Visočica

milankrezner

Senior member
Učlanjen(a)
14.12.2012.
Broj reagovanja
0
ova sigurno nije uhvačena na sportski način  :(
el se nemože nešto poduzet protiv ribokradica koji vataju dinamitima, strujom, mrežama i ko zna s čime još,

nema metak tu šta da traži, to mu je spas, samo dobre batine  :hammer:
oprostite na off al morao sam komentirati  :whistle:

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Iako je tema Visoćica kod nas se ns svakom koraku baš u vrijeme mrijesta izlovljavaju ribe.Od mladica do šarana!Pa čak i klenovi i škobalji!
Ne možete zamisliti koje su to količine ribe i koja je onda šteta nanjeta prirodi.
Samo jake kazne,materijalne i razne sankcije,pa neka se probaju igrati vatrom.Ali da li će neko to od nas doživjeti?

milankrezner

Senior member
Učlanjen(a)
14.12.2012.
Broj reagovanja
0
vjerovatno nečemo doživjet to, al kad bi netko popušio dobru kaznu brzo bi se to prošilo, al normalno to nema svrhe ako nema nekoga ko če to kontrolirati, što je problem kod mene, moš na manjim riječicama radit šta hočeš

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
PROTA71 je napisao(la):
Eto, platiću dozvolu za Gradac koliko god da bude al državi NE!!!!

I za Temsku, Visocicu i Zavojsko jezero je doplatna 4000 po istom modelu kao za Gradac. Dakle, park prirode. Sad, mogu da biram da li cu i tu dozvolu ili samo republicku, bas kao i za Gradac. Ali nesto mi govori- tesko da cu i da odem na Staru planinu ove godine.

I zivo me interesuje, ako kupim doplatnu, kome sam dao 4000?!

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Nedorecen ostadoh- ne bih isao na Temsticu, Toplodolsku, Visocicu i Zavoj jer smatram da godisnja "izletnicka" ne vredi doplate, a da ne spominjem da sam siguran da bi pare otisle u pogresne dzepove.

Zao mi je entuzijasta u Pirotu... Dobri ljudi okruzeni lesinarima!

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
Japanac, otkud to da je za Temšticu potrebna doplata? Da li je to neki novitet od ove sezone?

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Velika većina (nekadašnjih) doplatnih je (bila) obična pljačka naroda. Recimo korisnik dobije ("dobije") veeeliko ribarsko područje gde proda dovoljno dozvola da ima para da pokrije sve vode tog područja, ali onda on kaže da se u nekoj vukojebini tog područja proda premalo dozvola da bi se mogla čuvati, pa uvede doplatne. (Zanimljivo, nikada se naravno ne javi da kaže da se u centru oblasti - nekom gradu - proda više dozvola nego što treba za čuvanje voda oko tog grada).

Elem, da ne tupim po mnogo, u Pirotu se zaista proda malo dozvola jer je mali kraj (plus sa velikim odlivom stanovnika, pa je sve gore i gore), a ribarsko područje je kompleksno i traži mnogo ljudi. Oni sa parama od dozvola ne mogu da plate dovoljan broj čuvara, a dolaze im ljudi iz "pola" Srbije, koji su platili dozvole negde drugde (recimo u Nišu), a pecaju na njihovim vodama. Tako da u ovom konkretnom slučaju izdvajanje dozvole ima smisla, tj. ko hoće da peca u pirotskom kraju plati 4000 din.

To je donekle OK i za Piroćance koji pecaju SAMO na Staroj planini, jer će umesto dosadašnjih 6000 plaćati 4000. Muka nastaje kada hoće da pecaju i negde drugde van parka prirode, a za takvu godišnju će im trebati još 6000 preko ovih 4000...  :(

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
Izvini Goci, ali ovo što si napisao meni nije baš jasno, a i nema nekog smisla...
Koliko ja znam, na Temštici, Visočici,Zavojskom jezeru i ostalim njima pripadajućim potocima i pritokama
(koje teritorijalno pripadaju parku prirode "Stara planina") kontrolu i ribočuvarsku službu
obavljaju "Srbija Šume"... Ili možda grešim?
Ako sam u pravu, onda ove reke i jezero nemaju nikakve veze sa OSR iz Pirota, jer su izuzete iz njihove nadležnosti.
Pare od dozvola onda idu u kasu  "Srbija Šuma" ili ne?
I ovo se ne odnosi na "Pirotski kraj" već samo na reke na Staroj planini, tok Nišave ne pripada zaštićenom području, ili su i tu nešto promenili?

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Šta te buni?

Korisnik je državna firma, i okviru nje će se od sada prodavati dve dozvole, jedna zajednička za celu Srbiju bez nacionalnih parkova (6000 din) i jedna posebna za Staru planinu (4000 din).

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Ček, ček, ček ako ja rešim da odem na Zavoj da pecam belice u blizini Belskog mosta pored redovne dozvole od 6000, mi treba i ta od 4000?

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Za belice ima popust, pogotovo ako puštaš sve manje od 13 cm.  :bleh:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
E .ebiga, pa ja lovim samo one preko 16, takve se zaliću, štaću  :D

milankrezner

Senior member
Učlanjen(a)
14.12.2012.
Broj reagovanja
0
čekaj vi u Srbiji platit 4000 i možete pecati na rijekama cijele srbije ili?  ???

Vrh Dno