VII Izložba veštačkih mušica i Takmičenje u vezivanju veštačkih mušica, Niš 2010

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
ima ti ga ute...am sa sve korice, pa onda da vicu Misa, Misa, nego sto GrubicPanic, sto ne neko drugu knjigu, Kuzma se pelcovo protiv svinja, tj. svinjskog gripa, tako da moz da prisustvuje sa van de Klikerce, idem na Drinu sutra sa onim sto ti je mozda obecao tekst, pazi kako se ponasas....

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Obavezno da ste na veštačku muvu i olovce uhvatili plotocu od po kile, da je preparirate kod čuvenih užičkih preparatora iz Čačka, i da kažeš Rankanu da je lično donose da je izložimo na izložbu kao strimer za mladicu!! Ima pobedi, garant! Ne zaboravite udicu jerbo bi Van Kliker mogo da vas diskvalifiše.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Upravo mi je potvrdjeno od strane organizatora da je prihvacena moja primedba na potencijalnu mogucu neregularnost koju sam vec izneo u ovom topicu.

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Upravo mi je potvrdjeno od strane organizatora da je prihvacena moja primedba na potencijalnu mogucu neregularnost koju sam vec izneo u ovom topicu.
i pored toga mislim da je trebalo komisija da se sastavi od naših najstarijih i najiskusnijih vezača, malo mi ovo izgleda smešno da neko ocenjuje muve koje su na fotkama.........čak i to može da se zloupotrebi slanjem nekih NN fotki.....ovo ne bi trebalo da je trka za titulom i ko će je poneti ove godine, nego pre svega predstavljanje umeća vezanja na ovim prostorima........Niš može da se ponosi takvom jednom izložbom, ali ne treba mešati Nemce, Holanđane itd. dajte naše ljude najiskusnije, imamo i mi "Mozera", "Klinkena", "Vilemana" itd. ako smo za toliko nesposobni ne bi trebalo ni da se organizuje takva jedna manifestacija.......svaka čast svakome, ali čini mi se da ni Hrvati ni Slovenci ne zovu komisiju sa strane......da je to neko internacionalno takmičenje imala bi svaka zemlja predstavnika ovako ne vidim stvarno svrhu da se bojkotuju naši najiskusniji i najstariji vezači od kojih bi bila sastavljena ta komisija........

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Iskren da budem ja bih se prvo zapitao kako takmicenje u vezivanju musica treba da se izvede, nije to niski start pa pun gas do cilja  :dance:

Ovo pisem zbog price prijatelja koji je bio na jednom takmicenju u Nisu i objasnio mi prblematiku...  :wacko:
Slanje gotovih muva nije parametar za ocejivanje nekog vezaca iz vise razloga ali ajde od necega mora da se pocne
Kako izvesti takmicenj dva vezaca?
1.Dati im potpuno isti pribor i materijal i zadati musicu koju treba da naprave ( podpitanje - vreme kao relevantan faktor, tj brzina vezaca) ili
2.Prvo jedan vezac zadaje zadatak svojom musicom drugom vezacu a on pokusava da je iskopira a u drugom krugu menjaju uloge pa ko koga bolje iskopira taj je bolji majstor ili oba testa kako bi odluka o pobedniku bila sigurna

Nikako ne treba dozvoliti da svako vezuje svoju musicu pa one da se ocenjuju sa aspekta estetike, proporcionalnosti, eventualne lovnosti... jer se musice razlikuju po tezini i brzini vezivanja. Takodje treba uzeti u obzir aspekat individualnosti, stila, inovacija... Treba imati kao rezultat dve (npr. dve princ nimfe) iste musice koje ce publika ili ziri oceniti sa svih aspekata.

Mislim da pozivanje Mozera za clana zirija nije imala nameru da ikoga uvredi od nasih vezaca vec da dogadjaju da na ekskluzivnosti a svakako da mi imamo vrhunske vezace ali necu da ulazim u to  :bye:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
i kod mene u slo če da bude sada uskoro, mislim da se do kraja meseca mogu poslati ponude i mušice. mada, meni to mrsko  :blush: Za sada radim ovako kako radim, više za moju dušu i ribolov. Moji kritičari su ribe i ja sam. Mnoge muve koje nisam izgubio u ribolovu na kraju sezone i rasturim ako nisam zadovoljan njima i vežem ponovo.
Razumišljao jesam več par puta da se pridružim takmičenju ali mislim da moje muve nema tamo šta da traže, berem ne za sada. Neko bi rekao: "važno je učestvovati"...da ako imaš konja za trku a ako imaš mulu nema tamo šta da tražiš.

Moje muhe koliko god da su ok ipak smatram da bi to moglo da se još bolje uradi. No, sva sreća da nisu svi kao ja jer bi na takmičenjima bilo svega par vezača  :doh: vidio sam mnoge muve po takmičenjima koje ne bi ni u svoju kutijicu stavio ali što da ne, neka se ljudi vesele  :) ipak su se svi trudili i to treba  poštivati. Ako je žiri pokondiren e to je največe nepoštovanje i omalovažavanje truda svakog učesnika.

