Kratak izveštaj sa Visočice... Stvarno prelepa voda. Bio sam dva prepodneva, ulovio nula riba
Prvi dan sam obilazio kanjon Vladikine ploče, rano jutro optimistično probao suvu muvu, međutim za 4 sata nisam video nikakvu aktivnost ribe, tačnije nisam video ni jednu ribu. Osim mene bila su i dva varaličara, od kojih niko nije video ribu. Kontra kuke i trokrake su normala, i riba se obavezno nosi.
U Rsovcima su mi lokalci potvrdili da postoje barabe iz Pirota koje love mrežama (?), a i sam sam našao dva pokidana sistema sa plovkom.
"Mušičarski" revir kod Vrela je bogatiji ribom, samo što je i ovaj revir napadnut varalicama..
Tako da kombinacija napadnute vode, divlje oprezne pastrmke i mog amaterizma je rezuliralo ispušom
Svakako obilazak ovog kraja, Rsovci - Dojkinci ostavio pozitivan utisak, Dojkinačka reka uzvodno od Vrela je pravo blago potočnog raka i riba, srećom proglašena za mrestilište i zabranjen bilo kakav ribolov. Sigurno se vraćam, zbog klime, neverovatne prirode, klope i srdačnih ljudi.