Svaka na mestu!dovla84 je napisao(la):Koliko vidim, problem nije samo u organizacijama koje gazduju nekom teritorijom vec i u samim ljudima koji bi lovili na tim vodama. Upravo je vise clanova indirektno izjavilo da podrzava korupciju. Izgovori za to su potpuno irelevantni i sluze iskljucivo da osobi pruze dusevni mir zbog postupka koji je sustinski pogresan. Svi smo u ovom sitemu uzrocno-posledicno povezani tako da ako je sam princip funkcionisanja osakacen ne mozemo ocekivati bilo sta dobro.
Dozvolu cu kupiti regularno a po potrebi i neku dozvolu za ove posebne regione. To ne znaci da je trenutni sistem dobar vec ne zelim da idem u bilo kakvu ilegalu. Svako sa placenom dozvolom ima pravo da se buni ako smatra da nije dobio ono sto je platio.
Ovo deluje kao moralno smaranje ali to je ono u sta verujem. Da bi resili probleme sa kojima se srecemo moramo mi (ribolovci) da izgradimo moralne norme koje ce se kasnije preslikati i na organizacije. Ovo se ne postize protestom od 15 dana ili nekom tamo revolucijom vec je potreban duzi vremenski period.
Sta mislite, kakvu poruku saljete klincima koji citaju ovaj forum?

Redovno kupujem godisnju dozvolu, doplatim gde treba da doplatim i ne razmisljam i ne okrecem se kad god neko prodje, na taj nacin imam potpuno uzivanje!