Ne znam kakve su nagrade kod vas ali sam "načuo" da na nekim izložbama imaju vrlo privlačne nagrade? Mislim da nagrade treba da su vredne toliko kolike su mogučnosti organizatora jer ipak muva za izložbu zahteva vreme i trud. Trebe pošteno nagraditi one zbog koga se sve to i može održati.

ledukri

Senior member
Učlanjen(a)
02.07.2009.
Broj reagovanja
0
Ljudi, Izlozbu musica i takmicenje u izradi organizuje Musicarska sekcija USR nisava. Organizator je postavio pravila, pa kome se svidja neka ucestvuje, kome se ne svidja ne mora da ucestvuje. Ako nemate poverenja u organizaciju i ziri, to je vas problem. neko se buni sto je ziri "international". Pa sta, to su svakako znacajna imena u vezivanju i ribolovu, a sigurno su zvucnija imena od nasih. Drugo, nigde ne pise da takmicari i ziri mora da budu iz Srbije. Jos je bolje da takmicenje poprimi internacionalni karakter. Ako organizatori slicne manifestacije u Sloveniji raspisu konkurs za takmicenje u izradi ves. musica i prijavim se ja iz Srbije, i to je onda internacionalna stvar.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Imam jednu dobronamernu primedbu (ako ona moze da bude dobronamerna)
Nije bitno po svaku cenu imati internacionalni ziri koji ce u ovom slucaju musice ocenjivati preko interneta, pored gotove musice koja je jedna vec ispricana prica, tu se pripovedaju jos neke paralelne price koje se ne vide na slici (vestina vezaca, snalazljivost, brzina, kako vezuje zavrsni cvor...)

ne zamerite  ;)

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Dobro bre pa zar i ovakve lepe manifestacije treba da budu propraćene prepucavanjima . ..
Ja bi sigurno došao samo da mi je Niš malo bliže ... pozdrav i uživajte !

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Šone je napisao(la):
Dobro bre pa zar i ovakve lepe manifestacije treba da budu propraćene prepucavanjima . ..
Ja bi sigurno došao samo da mi je Niš malo bliže ... pozdrav i uživajte !
Na koliko to si ih bio pa da znas da je lepa? :hammer:

Ljudi sasvim normalno iznose primedbe iz raznih razloga, ne videh da se bilo ko prepucava oko toga. Primedbi na racun organizacije ce uvek biti , nekima mozda i zbog jako loseg iskustva sa neke od prethodnih izlozbi i takmicenja.
Da se razumemo, licno me ne dotice, ne takmicim se , znam da su nislije uvek bili vrlo dobri domacini i uvek smo se lepo proveli na ovim manifestacijama. Ali svako ima pravo da iznese svoje primedbe a i korektnije je to uraditi pre nego posle takmicenja.

Durlanac

Junior member
Učlanjen(a)
27.07.2007.
Broj reagovanja
0
                   :piss:                      :piss:                            :piss:
shomi je napisao(la):
Pozdravljam izlozbu, ali ne znam ko su uvazena gospoda, pod znacima navoda, Hans van Kliker i njegov drug, koji ce sve to ocenjivati iz udobnih fotelja [ otkud znate da su udobne ], zar pored toliko nasih eminentih i neeminentnih vezaca nadjoste ovog supka iz Holandije...   

To sto ti nisi cuo za tu uvazenu gospodu nije nikakvo merilo, sto samo jos vise potvrdjuje da nemas pojma o pod znacima navoda Musicarenju.  :lud:

Ajde navedi ti nekoliko eminentnih i neeminentnih nashih vezaca .....!! koji su po tebi najbolji ? javascript:void(0);

javascript:void(0); A taj supak iz Holandije je izmislio jednu od najboljih musica-Klinkhammer.
Partridge poznati proizvodjac udica u svojoj proizvodnji ima udice koje nose ime (jedna od mnogih modela) Partridge 15BN "Klinkhammer"!

Ljudi sasvim normalno iznose primedbe iz raznih razloga, ne videh da se bilo ko prepucava oko toga. Primedbi na racun organizacije ce uvek biti , nekima mozda i zbog jako loseg iskustva sa neke od prethodnih izlozbi i takmicenja.

Naravno da je normalno da se iznose primedbe. Isto je normalno da bude i komentara na racun organizacije, ali komentari poput "supak iz Holandije" i "zlonamerne kritike", svakako da ne spadaju u normalno ponasanje i postovanje pravila foruma.

znam da su nislije uvek bili vrlo dobri domacini i uvek smo se lepo proveli na ovim manifestacijama.

Hvala na komplimentu   :) i tek cemo da se druzimo i provodimo  :pijani:

vidimo se uskoro na izlozbi  :naughty: :naughty: pozdrav

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ljudi sasvim normalno iznose primedbe iz raznih razloga, ne videh da se bilo ko prepucava oko toga....

shomi je napisao(la):
....zar pored toliko nasih eminentih i neeminentnih vezaca nadjoste ovog supka iz Holandije...

Pogledaj malo bolje sledeći put ...

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Dobro, dosta je bilo više...

Svi dalji komentari koji prelaze granice biće obrisani. Razumljivo je da se komentariše ali molim Vas za elementarnu pristojnost. Mislim, stvarno...

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
ledukri je napisao(la):
Ljudi, Izlozbu musica i takmicenje u izradi organizuje Musicarska sekcija USR nisava. Organizator je postavio pravila, pa kome se svidja neka ucestvuje, kome se ne svidja ne mora da ucestvuje. Ako nemate poverenja u organizaciju i ziri, to je vas problem. neko se buni sto je ziri "international". Pa sta, to su svakako znacajna imena u vezivanju i ribolovu, a sigurno su zvucnija imena od nasih. Drugo, nigde ne pise da takmicari i ziri mora da budu iz Srbije. Jos je bolje da takmicenje poprimi internacionalni karakter. Ako organizatori slicne manifestacije u Sloveniji raspisu konkurs za takmicenje u izradi ves. musica i prijavim se ja iz Srbije, i to je onda internacionalna stvar.
internacionalni karakter je samo onda kada svaka zemlja ima svog predstavnika u žiriju.....

Vrh Dno