Zanimljivi video snimci

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Zvezdane ja sam veliki ljubitelj boksa, cak sam pomalo i trenirao kao klinac i tek sad videh ovu temu.

Najveci bokser svih vremena kada se sve uzme u obzir jeste Mohamed Ali, ali najinteresantniji mecevi u istoriji boksa i najbolja generacija je Sugar Ray Leonard, Marvin Hagler, Thomas Hearns i Roberto Duran. To su bili ludilo mecevi antologijski. Iako je Sugar Ray bio uglavnom nedodirljiv bilo je obostranih batina redovno.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Tomose,Marciano jeste neporaženi šampion,ali je Muhamed svakako bokser koji je napravio revoluciju u teškoj kategoriji.Počev od fantastičnih fizičkih predispozicija i načina borbe,do spektakularnih pre-match performansa.Da ne pominjem njegovu beskrupuloznu i beskompromisnu borbu protiv rigidnog američkog sistema koji mu je oduzeo titulu i pravo borbe na tri godine.Ali je ujedno i jedini bokser koji je tri puta vraćao šampionski pojas.Treći put protiv Leona Spinksa u 36. godini.Spektakularna borba protiv deceniju mlađeg protivnika.Preporučujem da se odgleda na you tube ovaj meč.Veoma emotivna predstava najvećeg šampiona,plesanjem po ringu podsetio na najbolje dane i propisno istukao tadašnjeg šampiona povrativši krunu.
Simpsone,poštujem tvoj izbor boraca,baš sam skoro gledao borbu Šugar Reja i Džejka Lamote.Opake batine,nema šta.Ipak,teškaši su moj primarni izbor,posebno period Alija,Frejzera,Foremana...
Triling mečeva Alija i Frejzera je posebna poslastica.Kakve batine majko mila.Ali ga bije deset rundi,vidi se da ne može više,ali se onaj ludak vraća sa onom glavurdom unapred i nasrće i dalje.U zadnjoj borbi Ali ga je toliko naduo da ovaj u sedmoj-osmoj rundi nije video na jedno oko uopšte,ali nije odustajao sve dok meč nije prekinut.Ipak,ostaje upamćeno,a i sam Frejzer je to u jednom intervjuu naveo,da je Ali bio indisponiran jer nikada nije oborio Frejzera,za razliku od onog levog krošea Frejzera iz prvog meča koji je Alija sastavio sa zemljom.
Jedan od mojih favorita je i kontroverzni Soni Liston,svakako,jedan od najjačih udarača svih vremena.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Ukusi su različiti i o njima se ne raspravlja Muhamed je najveći bez sumnje...
Ali za moj ukus je najbolji eksplozivniji i sve naj IRON MIKE TYSON ne onaj kad ga je King preuzeo nego dok mu je trener bio živ pa jeste li gledali te meževe explozija u pravom smislu riječi ljudi su padali ko kante na najspektakularnije načine  :yeswink:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Da,prvi Majkov trener Kas Damato,čovek koji je otkrio i Flojd Patersona dvadeset godina ranije.Kod obojice se vidi izražen i prepoznatljiv stil koji je negovao ovaj trener,neprestano kretanje i izbegavanje glavom.Postoje nebrojeni snimci u kojima matori tokom treninga dovikuje Tajsonu:move your head Mike!To je blo prepoznatljivo kretanje Tajsona,glava dole iza garda,i neprestano izimicanje levo-desno.Inače,Majk je bio pomalo hendikepiran malo visinom za teškaša,ali je to odlično nadomešćivao brzinom i strahovitim udarcima.
Odličan je meč Daglas-Tajson u kojem Majk gubi titulu.Dobio je propisne batine do desete runde,čini mi se,ali je u 11. poslao na pod izazivača strahovitim aperkatom.Mislim da je Daglas tada bez problema ležao više od deset sekundi dole,prilično je problematično bilo to sudijsko brojanje.Ipak,u sledećoj rundi Daglas se čudom povratio i,ipak,zasluženo poslao Tajsona na pod.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
zvezdan je napisao(la):
Odličan je meč Daglas-Tajson u kojem Majk gubi titulu.Dobio je propisne batine do desete runde,čini mi se,ali je u 11. poslao na pod izazivača strahovitim aperkatom.Mislim da je Daglas tada bez problema ležao više od deset sekundi dole,prilično je problematično bilo to sudijsko brojanje.Ipak,u sledećoj rundi Daglas se čudom povratio i,ipak,zasluženo poslao Tajsona na pod.

