vrh za GT four 5ica 9ft

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.009
Ako im a netko da proda vrh opd GT Four 5# 9ft rado bih kupio.  :tbumb:

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.009
ako je neko lomio po sredini itd pa mu ostao vrh slučajno 50€ mislim da je jako dobra ponuda :yeswink:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.489
Za te pare ga dobijas verovatno direkt od visiona.... Ja sam pre desetak godina pisao njima dva puta za drugare i oba puta su dzabe poslali vrh za stapove

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.009
Da ali ne rade više ove dijelove za stari GT Four...inače ljubazni i susretljivi.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.489
Steta.... Probaj ebay.... Veca ponuda sigurno.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
244
Ovo je dobar primer razlike izmedju proizvodjača i proizvodjača mušičarskih štapova.
Nema sumnje da je Vision odlicna kompanija.Ali customer service se ne zavrsava na prodaji poslednjeg modela iz ponude.Već briga da ako se isti ili onaj od pre 20 godina polomi ili ošteti servis odeljenje moze da izadje u susret mušteriji i zameni taj deo originalnim delom.

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.315
I da i ne. Npr u IT industriji top proizvođači garantuju da će u narednih 5 godina pružati podršku i rezervne delove za određeni proizvod a nakon toga se gubi smisao imati pogon za serijsku proizvodnju tog dela i to se gasi, jednostavno ne donosi profit. Ok Vision ili neki drugi proizvođač bi mogao kalupe i mašine za starije proizvode da skloni sa strane u neki hangar ali i to košta, pa ako ne radi košta popravka, ako radi košta održavanje, ima li smisla za recimo 10 vrha godišnje kod modela od pre 20 godina. Ne isplati se to. A industrija svakako mora da ide dalje. Dosta sam hvalospeva iscitao za nrx lp i zaista je dugo trajao a evo sada je došao nrx+ lp za koji je pitanje da li je bolji od prethodnika ali sam siguran da će puno vlasnika kupiti novi model a to donosi profit. Tako i nije u interesu da se popravljaju stari stapovi nego da se prodaju novi. Znaci sa jedne strane imamo neisplativost držanja starih mašina a sa druge imamo težnju da se stari proizvodi sklanjaju u stranu i prodaju stalno novi novi novi. Jbg potrosacko smo društvo i uopšte me ne čudi sto je takva praksa i u fishing industriji.

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
244
Dobro, IT sector i nije bas adekvatan primer ove teme..Jer zaista tehnika brzo zastareva.
Ne znam da li si imao prilike da vidis kako se stapovi rade i kako se grafit pomocu prese "valja", ali ne verujem da je potrebno skladistenje ne znam kakvih masina.
Manje vise to su kalupi sa kojima se radi.
Dok sa druge strane ako pogledas..mi pecamo sa stapovima koji su 10 i 15 godina stari a ipak su uzivanje posedovati i "trositi" ih na vodi.

U svakom slucaju pogledaj kako to resava Sage. Iako lično mislim da su im štapovi preskupi.
Oni mogu da ti naprave novi deo za bilo koji stap unazad 37 godina. Da li kosta...sigurno..iako imaju garanciju na proizvod  i materijal od koga su uradjeni.Ako njihov tehnicar proceni da je do loma, pucanja ili ostecenja doslo zbog loseg materijala ili lose izrade..iznos popravke ti u potpunosti refundreiraju i plaćaš samo poštarinu.U suprotnom ceo iznos ti naplate.

Prilozi

• Sage repair sheet .jpg
    Sage repair sheet .jpg
    349 KB · Pregleda: 39

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.315
St Croix je ranije nudio factory tour na sajtu možda ga još ima tu sam gledao kako se prave. I ja bih lično voleo da je svaki deo raspoloživ jer sranja se dešavaju na kraju krajeva jedan od razloga sto sam kupio cts je sto me bilo koji deo košta 50€ i uvek je dobavljiv o tome sam vrlo vodio računa. 2x sam se ove godine okliznuo o kamenje i seo u vodu tu stap strada kao ništa ako je u lošem položaju ili bolje reci ako je manjak sreće i svakao znaci dostupnost dela. Vision ne naplaćuje stapove kao sage pa ne može ni na rezervnom delu da dere zato verovatno nema računa dugorocno da pruža podršku. Šteta ali tako je kako je.

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
244
Bas tako..kao sto si rekao..neke situacije su nepredvidive.
Evo tura Sage factory..

https://youtu.be/Roqkr8_Bg00

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.009
naravno da je sve tocno sto ste napisali ali imali vrha igdje igdje :'(

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
244
Jesi razmisljao da stavis ~ probas vrh nekog drugog stapa..da vidis da li ce mu odgovarati?

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Ionako je bzv štap  :hammer:

Tražiš deo koji je najpodložniji pucanju... baš su male šanse da to nađeš, možda bolje da ponudiš nekom da uzme donje za rezervu

Čak i da nađe neki vrh koji paše fizički, to nikad neće baš ličiti na nešto

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.009
ma ako ima original to me zanima mozda neko slomi dole nesto ako b og da :hammer:

Vrh Dno