Iskren da budem ja bih se prvo zapitao kako takmicenje u vezivanju musica treba da se izvede, nije to niski start pa pun gas do cilja :dance:
Ovo pisem zbog price prijatelja koji je bio na jednom takmicenju u Nisu i objasnio mi prblematiku...

Slanje gotovih muva nije parametar za ocejivanje nekog vezaca iz vise razloga ali ajde od necega mora da se pocne
Kako izvesti takmicenj dva vezaca?
1.Dati im potpuno isti pribor i materijal i zadati musicu koju treba da naprave ( podpitanje - vreme kao relevantan faktor, tj brzina vezaca) ili
2.Prvo jedan vezac zadaje zadatak svojom musicom drugom vezacu a on pokusava da je iskopira a u drugom krugu menjaju uloge pa ko koga bolje iskopira taj je bolji majstor ili oba testa kako bi odluka o pobedniku bila sigurna
Nikako ne treba dozvoliti da svako vezuje svoju musicu pa one da se ocenjuju sa aspekta estetike, proporcionalnosti, eventualne lovnosti... jer se musice razlikuju po tezini i brzini vezivanja. Takodje treba uzeti u obzir aspekat individualnosti, stila, inovacija... Treba imati kao rezultat dve (npr. dve princ nimfe) iste musice koje ce publika ili ziri oceniti sa svih aspekata.
Mislim da pozivanje Mozera za clana zirija nije imala nameru da ikoga uvredi od nasih vezaca vec da dogadjaju da na ekskluzivnosti a svakako da mi imamo vrhunske vezace ali necu da ulazim u to