Namesten mec sa vise strana. Prvo Mike daleko od forme i prepoznatljivog izgleda, trom, sa viskom kilograma, sav usporen. Drugo, mec u Tokiju i ogromna cifra u igri na kladionicama. Totalbno ludilo i definitivni kraj boxa kao sporta. Da se razumemo, umirao je box dugo ali tada je sve zavrseno i ovoj odlicnoj sportskoj disciplini je zadat konacni udarac.

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
I po meni je M. Ali najveci boxer svih vremena, pravi sampion u svakom smislu, medjutim meni su jako interesantni mecevi Prince Naseem Hamed-a, prosto je neverovatno sta covek radi u ringu ! A sto se tice dobijenoh batina sem Frejzera i nase gore list Chuvalo je dobio straaasne batine od velikog sampiona Alija mada je i on mec zavrsio na nogama !

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
cekamo mafketa da nam da strucno misljenje......ja licno boks ne volim i ne samo to nego bilo koju vestinu gde se tepaju....a sta je plemenito tu jbm ga ako ga znam i razumem..mada volim ovako da citam nesto u sta se ne razumem....

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Bojane,slažem se da je Majk u tom meču bio van forme,mada,to u boksu nikada nije izgovor.On je tada imao jedva 23-24 godine,njegov tadašnji pad delimično opravdavam lošom bračnom situacijom.Namestila ga glumica kao majmuna.Drugo,Daglas je za taj meč bio tip-top spreman,i prilično je iznenadio šampiona.Realno,Majk Tajson je u toj borbi dobio poštene batine,mada je,po meni,onim aperkatom iz desete runde poslao Daglasa na pod duže od deset sekundi.E sad,da li borac koji dobro boksuje protiv gvozdenog Majka deset rundi zaslužuje da izgubi borbu iz samo jednog udarca,pitanje je.Nisam neki pristalica konspiracije u ovom slučaju,iako je Don King jedan od aktera ovog meča,pa da pomislim da je meč namešten,ali Tajson je tada po prvi put naišao na tvrd orah.Daglas potpuno zasluženo u tom trenutku postaje šampion.
Ramplinstinski,slažem se za Princa,ima tu strahovitih boraca devedestih.Kris Jubenk,Roj Džons Džunior,pa onaj ludi Irac što je uzeo merku baš Princu...
Inače,kao jedina falinka Aliju iz tog perioda,zameralo se da nema jak udarac.Sećam se da sam skoro gledao meč sa onim ludim Argentincem koji je imao sličan stil kao Marciano.Ali ga je nokautirao nekim polu krošeom levom rukom u desetoj rundi kao beba zvečku.Kad je bio u formi,poigravao se sa protivnicima,za sve pare.
Inače,moj omiljeni meč je doktorska disertacija protiv Džordža Foremana.
Foreman u strahovitoj formi,šampion,poobarao je sve protivnike do druge runde(Frejzer je u dve borbe sa njim jedva izdrao 3-4 runde,oba puta neverovatni nokauti Foremana),protiv Alija koji pred borbu obećava da će plesati dvanaest rundi, tako da Foreman neće ni uspeti da ga udari.
Meč totalna suprotnost.Ali od druge runde na konopcima,Foremanu se namestilo baš kako se najmanje nadao.Tukao ga je po telu 7 rundi.U osmoj nije mogao da podigne ruke.
Kakav nokaut Alija.Što reče jedan egzaltirani komentator:"Džordž Foreman pada kao stablo u šumi!"
[youtube]10ZIxV9KWgY[/youtube]

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Na 1:50 min. aperkat Tajsona koji je poslao Daglasa na patos.U full meču čini mi se da sudija kasni sa odbrojavanjem možda i više od sekunde,čak i dve.Dobar je ovaj kratak video,sažeti su bitni momenti.Dobro ga je istamburao Daglas.Tačno se vidi kako Tajson protiv jakog borca koji ima duži dohvat teško ulazi u klinč,odakle i počinju njegovi nokauti.Mada,jedan udarac je bio dovoljan.

[youtube]Hx7YdeN0kZE[/youtube]

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
zvezdan je napisao(la):
Bojane,slažem se da je Majk u tom meču bio van forme,mada,to u boksu nikada nije izgovor.On je tada imao jedva 23-24 godine,njegov tadašnji pad delimično opravdavam lošom bračnom situacijom.Namestila ga glumica kao majmuna.

