Volim da nosim svoj ulov

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Mixmaster je napisao(la):
Alp, poštujem te i molim da ne nasedaš na trabunjanja ove grupice. Zašto misliš da je čudno da mušičar ponese svoj ulov i pokaže ga sa ponosom?
Lepo je ubosti bucova u Savi i vratiti ga njegovom jatu, ali lepo je i prošetati ga zajedno sa mušičarskim štapom pored zbunjenih Posavaca i mladih Posavki. ;)
Ja volim da pokazujem ulov. To me čini srećnim, jer je često neverovatno bogat i izaziva oduševljenje kod znatiželjnika. Ne vidim u čemu grešim. Osećaj dok to radim je izuzetno prijatan i sasvim normalan.

Mix, maksimalno uvazavam razlicita misljenja razlicitih ljudi. Mozda je u tvom kraju tako. No, sto se tice mladih dama, malo manje mladih dama i u srcu jos uvijek mladih "Posavki", na kratkom potezu Save Bled-Bohinj pa tamo dole kod nas do Racinovaca, malo vise usca Drine, nikako ne bih preporucio pokazivanje ribe. Meni se cini da mlade i u srcu mlade dame vise vole da ime se pokazu neke druge stvari. Ima raznih stvari, ali ribe nikako. Za "Posavce" doista ne znam.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Znaci Alp mi uze rec iz usta :D

Zar nije bolje pohvaliti se nekim drugim stvarima koji ne moraju da budu usko vezani za ribolov?

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
143
Pa ko šta ima.  :D

Terza

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
ma bitno je da ima ribe,a za ono drugo moze i prst da posluzi    :D

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Alp, poštujem te i molim da ne nasedaš na trabunjanja ove grupice. Zašto misliš da je čudno da mušičar ponese svoj ulov i pokaže ga sa ponosom?
Lepo je ubosti bucova u Savi i vratiti ga njegovom jatu, ali lepo je i prošetati ga zajedno sa mušičarskim štapom pored zbunjenih Posavaca i mladih Posavki. ;)
Ja volim da pokazujem ulov. To me čini srećnim, jer je često neverovatno bogat i izaziva oduševljenje kod znatiželjnika. Ne vidim u čemu grešim. Osećaj dok to radim je izuzetno prijatan i sasvim normalan.

Prvi pasus slihtanje boljem od sebe sa primesom vredjanja "grupice".
Drugi i treci pasus. Zreo si za 12-13 km mislim istocno od Nisa. Ako hoces da se hvalis musicarima imas foto aparat, a za zene poslusaj Alpa.

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Smatrajte da sam apsolutni neutralac i nestrucnjak, osobito po ovom zadnjem pitnju. Samo sam izrazio opravdanu sumnju da miris ribe dobro utjece na dame. I obrnuto, ako smijem dodati. Barem u mom slucaju.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
simpson H je napisao(la):
Znaci Alp mi uze rec iz usta :D

Zar nije bolje pohvaliti se nekim drugim stvarima koji ne moraju da budu usko vezani za ribolov?
Teško mi je da raspravljam sa ovom grupicom totalnih autsajdera, koji jedino što znaju da napišu je "Šlihtanje", "dobro si ovo rekao", "ne slažem se"... a u njihovim postovima nikad ne pročitah ništa o mušičarenju. Momci, dajte bar neku izmišljotinu o sebi, batalite izmišljotine o Mixmasteru. Idite ne neki ribnjak pa se slikajte sa nekom utovljenom kalifom. Da bi razgovarali sa mnom treba vam neko postolje od ulova.
Nemojte više ono "Ja sam bio sa Mixmasterom da mušičarimo klenove. Ja napunih kesicu za "Smoki" sitim klenčićima, a on donese punu torbu sa oko 10 kg krupnih klenova. Ja sam dobar, a on loš. :hammer:

Neko ovde napisa da se ja šlihtam Alpu. To je još jedna glupost i provokacija. Većina odlično zna koliko je meni potrebno bilo kakvo šlihtanje i da toga nema ni u promilima. Ipak, imam pravo da poštujem ribolovca za koga procenim da je vrhunski. Alp mi izgleda i zvuči tako. To je sve. Za njegove slike, postove i tekstove koje sam čitao u novinama, za sad imam samo reči hvale. Vidim da i on donekle poštuje moje reči. Da li će to da promeni šačica loših mušičarskih đaka, ostaje da pokaže vreme. :smoke:

