Vrelo

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Nisam vidjeo ribnjak,no nebitno,onda bi im bilo najpametniej da ih vade i ikru da im povade.Tako da se izvrši vještački ,kontrolisani,mrijest.Šteta bi bilo to pustiti da propada.

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
ribnjak je iznad mosta, nisam te odveo da ti pokazem, jbg moja greska :bleh:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
ako sam dobro razumeo iz prethodnih postova na vrelu je zabranjen ribolov zbog mresta.....jel to tacno ili moze da se peca slobodno????????uz dozvolu naravno!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Ma nije zbog mresta nego zbog ubacenih mladica!

Ubacene su mladice koje su spasavane iz Drine tokom pomora i uvedena je zabrana da se one ne bi uznemiravale.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Neshvatam ništa oko tih mladica i nije mi jasno kako je i ko donjeo tu zabranu? Od skoro ima tabla sa pravilima pecanja a onda nezvačino vam saopšte da nemožete pecati.Šta se desi ako se protivim ovoj odluci,ko i na osnovu čega bi me kaznio?

U svakom slučaju mi više ne planiramo ići jer smo se dovoljno izigrali,a neznam kako bi neko reagovao ko nije sa tih (obližnjih) prostora,pa kada dođe i "poljubi" vrata.

Ako su donjeli odluku (ko već) trebali su i objaviti putem bilo kakvih medija.

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Zabranu je doneo upravljac ili ti Eko-ribarstvo! Sve je u skladu sa zakonom. Kaznio bi te ribocuvar jer pecas tamo gde nije dozvoljeno.
Ko jos objavljuje u medijima da je zabranjeno pecanje negde!?!
Vesti na na dnevniku, "zabranjen ribolov na Vrelu", malo su ti nerealna ocekivanja vezana za medije i reku od 300 metara!

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Eko-ribarstvo,kome oni pripadaju ili šta njima pripada?Ne zvuči mi kao upravljač,ili nije potpun naziv.Da bi se takva odluka donjela potrebno je mnogo više od donošenja iste.I kod nas su u pokušaju neke zabrane ali ima procedura,mora ministarstvo da odobri.

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Eko ribarstvu pripada pravo na upravljanje vodama Srbija -Zapad (valjda) samim tim mislim da im pripada pravo da dozvole-zabrane ribolov kao i ribolovne tehnike tj zabrane istih (vaser-kugla ,tirolac i sl.),što se Vrela tiče ono postoji samo i samo zahvaljujući nekolicini ljudi koji su plaćali ribu i ubacivali je  unutra (Sena i još dosta njih )
i verovatno na njihovu molbu je ribolov zabranjen ,inače treba za Vrelo naplaćivati(kao i što je bilo pre neku godinu) doplatu dnevnu u iznosu od 2.000  pa će se pritisak i krađa ribe sa reke lepo smanjiti.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Nema ovde potrebe za tirolcem ili vaser kuglom.To je u Srbiji zabranjeno na svim vodama i tačka.Oko krađe ribe neznam,jedino znam da imaju kamere pa se jasno vidi ko i šta radi.Ali je veći problem bježanje ribe.Sa lakoćom mogu da spadnu sa one pozide,mada je sada stavljena žica,vjerovatno zbog mladica.Pod ovim mislim da mladice kada se uskomešaju nastaje totalna gungula,jbg mali prostor.

I dalje mislim da bi Eko ribarstvo moralo imati sastanak upravnog odbora u kome bi se to razmotrilo i dati režim usvojio.oko ovog mi nije jasno jer mi čekamo godinu dana na usvajanje režima,na jednoj divljoj vodi.Znači ne mislim na kategorizaciju vode već usvajanje zakona o načinu ribolova i svega vezanog za to.

Nemam ja ništa protiv Vrela ili Sene,da ko ne bi pomislio da ja gajim neku vrstu mržnje ili šta već;nego me ovo oko zakona izluđuje.Zašto se tako ophoditi prema samo jednoj vodi?Ja potpadam pod Eko-Drina Ljubovija,i to me interesuje ko o svemu ovome odlučuje?

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Rafailo Mitrović -Raća direktor ili vlasnik Eko ribarstva i znam da ima neko iz Loznice ali ne znam ime koji je takođe u Eko ribarstvu (Polić ili tako nešto),koliko ja znam oni odlučuju o čuvanju ili ne čuvanju reka ,a Vrelo bi trebalo da bude izuzeto iz bilo kakvog režima i dato na upravljanje nekome koga stvarno interesuje takva reka ribnjak.
Ono što ja znam je to da se na Gradcu u njegovom donjem delu  u Valjevu peca i na žive mamce i kako ko stigne a čuvara iz ER nisam baš često viđao ,osim kad prođu džipom i "obilaze" reku,ali se zato bela riba čuva :-X.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ove godine nije izvršena kategorizacija voda (revir),tako da ni jedna voda nije dobila taj status.Ali se može odrediti režim ribolova,naravno po odeđenim zakonskim osnovama,ništa napamet.

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
Ako je zbog mladice...u sta cisto sumnjam...kao i sto sumnjam da je mladica uginula jer je neko potkacio musicom (tako nam je Sena rekao), ja cu da pecam kalife ispod mosta, gde nema mladice...da vidim ko ce da mi zabrani i kako!
Uzgred moja verzija razloga zbog kog je zica ubacena na onoj kaskadi, mladica naravno htela da ide iz vode u kojoj joj nije prirodno staniste i u kojoj NE MOZE prirodno da zivi i prezivi a ljudi metnuli zicu da je sprece da bezi! Previse ima cirkusa na nasim rekama! Te mladice ce ostaviti kosti u Vrelu ako ih uskoro ne puste u Drinu gde im i jeste mesto.
Druga stvar ako vec postoji zabrana, dajte tablu sa s.r. potpisom udruzenja, staratelja, coveka, marmuna.....A ne okaciti sveze ofarbanu tablu sa pravilima ribolova koja do tada nije postojala, meni to govori da je dolazila neka komisija ili inspekcija da vidi kako neko cuva reku...Mislim da su tu visi ciljevi u igri, kako bi se nekome pokazalo da se fino gazduje rekom i stara o njenim stanovnicima ne bi li se na ustrb toga dobila reka na gazdovanje i tom prilikom doslo do poboljsanja finansijske situacije u necijem dzepu...Ne mora da se u 19.30 na nacionalnoj televiziji oglasi da ne moze da se peca na Vrelu ali je dovoljno da se postavi po jedna jebena tabla na obe obale reke da bi ljudi znali da je "NEKO" zabranio da se peca u skladu sa Zakonom....

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
svaka ti na mestu prijatelju..............ajmo na vrelo na pastrmke :bye: :bye: :bye: :bye: :bye: :bye:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
drustvo jel zna neko sta se desava sa vrelom ,jel dozvoljen ribolov??? sta bi sa onim mladicama sto su bile unutra?????

Vrh Dno