*Vrbas*

ins0mnia

Junior member
Učlanjen(a)
09.10.2007.
Broj reagovanja
0
Veceras prelijepa slika koja me je pomalo iznenadila .. dva musicara u centru grada :)

dsc058712al6.jpg

dsc058732rd4.jpg

dsc058722kz4.jpg

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
ins prijatelju, pa ti stvarno hoces da se ja razbolim. Dali je ovo ista ona ogromna i mutna reka od pre mesec dana. Nemoj se iznenaditi ako uskoro dobijes poziv za ribolov na tvojoj reci.
Vasim ribolovom ste oziveli nekadasnje musicare, a verujem da ce ih biti i vise :tbumb:

ins0mnia

Junior member
Učlanjen(a)
09.10.2007.
Broj reagovanja
0
Moj poziv i dalje stoji .. ustvari obecali ste doci, a ja nisam stekao utisak da su to bile suplje ;)
pocetkom sledece sezone planira se revir za flyfishing u centru grada .. kojih 500 m od ovog mjesta u duzini 2-3 km :)
a jos uz to uskoro treba da pocne sa radom i klub musicara grada Banjaluka .. taman da te iskoristimo za jednu malu prezentaciju fly tying-a i fly castinga  ;)
Almir i ja smo se prijavili za cuvare volontere  :D

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
143
Bravo, drugari, predivne slike.  :tbumb: Jedva čekam da pecam na ovoj reci a to će biti po mojoj proceni, najverovatnije na jesen.Svaka čast i za pokretanje mušičarske sekcije. Očekujemo od vas da za par godina budete najjača sekcija u Bosni.  :bye:

easyrider_

Full member
Učlanjen(a)
25.07.2007.
Broj reagovanja
608
Pa bas tamo gdje sam ja htio da idem onih dana, dole ispod Sedre, ali zali boze kad nema cizama...

ins0mnia

Junior member
Učlanjen(a)
09.10.2007.
Broj reagovanja
0
rekoh ti da sa druge strane mozes i sa obale vjezbati ..

jedna danasnja sa tog mjesta :)

dsc058742kb4.jpg

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
ins0mnia je napisao(la):
Moj poziv i dalje stoji .. ustvari obecali ste doci, a ja nisam stekao utisak da su to bile suplje ;)
pocetkom sledece sezone planira se revir za flyfishing u centru grada .. kojih 500 m od ovog mjesta u duzini 2-3 km :)
a jos uz to uskoro treba da pocne sa radom i klub musicara grada Banjaluka .. taman da te iskoristimo za jednu malu prezentaciju fly tying-a i fly castinga  ;)
Almir i ja smo se prijavili za cuvare volontere  :D
Svaka cast, imate apsolutnu  podrsku i pomoc u svakom smislu od ekipe koju poznajete. Okupite u klubu pametne i napredne ljude i terajte flyfishing fazon, verovatno cete i od grada dobiti razumevanje i pomoc a ko zna dokle mozete stici sa vasom predivnom rekom (na kojoj cu pecati najverovatnije septembra meseca  :whistle:

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
J...te kakav potencijal ima ta reka i vi s' njom :drool:. Podrsku imate :yeswink:.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@ins0mnia, predivne slike. Predivna reka Vrbas ima zaista ogroman potencijal i šteta bi bila to neiskoristiti.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
ins0mnia je napisao(la):
Veceras prelijepa slika koja me je pomalo iznenadila .. dva musicara u centru grada :)

Zasto je cudno to sto pecaju u gradu? Meni ovo deluje kao lep teren. O cemu se zapravo radi i Da li je reka zagadjena u gradu? Da li da svracam kada budem u prolazu ili nema svrhe?
Hvala

ins0mnia

Junior member
Učlanjen(a)
09.10.2007.
Broj reagovanja
0
Pa jako je cudno posto ih do sad nisam vidjao .. vecinom tu prodje neko sa vaser kuglom , ali mahac se rijetko vidja :)
tereni su extra ribe ima, a od sledece sezone pravi se revir od gradskog mosta pa 2-3 km uz vodu u kom ce biti dozvoljeno loviti samo na mahac ..
Svrati obavezno bar da popijemo pice u "Sedri" :) pa vidi ima li svrhe loviti

ins0mnia

Junior member
Učlanjen(a)
09.10.2007.
Broj reagovanja
0
Od sledece sezone trebali bi dobiti revir za FF na Vrbasu .. na potezu od Alibabe do Gradskog mosta .. nece se naplacivati posebna dozvola

Za sad jedna slika sa pocetka revira .. zbog obaveza nisam slikao islikati cijeli teren .. to cu uraditi cim uhvatim vremena

pocetakrevirapk6.jpg

Evo i dvije slike maticnog jata u mrijestilistu Klasnik .. Ulovljene su prije 4-5 godina u Vrbasu

maticnojatoid5.jpg

maticnojato2wz9.jpg

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
koliko je gug taj buduci revir, koliko ima ribe, koje ribe ima, kakvi su tereni, kakvi su uslovi za strance

ins0mnia

Junior member
Učlanjen(a)
09.10.2007.
Broj reagovanja
0
Revir je dug 2-3 km .. ribe ima kao i na ostalim dijelovima .. pastrmka i lipljen .. 
Vrbas je ove godine poribljen sa oko 400 000 komada mladji potocne pastrmke , nesto od 15-20 cm a vecina je oko 5 cm ..
od 01.01.2009. do 01.03.2009. uvodi se totalna zabrana , a poslije tog samo FF ..
Ovaj dio po maloj vodi je moguce gaziti cijelim dijelom, a pristupacan je i lak za cuvanje .. a tu je i par ozbiljnijih starijih ljudi koje ce da obrate posebnu paznju na lajnerase  :samotuci:

dozvole za drzavljane Srbije i CG je 10e kao i za nas ovamo ..

Vrh Dno