E Mixmasteru, i taj konj s avatara se stidi sto te trpi. Zamisli kako je tvojim Nislijama - musicarima na forumu. Pa i nama, ostalim clanovima foruma. I treba da djuskas s onom dlakavom country & western lakom devojkom!
Bogdane,
To sto se Environmental Agency zalaze za poribljavanje mladji poreklom od matica iz recnog ili morskog basena gde se ono vrsi tek je prvi i osnovni uslov, ali postoje i dodatni za koje verovatno jos dugo nece moci da se zadovolje uslovi: cak i pored velikog pojeftinjenja, 5EUR po DNA ili RNA sekvenci + troskovi ekstrakcije i PCRa je preskupo da se analizom najmanje 10ak lokusa (sekvenci) dobije osnovna slika o genetickoj strukturi populacije koja se poribljava i da se probere odgovarajuci materijal - mladj koji ce se u tu populaciju poribiti. Stoga sam siguran da upravljanje populacijama pastrmki u prirodnim i konzervaciono znacajnim a ribolovno atraktivnim vodama treba da bude zasnovano iskljucivo na prirodnoj produkciji, sa bilo C&R ili slelective harvest rezimom ribolova koji je sa bioloske tacke gledista optimalan. Kapacitet vode ionako diktira maksimum gustine populacije pastrmke i njenih ekosistemskih "drugarica" i svaka zelja za "prebukiranjem" pastrmske (a i svake druge) vode vise pokazuje bilo ignorantski odnos usled pukog neznanja, neshvatanje prirodnih procesa ili nameran nemarni odnos prema prirodnim vodama.
Vestacke zatvorene i konzervaciono nebitne vode su druga prica.
Bas bi bilo lepo pustiti ovakvu elaboraciju i na neki britanski forum i sacekati reakcije: ne verujem da bi se po sustini bitno razlikovale od ovdasnje, s tim sto verujem d bi bile lepse iznete ("pravili bi se Englezi"

).
Hmmm, poslednje napisano me sve vise kopka. Jesi li clan nekog foruma tamo i ucetvujes li? Da probamo? Ako ima problema s prevodom ili vremenom, a odlucis se, cimni me, prevescu ja.
Mada, sta da se koji qrac trpamo u njihova posla, a ni svoja ne zavrsavamo kako treba...