Visočica

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Nemoj neko da je pomislio da sam je sad ulovio to je od Juna meseca ove godine.

pannic

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
0
Pa naravno Bahuse, onaj zdravac od preko puta je sada skapan od mrazeva. Inace, ovo je Stara Visocica, samo njena otoka iz Zavojskog jezera. Veliki sam protivnik jezera i pregradjivanja reka bez ozbiljnog energetskog potencijala, sranja o vrsnoj energiji i pranja para kroz takve nebulozne projekte ali kad je vec tu ..... Moze se desiti da EPS uradi neku malu centralu (bilo je govora o tome zadnjih godina) na starom tunelu iz 1963. kroz koji sad iz jezera istice 1m3/s i da taj protok znacajno povecaju. Ako do toga dodje ovo staro korito Visocice ce dobiti jednu sasvim drugu dimenziju a sa tom ledenom vodom i Temstica. Krajem ovog ludackog leta je iz navedenog razloga jedina voda na kojoj se moglo pecati, bila Temstica ali je to nikakva nadoknada prema steti koja je nenesena prirodi. Ne mislim samo na zivot reke vec uopste na prirodne cikluse koji su ocigledno naruseni od kraja osamdesetih.

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Niko, ama bas niko nemoze ostati ravnodusan ko voli onaku prelepu prirodu ,srce me zaboli uvek kad obidjem taj kraj,ne postoji momenat kad sam u njenom okruzenju a da se ne setim kakve sve paklene planove prave oko citavog tog ludog projekta.Posebno mi se svidja njen kanjon tako izolovan a divalj,par puta nam se desilo od lude zanesenosti da nas mrak zatekne u njemu a jednom prilikom smo bili i odseceni odronom,sreca to je bilo davno jos kad je vojska bila te su oni kako tako odrzavali taj putni pravac.

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Slikano krajem juna,cisto radi poredjenja koje je Sale postavio...i tada je vodostaj bio na minimumu ???

Prilozi

• SDC13247.JPG
    SDC13247.JPG
    303,8 KB · Pregleda: 294
  • SDC13250.jpg
    SDC13250.jpg
    156,8 KB · Pregleda: 262

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Veka sax,Sasapi i Boban iz Pirota...pohod na plavi vir  :)

Prilozi

• SDC13246.jpg
    SDC13246.jpg
    257,7 KB · Pregleda: 298

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Nisam pecao(a ne znam i gde bi)  :(  ,u prolazu sam slikao sa mosta kao i prošle godine samo malo ranije!

Prilozi

• visočica.JPG
    visočica.JPG
    390,8 KB · Pregleda: 294
  • visočica (2).JPG
    visočica (2).JPG
    435,8 KB · Pregleda: 277

pannic

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
0
Al' to je hidroenergetski potencijal Srbije, vec se sacuju lokacije za "mini centrale",... ma sta to znacilo.

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
visocica-avgust-2013-022.jpg
visocica-avgust-2013-007.jpg
http
//www.dodaj.rs/f/p/Lk/1ssEA77E/visocica-avgust-2013-018.jpg

pexony

Senior member
Učlanjen(a)
14.11.2008.
Broj reagovanja
0
http://www.pirotskevesti.rs/gradska-hronika/poribljene-visocica-zavojsko-jezero/

kokot

Junior member
Učlanjen(a)
10.08.2011.
Broj reagovanja
0
Hm, pomislio bi covek da treba se obraduje na ovu vest. Ali, meni licno su osecanja pomesana sa prevagom na "ne-radost". Iako nepopularnije, mislim da je totalna zabrana ribolova u odredjenim segmentima toka, na odredjeno vreme, bolje resenje. Iz mnogo razloga... Segmenti pod zabranom bi mogli da se rotiraju itd itd.

Uostalom, kolko kosta ovo poribljavanje? Moze li za te pare da se plati neki lokalni cuvar koji bi bio zaduzen da cuva deo koji je, hipoteticki, pod zabranom? Ako je totalna zabrana, cuvanje je dosta lakse - cim te vidi da pecas tu - u prekrsaju si...

@pexony - kako si ti reagovao na ovu vest? Kako reaguju pirocanci?

@pexony i ostali pirocanci - ima li voda u visocicu? Ima li pastrNĆe? ;)

Vrh Dno