Zanimljivi video snimci

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Gledaj da je Tayson bio iole stabilan u glavi i da se nije našao u raljama Kinga i ljudi kako kaže Bojan koji su sahranili box on bi sigurno bio br 1 svih vremena. Jer bio je najmlađi svjetski prvak objedinio titule i dok mu je trener bio živ kod kog je i živio tad koji ga je uzeo s ulice, on je bio skroz drugi Mike, trening trening i samo trening pa on ne da je udarao protivnike on ih je JEO. Niko prije niti poslje nije imao takvu explozivnost u teškoj kategoriji. Čovjek je bio manji i lakši od svih a udarao je tako brzo i jako da je to bilo spektakl za gledati
(mada u 99% slučajeva pre kratak :doh:). Mike je bio uličar i nije imao u glavi ni 10% od onog što je Ali ili npr. Luis te ga je bilo lako manipulirati i izraditi. Zna se dobro kakav je njegov put bio poslije smrti trenera, droga kurve sudski sporovi a sve dirigirano od menadžmenta...
Holifid ga je opalio glavom bezbroj puta ali mu se tolerisalo sve zbog namještanja i zakulisnih igrica, a drugi put Mike je bio već izvan forme izašao iz zatvora lud bez kontinuiteta, a Luis ga je idegenječio iz razloga opet sličnog nije bio to više stari Mike načet je bio i to je to...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Pa,to je ono,šta bi bilo kad bi bilo.
I da Aliju nije bilo zabranjeno da boksuje u najboljim godinama ko zna koliko bi više podigao lestvicu za sve ostale.I ovako je nedostižan.
Slažem se za Majka,imao je fizičke predispozicije koje je dobro koristio,ali je imao malo supe u glavi.
Drugo,Tajson je drilovan da razbija ljude u ringu.Kad se pogledaju njegovi treninzi iz mlađih dana vidi se ta nemilosrdna,gotovo životinjska crta u njegovom karakteru.Mislim da su se njegovi protivnici toga najviše plašili.Naravno,ne treba izopštiti ni njegovu emotivnu crtu.
Tolike ljude je prebijao po ringu,a dozvolio onoj fufici od prve žene da ga naziva maničnim depresivcem pred čitavim svetom,u zajedničkom intervjuu jebo te!Ona ga pljuje,on ko tele pored nje!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ne zajebavajte se pogledajte najbolji mec svih vremena, obostrana tuca 9 minuta :hammer:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9VI-M9Yw-28[/youtube]

Ta generacija 4 boksera nikada vise nije ponovljena Roberto Duran, Marvin Hagler, Tomas Herns i Rej Suger. Istorija jebote... Ja bih ovo uveo u obavezno fizicko vaspitanje u skolama, da se gledaju ovi snimci. :yeswink:
Takav spoj brzine, pokretljivosti i snage udarca ova 4 boksera nije nikada zabelezen niti ce ikada vise...
Sto se tice teskasa jedino Ali je imao nesto slicno, sve ostalo se svodi na jedan precizan udarac.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
zvezdan je napisao(la):
Čekaj Simpsone,nigde ja ne kažem da je Daglas bio bolji bokser od Tajsona,ali ako pogledaš još jednom celu borbu,videćeš da je on taj meč odboksovao prilično čisto i dobro.Ne bih se ja tu mnogo opterećivao pričama oko Tajsona iz tog perioda.Don King,žena,problemi.Ako nisi spreman,što si izlazio na ring.

Zvezdane mislis da je bila njegova odluka da uopste boksuje taj mec pobogu? Mislis da se Iron Mike Tyson pitao za nesto u tom periodu?

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Bojane,nebitno je je li se Tajson pitao bilo šta.Svetski si šampion,udaraju na tebe sa svih strana,takva je pozicija.Tajson je sam postao rob
težnje dugih da ga dobro unovče.Uostalo,sumnjam da je ostao imun na svakodnevna laskanja ljudi  oko sebe kako je nepobediv,najjači,itd.Opasna je to papazjanija,omekša čovek od tolikog poltronstva verovatno.
Uostalo,dve nedelje pre ovog meča Tajson je bio teško nokautiran prilikom sparingovanja sa tadašnjim partnerom.Dakle,definitivno je bio van forme.E sad,šta se tu sve izdešavalo više nije ni bitno.Majk ostaje upamćen kao jedan od najvećih,Baster ostaje upamćen kao onaj koji mu je skinuo krunu.
Apropo ovog snimka koji si stavio,odlična je i borba teškaša Nortona i Holmsa.Kakve batine brate mili,posebno zadnja runda,prava ulična tuča!Evo je!Zadnja runda,neverovatna borba!