Zvezdane ne namesta se mec u njegovom toku vec dosta ranije. Ja hocu da ti kazem da je priglupog Tysona bilo lako manipulisati a da uopste ne bude svestan sta radi. Vec je opste poznato kakve su se sve igre tu odigrale.

zvezdan je napisao(la):
Drugo,Daglas je za taj meč bio tip-top spreman,i prilično je iznenadio šampiona.

Zvezdane hajde budi posten pa kazi da je stvarno jedan prosecan bokser kao sto je Daglas mogao bilo sta da trazi u mecu sa Tajsonom (da je svog zdravlja). Mogao je da trazi najvise drugu rundu da nekako dozivi, da se ne lazemo. Nema tu taktike, nema tu rada nogu, nema tu tehnike, nema tu eskivaze. U ringu si sa ZVERI koja hoce krvi da ti se napije. Meni je bilo dovoljno da znam kvote na kladionici i onako bezvoljan i bezivotan pogled Majka Tajsona da znam unapred ishod meca.

zvezdan je napisao(la):
Realno,Majk Tajson je u toj borbi dobio poštene batine,mada je,po meni,onim aperkatom iz desete runde poslao Daglasa na pod duže od deset sekundi.E sad,da li borac koji dobro boksuje protiv gvozdenog Majka deset rundi zaslužuje da izgubi borbu iz samo jednog udarca,pitanje je.Nisam neki pristalica konspiracije u ovom slučaju,iako je Don King jedan od aktera ovog meča,pa da pomislim da je meč namešten,ali Tajson je tada po prvi put naišao na tvrd orah.Daglas potpuno zasluženo u tom trenutku postaje šampion.

Realno postoje indicije da je Mike cak bio i nadrogiran debelo, uspavan, slabo pokretan, mene cudi da nije pao i ranije. Daj bre pa Barbik, Smit, Taker, Tajrel Bigs, Holms, Spinks,... svi su oni zverine za Daglasa pa ih je Mike pocistio kao magicnom krpom. Sad ispade Daglas faca jebote, a pocistio ga Ivander vec na prvoj odbrani "titule". Obican cirkuzan.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
gegula je napisao(la):
cekamo mafketa da nam da strucno misljenje......ja licno boks ne volim i ne samo to nego bilo koju vestinu gde se tepaju....a sta je plemenito tu jbm ga ako ga znam i razumem..mada volim ovako da citam nesto u sta se ne razumem....

Jbg Gegula, vestina je sigurno a svakako je daleko plemenitiji obracun muskaraca pesnicama nego nozevima, macevima, pistoljima,...Jel sad kapias kako je nastao taj izraz "plemenita vestina"?

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Čekaj Simpsone,nigde ja ne kažem da je Daglas bio bolji bokser od Tajsona,ali ako pogledaš još jednom celu borbu,videćeš da je on taj meč odboksovao prilično čisto i dobro.Ne bih se ja tu mnogo opterećivao pričama oko Tajsona iz tog perioda.Don King,žena,problemi.Ako nisi spreman,što si izlazio na ring.Umlatio ga je ovaj kao kantu,budimo realni.Koliko god veliki buzda bio Majk,sigurno mu nije bilo svejedno da ga neko tambura  10 rundi.A ovaj ga je istukao gore nego kad ga je Lenoks dohvatio.Ne bih da ulazim sada u nagađanja je li Majk bio drogiran,nenormalan,ili nešto treće.U prvim rundama se jasno vidi njegova želja da obori Daglasa,međutim,Tajson,borac koji obara u dve runde maksimalno,boksuje deset,što je za njega u tom trenutku potpuno novo iskustvo.Pa pogledaj baš na ovom postavljenom klipu kakve je batine dobio na konopcima.Čudi me kako je izdržao na nogama neke od ovih udaraca.
Daglas iz ovog meča,i Daglas iz meča sa Holifildom su nebo i zemlja.Protiv Holifilda taj Daglas evidentno ima desetak kilograma viška i jedva se kreće po ringu.Jedva.U meču sa Tajsonom to je potpuno drugi borac.
Lari Holms iz mlađih dana,onaj koji se borio sa Alijem,i onaj koji je boksovao sa Tajsonom takođe nisu za upoređivanje.Protiv Tajsona to je bezvoljni sredovečni muškarac koji izlazi na ring protiv dvadesetogodišnjaka u punoj snazi.Nije za upoređivanje.Holms je tada defintivno podcenio Tajsona,što nije nikakva novost u svetu sporta.Ne bi me čudilo da je i gvozdeni Majk planirao da borbu sa Daglasom završi u dve runde.Pogledaj borbu jo jednom videćeš da Daglas uopšte nije tako loš,ni u defanzivi,ni u napadu.Postoji par neverovatnih eskivaža od Tajsonovih bombi,kada ga je ovaj mašio za milimetar.To je dobra odbrana.Još jedna je stvar tu dosta problematična.Tajson po prvi put u tom meču boksuje bez svog čoveka iz ugla,onog Runija koji je bio sa njim od samih početaka sa Damatom.Lepo se vidi da je novi čovek koji ga tokom meča savetuje totalna neznalica,i to uglavnom potenciraju svi stručnjaci koji su komentarisali ishod ove borbe.
I najveći šampioni su gubili borbe od anonimusa,ništa novo i ništa čudno.Ali od Spinksa,Luis od Rahmana,pa i Tajson od Daglasa.
Ja ostajem pri svojoj tvrdnji da je Daglas u toj borbi bio bolje spreman borac od Tajsona.Ostalo ostavljam po strani jer je to začaran krug intriga,spekulacija,kako god.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Meni je Tajson jedan jedini....napadac i udarac!!!Fajter do koske.
Masinu sa odvajanje mesa od kostijiu niko nije mogao da dobije u njegovim najboljim danima, dok ga se nisu docepale super prce ili ti raznorazne misice maja, juna,jula tekucih godina...zene ga sjebase!!!
http://www.youtube.com/watch?v=e5sAs_1Fzlo&list=PL27C6295B4F1E6998&index=4

