ali posle ribolova sa mojim prvim mušičarskim štapom sve je postalo drugačije  ;)

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
neka ti je sa srećom i da te lepo služi komplet

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Igore neka je sa srecom kupovina, pa sto pre na overu kada vreme dozvoli.
Djole dzentlmen i poslovan kao i uvek, svaka cast.
Za odnos varalicarenje - musicarenje sam ti vec rekao svoj stav - posle mahanja samo na livadi vec trazim cosak gde varalicarski pribor nece da smeta. Razliak kao kovacki zanat i sviranje violine :D

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ma pošaljite te varaličarce Sebastianu,on će da vama napravi dvoručnjake samo takve :D

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Ha ha vidim ja kuda je sve ovo krenulo :D
Puno hvala na dobrodoslici, ali niko mi nerece kako sam prosao sa priborom, jel ce biti ok za pocetak a nadam se i malo duzi period.
Jos jedna stvar oko cega bi mi trebala pomoc je izbor musica, tj sta da pocnem za pocetak da nabavljam i od koga, ne bih da nakupujem sve i svasta. Sto se ribe tice krenuo bih po malim kanalcicima i par mrtvaka za pocetak. Tamo se mogu nadati, klenu, suncici, crvenperki, bandaru babuski, koja stuja sigurno, a ima i nesto od sarana :D

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Eto već nailaziš na prvi problem ,štuku a i većeg šarana otpiši odmah u startu jer strimere koje bi štuka uzela nećeš moći da bacaš sa štapom klase #5 ,ustvari možda bi i mogao ali sa velikom mukom i poteškoćama a to ćeš već sam i videti kad budeš probao.
Pribor ti je prilagodjen ribama tipa ,bucov ,klen ,pastrmka,smudj,lipljan ,sunčanice ,babuške,crvenperke,manji šarani....itd
klen - muva bambula ,zunzara,skakavac,majska,nimfe ..
bucov - toliko je toga o muvama strimerima  za bucova Zvezdan već napisao da je teško da se stavi u dve ,tri reči..
sunčanice ,babuške - gamarusi
pastrmku i lipljana (na mnogo toga...)
brate malo baci pogled po forumu toliko toga je pisano o muvama i vrstama riba koje se na te muve love ..

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Sone glede stuke je lepo rekao I slazem se da za stuju valja imati jaci stap jer su uobicajeno strimeri za nju tezi I veci pa je petica za ozbiljnije musicarenje stuke neprikladan ali da se npr. Strimer vezan hollow tehnikom od bucktaila ili slinky fibera sa nesto flesh trakica u duzini od 12cm moze komotno da se baca peticom na nekih 10-15m. Takvi neotezani strimeri su vrlo lagani. Ja sam vec probao sa mojom peticom za foru. Stuja od 3kg na petici je pravi uzitak ;) ali za sta ozbiljnije na duge pruge  bolje je imati stapic vise klase...sve ovisi kakve imitacije zelimo bacati.

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
Eto već nailaziš na prvi problem ,štuku a i većeg šarana otpiši odmah u startu jer strimere koje bi štuka uzela nećeš moći da bacaš sa štapom klase #5 ,ustvari možda bi i mogao ali sa velikom mukom i poteškoćama a to ćeš već sam i videti kad budeš probao.
Pribor ti je prilagodjen ribama tipa ,bucov ,klen ,pastrmka,smudj,lipljan ,sunčanice ,babuške,crvenperke,manji šarani....itd
klen - muva bambula ,zunzara,skakavac,majska,nimfe ..
bucov - toliko je toga o muvama strimerima  za bucova Zvezdan već napisao da je teško da se stavi u dve ,tri reči..
sunčanice ,babuške - gamarusi
pastrmku i lipljana (na mnogo toga...)
brate malo baci pogled po forumu toliko toga je pisano o muvama i vrstama riba koje se na te muve love ..

Jasno Sone, slazem se sa tvojom konstatacijom i u pravu si u vecini stvari. E sad kod mene ovde u Juznom Banatu i gde bi ja za pocetak izlazio stuja od 2 i vise kg jako retka kao i bucovi preko 1,5 kg, pretpostavljas da pastrmke i lipljena nema, tako da sam i sam prvenstveno najvise zainteresovan za klena, bucova,suncanice, babuske. Jedino sam nabrojao stuke, posto sam dok sam varalicario tu dobijao i do 15 komada dnevno od 0,5 do 1 kg, i celu godinu samo tako :mad: Nedaju im dusmani da porastu :(

Hvala puno!

Vrh Dno