E, sad je red na ovo što sam citirao. Neko bi da se u ribolovu hvali drugim stvarima. Mislim da greši. Mislim da se ribolovac može hvaliti samo ulovom, a od onog trenutka kada počne da se hvali svojim ljubavničkim umećem, dobrim automobilom, skupom garderobom ili diplomom osnovne škole ili veličinom penisa, on za mene prestaje da bude ribolovac. Ionako se ribolovcem postaje tako što odbacimo sve ostale osobine, obučemo ribarsku opremu i upremo pogled u reku. Čim to prestanemo da radimo, opet postajemo inženjeri, pevači, profesori, fizikalci, daktilografi, poljoprivrednici...
Ja volim da se hvalim ulovom i da ga šetam kroz naseljena mesta zato da bih što duže zadržao status ribolovca i što kasnije se transformisao u običnog čoveka. Ja tako pokazujem ljudima koji nisu ribolovci šta propuštaju, jer euforija koja prati dobar ulov je očigledna :lol: Volim da pričam ljudima o svojim prikazanim ulovima i da ih prizivam na reku da posmatraju kako ih lovim. Ovi koji se nešto bune protiv mene nikad nisu osetili tako nešto. Njihova lica kada se vraćaju iz ribolova (naročito ako sam ja sa svojim ulovom pored njih) uvek izgledaju kao da će svakog trenutka da briznu u plač. :'(
Momci, to je normalno. Tako bih se i ja osećao, a možda i ponašao kao vi sada. :hammer: :hammer: :hammer: Vidim da tražite rešenje u omalovažavanju moje malenkosti. Šta ćete raditi kada shvatite da je to loša ideja? Jeste li razmišljali o tenisu, plivanju ili pecanju skobalja na plovak?

Ovakve rasprave itekako imaju veze sa mušičarenjem, jer naš sport oduvek prate i razmimoilaženja i borba za isticanjem. To nije rezervisano samo za ovaj sajt. Ima toga poodavno i u našim novinama i ostalim sajtovima i svim mušičarskim sekcijama i društvima. Ako ste početnik, pa nemate ovakva iskustva, verujte mi na reč- i ovo je na neki čudan način deo mušičarenja.
Izgleda da su nam osećanja vezana za ovaj sport prejaka da bi smo ih zadržali samo za sebe.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
UMUKNI V.... BESRAMNA
DA IOLE MALO MOZAK IMAS ODAVNO BI PRESTAO DA LUPAS GLUPOSTI...
KAKVE KESICE SMOKIJA KAKVIH 10KG. KLENOVINE JESI LI TI POD LIBELU ........ JEDAN.
UZMI SE U PAMET ........ JEDNO...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Teško mi je da raspravljam sa ovom grupicom totalnih autsajdera, koji jedino što znaju da napišu je "Šlihtanje", "dobro si ovo rekao", "ne slažem se"... a u njihovim postovima nikad ne pročitah ništa o mušičarenju. Momci, dajte bar neku izmišljotinu o sebi, batalite izmišljotine o Mixmasteru. Idite ne neki ribnjak pa se slikajte sa nekom utovljenom kalifom. Da bi razgovarali sa mnom treba vam neko postolje od ulova.
Nemojte više ono "Ja sam bio sa Mixmasterom da mušičarimo klenove. Ja napunih kesicu za "Smoki" sitim klenčićima, a on donese punu torbu sa oko 10 kg krupnih klenova. Ja sam dobar, a on loš. :hammer:

Neko ovde napisa da se ja šlihtam Alpu. To je još jedna glupost i provokacija. Većina odlično zna koliko je meni potrebno bilo kakvo šlihtanje i da toga nema ni u promilima. Ipak, imam pravo da poštujem ribolovca za koga procenim da je vrhunski. Alp mi izgleda i zvuči tako. To je sve. Za njegove slike, postove i tekstove koje sam čitao u novinama, za sad imam samo reči hvale. Vidim da i on donekle poštuje moje reči. Da li će to da promeni šačica loših mušičarskih đaka, ostaje da pokaže vreme. :smoke:

E, sad je red na ovo što sam citirao. Neko bi da se u ribolovu hvali drugim stvarima. Mislim da greši. Mislim da se ribolovac može hvaliti samo ulovom, a od onog trenutka kada počne da se hvali svojim ljubavničkim umećem, dobrim automobilom, skupom garderobom ili diplomom osnovne škole ili veličinom penisa, on za mene prestaje da bude ribolovac. Ionako se ribolovcem postaje tako što odbacimo sve ostale osobine, obučemo ribarsku opremu i upremo pogled u reku. Čim to prestanemo da radimo, opet postajemo inženjeri, pevači, profesori, fizikalci, daktilografi, poljoprivrednici...
Ja volim da se hvalim ulovom i da ga šetam kroz naseljena mesta zato da bih što duže zadržao status ribolovca i što kasnije se transformisao u običnog čoveka. Ja tako pokazujem ljudima koji nisu ribolovci šta propuštaju, jer euforija koja prati dobar ulov je očigledna :lol: Volim da pričam ljudima o svojim prikazanim ulovima i da ih prizivam na reku da posmatraju kako ih lovim. Ovi koji se nešto bune protiv mene nikad nisu osetili tako nešto. Njihova lica kada se vraćaju iz ribolova (naročito ako sam ja sa svojim ulovom pored njih) uvek izgledaju kao da će svakog trenutka da briznu u plač. :'(
Momci, to je normalno. Tako bih se i ja osećao, a možda i ponašao kao vi sada. :hammer: :hammer: :hammer: Vidim da tražite rešenje u omalovažavanju moje malenkosti. Šta ćete raditi kada shvatite da je to loša ideja? Jeste li razmišljali o tenisu, plivanju ili pecanju skobalja na plovak?