Mada uporedjivati staru gardu i Tajsona...to bi bilo kao metnuti basket sa Kicom, Prajom, Cosicem sa Drazenom,Kukocem, Danilovicem, Divcem, Savicem,Paspaljem itd....Nikad bolji tim nismo imali nego krajem 80-tih i po raspadanju do sredine 90-tih...
Tako da se generalno u potpunosti slazem sa Bojanovom konstatacijom da je boks davno prestao da bude ta plemenita vestina kakava je bila pa bar do kraja proslog veka  :yeswink:

Zvezdane svaka cast za podsecanje na Krisa Jubenka, uuuuuuuuu kakava zverka, prva liga  :tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Dobar je ovo klip Proto,jasno pokazuje koliki su ovo amateri u odnosu na Tajsona.On je bio freak za boks,totalni.Počev od maratonskih treninga,učenja iz arhive...
Baš u jednom dokumentarcu njegov prvi trener Damato priča kako je Majk provodio sate i sate gledajući stare borce,Dempsija,Luisa,Listona,Marsijana...
Tajson je bio svestan svojih fizičkih nedostataka,kratke ruke i mala visina,zato je i postao stručnjak za Dempsija i Marsijana.
Drugo,Tajson je većinu svojih borbi nakon dvadesete godine,kada je postao najmlađi champ,dobio,pored strahovitih nokauta,i zaslugom već izgrađenog renomea.Pa pogledaj koliko su njegovi izazivači prestrašeni prilikom izlaska u ring.Od toga nema goreg.Onaj M.Spinks,koga je Simpson pominjao,je izgledao kao devojčica pre nego što je otkucao prvi gong.Šta takav borac može da traži protiv Tajsona koji je prvu rundu već dobio,samo što se pojavio i pogledao protivnika prilikom pozdrava.To su smešni borci,i Tajson je vrlo dobro znao da sa takvima samo treba da uđe u razmenu udaraca.Kad taj uđe u gard sa onom glavudžom i vratinom,pa iz garda u neki polu klinč,još ako se protivnik usere,kao što je u većini situacija i bio slučaj,pa počne da maše rukama,nema mu spasa.Ko god je tako boksovao protiv njega,gubio je.
Ova trojica koji su ga dobili,Daglas,Holifild i Luis,nisu boksovali tako.Daglas,šta god mi mislili o tom meču,odilčno se kretao,vešto izbegavao i dobro udarao.Holifild ga je oba puta dobio prljavo.Prljav borac,nikada ga nisam voleo upravo jer je u obe borbe sa Tajsonom konstantno obuhvatao Tajsona rukama čim bi mu ovaj prišao.Tajson i nije praktično mogao da boksuje, a sudije su u oba meča to Holifildovo obuhvatanje obe Tajsonove ruke tolerisale.Nije ni čudo što mu je ovaj odgrizao parčence uha.
Luis ga je tukao sa daljine direktima,i tu Tajson nije imao šta da traži.
Jubenk je moj omiljeni borac iz tih lakših kategorija.Kad raširi one noge,pa se savije iz kukova do patosa,pa sevne odjedared,...

Vrh Dno