[youtube]IupyEYB-27c[/youtube]

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Usporedi ove tvoje "plesače" Bojane sa ovom životinjom i explozijom. Nitko živ mu ne bi izdržao 3 runde kad je bio tip top ;)
http://www.youtube.com/watch?v=_H5PSfm_fFs pa ko da ih maljem udara ali 1000km/h

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Aždaja,nema šta.
Alijeva brzina eskivaže i udaranja.
[youtube]jkhpZoPOfZI[/youtube]

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
jes vala, đe  je Majki udario tu trava više nije nicala  :hammer:

boks nikada nisam baš nešto sa zadovoljstvom gledao osim kada jebila prava makljaža...svojevremeno pa sam bio zaluđen MMA-om, pravi ful kontakt. Još danas se sečam nekih zverskih borbi. Agresivno brzo rukama i nogama! Kao da te brzi voz "pogodi".  :hammer:

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Zanimljiva je pojava, a sreo sam to kod puno ljudi u razlicitim dijelovima svijeta, da postoji neka dodirna tocka izmedju borilackih sportova i musicarenja. Kod drugih vrsta ribolova ta podudarnost ne postoji. Cini mi se da te dvije potpuno razlicte stvari funkcioniraju na istim ili vrlo slicnim mentalnim frekvencijama. Iako mi nije jasno zasto.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
meni je taj svet MA postao nebitan i više ništa ne pratim ali istina...i meni se čini tako kako si ti opazio...

ovaj video me več dugo vremena "zagolica" i baca u teško izčekivanje ponovnih borbi sa teškim i velikim ribama  ::) ali treba za to još koji mesec sačekati.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AefXU4rr72o[/youtube]

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Alp,
Možda zato što su muškarci domimatni i u FF i u Boxu.
Seb,
I ja bi se puno radije našao oči u oči sa ovim ribljim nemanima pogotovo ovim morskim brzim vlakovima nego s nekim od pobrojanih boksača.
Video je mrak...

vlajkoni

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
2
Jel se seca neko ovog meca?
http://www.youtube.com/watch?v=-SzlHZH8A0M

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
Eh da sam ranije primetio ovu temu :doh:,nema veze drago mi je da ima forumasa koji vole box,iako se na ovu ''plemenitu vestinu'' gleda samo
kao na puko pesnicenje i cesto ponizava.Ja sam trenirao solidno vreme i ucio od vrhunskog boksera,visestrukog prvaka SFRJ-a i prvaka EU. moja opsesija je bila tehnika, eskivaze pa cak i blokovi za koji mnogi ne znaju da postoji u boxu.Posle smrti trenera usao sam u salu 2 X i nece dusa :nowink: Mnogo toga ste vec ispisali i slazem se u potpunosti tako da nemam sta da dodajem,BRAVO MOMCI. Tajsona sam jako cenio iako su ga smatrali samo udaracem,imao je fino kretanje i rad u kolenima i struku, koji mu je omogucavao ciste aperkate,pogubne.Tajsonu propade zivot i jako mi ga je zao,poceo je sve cesce da koristi droge,jbg. rizik popularnosti :(
Muhamed Ali me je odusevljavao hrabroscu sto nije drzao gard za vreme borbe,a to je jako rizicno za teskase. :tbumb:

Box je pre svega vrlo zdrav sport, pravilno koriscenje sprava i cesti sparinzi sa iskusnijim kolegom ( desi se reeeetka povreda),pogadja tj. ne
zapostavlja skoro ni jedan misic na telu. Na zalost,borbe i samim tim tezi udarci su pogubni po zdravlje.

U knjizi ''tajna ljudskog mozga''(Zagrebacko starije izdanje),nekoliko stranica je posveceno upravo ''muskoj vestini -boxu",i naravno stetnosti :(

Hvala na ''sazetim'' klipovima  vrhunskih borbi. Bitna stvar kod boxa je sto kada se ova vestina savlada ne zaboravlja se,gubi se kondicija ali osecaj i tehnika ne. Sada u 40-oj,kada bi se lepo platila neka borba pa makar i ultimat fight,istrcao bih se 40-tak dana i eto me u ''kavezu'' :whistle:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Mafke,hvala na podeljenom iskustvu :tbumb:
Vlajkoni,odličan klip,pravo batinanje,nema šta.Ja Foremana nikada nisam gotivio,niti njegov mumija stil(Ali),ali da je bio strahovit udarač,jeste.U prilog tome jedan klasičan Foreman nokaut,i to protiv velikog šampiona Frejzera.Prva borba njih dvojice od dve.Ta druga je trajala nešto duže,opet pogubnim batinama Foremana.Nakon toga ga je izazvao Ali.
[youtube]x9l_RrjjTMc[/youtube]

Vrh Dno