Jedan kratak izvestaj za ljubitelje Visocice od Paklestice do Vladikine Ploce.
Za dva dana ribolova 02 i 03.09.2010 mogao sam da primetim da se pastrmka povukla skoro do samog ulaska u V.Plocu a nizvodno se navukli klenovi velicine sake koliko hoces a ima i polu kilasa. U dubljim virovima ima i vecih komada koji samo odgledaju i odprate strimere koje smo im bili namenili. Ima previse grgeca i krupne bejavice sto samo dokazuje povlacenje i nedostatak pastrmke u donjem delu reke. Voda je mala i ledena sto i nije cudno za ovo doba godine. Klenovi do 20ak cm udaraju na sta god se baci i u mirnom i na brzacima. Posebno moram da se pohvalim za petak posle podne jer sam vec izgubio svaku nadu da cu upecati makar jednu pastrmku ali tada je pocelo, u brzacima skoro iza svakog kamena po jedna pastrmka, ja odusevljen!? Za samo 5 minuta cetri komada od koje je jedna bila iznad mere i kasnije te veceri zavrsila kao vecera za mene i mog kuma. Posle 5-6 komada sam prestao da brojim i nauzivao se u njihovim lepim sarama, pegama i svaku pazljivo vracao u vodu i sa zadovoljstvom gledao kako odlazi. Sve u svemu Visocica me je nagradila svojom lepotom i ulovom.
P.S.
Visocica nije za kampovanje u septembru nocu je katastrofa hladno.
Pozdrav.