Ovakve rasprave itekako imaju veze sa mušičarenjem, jer naš sport oduvek prate i razmimoilaženja i borba za isticanjem. To nije rezervisano samo za ovaj sajt. Ima toga poodavno i u našim novinama i ostalim sajtovima i svim mušičarskim sekcijama i društvima. Ako ste početnik, pa nemate ovakva iskustva, verujte mi na reč- i ovo je na neki čudan način deo mušičarenja.
Izgleda da su nam osećanja vezana za ovaj sport prejaka da bi smo ih zadržali samo za sebe.

Brate tebi stvarno nije dobro! Prvo citiras mene u svom "obracunu" sa grupom tebi bliskih ljudi, a drugo lazno izvrces moje reci. E Mix postedi me toga molim te.

Neko bi da se u ribolovu hvali drugim stvarima.

Sve se odnosi na ovo sto si rekao i izmislio. Ako si me vec citirao ucini to kako treba!
Ne zanima me cime se hvalis u samom ribolovu ja sam ti pricao da mozes da se hvalis nekim dugim stvarima u zivotu van ribolova. Recimo svojim muskim naslednikom, svojom cerkom, zenom, porodicom, stanjem svesti, postenjem, odnosom prema prijateljima, duhovnoscu,... ili su ti ovo sve strane reci? A na kraju cemu uopste hvalisanje?

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
E sada sam se vratio u rano detinjstvo...
Kada nesto zajebemo ja ili sestra, cale odere od batina i mene i sestru, nije pitao ko je kriv
To se zove prevencija i represija, sto bi rekli djuture. Sad cu da vas oteram u tri lepe, zakupim parce reke u rodnom selu svoje majke i prekidam svaki kontakt sa vama.
Salim se naravno, ovoliko "ludaka", na jednom mestu nema nigde. Sto kazu u raju je lepo, al' u paklu je ekipaaaaaa!
Zivi bili pa da pecamo negde ljudi!

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
I da,
kada smo vec kod pecanja...
Sada razmislite realno ko je od vas izudarao kolegu koji nosi ulov u granicama dozvoljenog?!
Ja bih pecao sa mixom i rekao mu u lice da je seronja sto nosi kuci ribu, kao sto mu kazem i preko foruma.
Ali to nije razlog da se svadjamo. I ja sam nekada nosio ulov pa sam izbrisao tu naviku. Moj cale i dalje donosi smudjeve kuci i tamani ih sa apetitom, nek' je ziv i zdrav.  :)Vec vidim mixa za jedno 30-40 godina : tresu mu se ruke, jedva vezuje musicu, muca dok prica i drhti mu glas.
> izvini, jebi ga zakacila si se, nisam imao povratnu kuku, predvez mi 0,08, sve sam ti sanse dao...<<
Kao vojnik kada dodje iz vojske, kokosku nesme da pogleda u oci od sramote :) :D ;)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja ponekad nosim ulov kuci,ako je u pitanju krupan protfis,stuka,babuska,skobalj,i u tome ne vidim nista lose.Bucov je kod mene upisan u belu knjigu,tako da svaki dobija slobodu.Da ih nisam pustao tokom godina na potezu na kom pecam,ne bi danas tamo plivali komadi preko 4-5kg.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
I ja često odnesem smuđa/štuku kući. Ali se hvalim puštanjem velikog bucova nazad pred očima posetioca na Tamiškom keju. Ili hvatanjem i puštanjem 10-tak lepih lipljena zaredom na Drini pored tirolaša i plovkaroša.

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
143
Nije problem u nošenju ulova. I ja lično volim da pojedem ribu koju sam upecam. Problem je u meri. Da li nekome stvarno treba 10 kila klenova ili 10 pastrmki da bi večerao? Mislim da ne. Još veći problem je kad neko napuni torbu sunčicama i sitnim žutookama ili sitnim klenovima samo da bi pokazao da je bolji ribar od onih sa kojima je pošao na pecanje a onda ih rasipa po travi da crknu i to samo zato što ga mrzi da ih nosi. Takve stvari su ko što neko reče, psihijatrijska pojava.

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
E sad ima i gorih slucajeva. Ono sto rade ljudi cverglanima kad ih uhvate zasluzuje zatvorsku kaznu zbog brutalnosti (iako podrzavam ubijanje ove napasti), a recimo Sumadinac ima poseban tretman prema babuskama:

Sumadinac je napisao(la):
Ako lepo je to i ja sam za nosenje rljuga kuci: klenova, skobalja...ali za babuske imam poseban tretman, to je neverovatan osecaj, ucini covka toliko mocnim da je to cudo jedno. Prvo istresem babuske na livadu da se mako osuse na suncu, jer je to napast da nema gore, prezivela bi da je zakopas u zemlju sedam dana, e kad se osusi, onda nogam uskupim na jedno mesto, upalim auto i onda gazim, gazim, gazim, prstim, prskam, pljustim....spakujem stvari i odem srecan kuci, a na muvama je da odrade posao! Ako bog da sledece godine i skika tretmana!

Vrh Dno