Zapusiti im usta...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
simpson H je napisao(la):
Neverovatno vam je glup ovaj thread i po meni se tako ne propagira musicarenje. Zbog ovakvog stava vecine musicara, drugi ribolovci i pricaju da se sami postavljamo iznad ostalih, da se previse qrcimo i pederisemo. Zar vam je toliko tesko odvojiti 5min i objasniti ljudima o cemu se radi, na lep nacin smireno. Ako ste se vec opredelili da musicarite na "neuobicajenim" mestima, nije na odmet ispostovati sve i svakoga koji pokaze interesovanje. Sasvim je normalna reakcija ljudi koji su navikli na jedno da tako reaguju kada ugledaju za njih nesto novo.
Gledaju me komsije ispred lokala kako masem na betonu, pa zar treba da se nerviram ili raspravljam sa svakim koji se napravi "pametan" sa pitanjem "jel' to musicarenje" ili "nema ovde ribe komsija". Odvojim lepo 5 min da objasnim ljudima, pozdravimo se i svaki na svoju stranu. Sutradan me vise nista ne pita i obicno bude vrlo ljubazan.

Bas ste nadrkani, a ljubaznost vam se ne nazire ni u tragovima. Pa dovoljno je pogledati samo naslov threada i procitati nekoliko recenica da se svaki potencijalni musicar odbije od ovog predivnog "sporta", kilometrima daleko. Pomislite samo da ovo citaju i varalicari koji se "lome" i oni koji nikada nisu uzeli ribolovacki stap u ruku ali su u dilemi. Onima koji se osecaju superiorno zato sto su musicari ne odgovara masovnost ocigledno. Mnogi su u musicarenje i usli samo da budu drugaciji od ostalih...

Nije tesko biti fin!
Kao prvo jako je nepristojno kvalifikovati bilo ciji post kao glup,post moze biti nekome neprihvatljiv,nekome neshvatljiv,...Onome kome se ne svidja necija opservacija ne mora uopste da je komentarise,a ako to vec cini, treba da bira reci.
Simpsone,ti ocigledno nisi imao mnogo prilike na vodi da se susretnes sa ljubopitivim prolaznicima zeljnih znanja o musicarenju,to sto vezbajuci na betonu izdvojis i malo vremena da objasnis ljudima sta je sta, za svaku je pohvalu,ja pak, kad izdvojim vreme da odem u ribolov zelim to vreme da iskoristim u potpunosti,bez suvisnog odgovaranja i trosenja energije na nepotrebne stvari.Kad mi neko pridje i normalno uspostavi konverzaciju,normalno je da odgovorim,cak i prekidam ribolov i posvecujem mu paznju,razuveravajuci ga u mnogim predrasudama.Kad bih za svaku budalu(takvih na zalost ima i previse i  najmanje su dobronamerni kad pitaju nesto) odvojio i minut vremena,pa ja ne bih zabacio nijednom.U ribolov idem prevashodno da bih hvatao ribu a ne da bih vezbao zabacivanje i obrazovao slucajne prolaznike.A to sto se neko lomi da uzme musicarski stap prezajuci od toga da ga neko ne uzme u podsmeh,bolje neka ne pokusava da bude musicar,za musicarenje na vodi opkoljenoj plovkarosima i ostalom petljaskom bratijom treba imati herca,a vala i obraza da se izdrze podsmesi i ostala ironicno-sarkasticna artiljerija.Naprotiv, ovakve teme mogu ih samo pripremiti na moguce scenarije koji ih cekaju nepripremljene na vodi.
      Ovo uopste nije nepotreban thread,vec cinjenicno stanje.Mnogima koji ne obilaze salmonidne vode vec se opredeljuju za mazohizam musicarenja na Dunavu,Tamisu i drugim nizijskim rekama ovakve stvari se desavaju svakodnevno,i najmanje su potrebne.I ja sacuvam zivce hiljadu puta,ali prijatelju,covek nekad mora i da pukne,a najmanje volim da se to desi dok sa sa stapom na vodi.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Ako ti neko pridje znatiželjno ili zbunjeno mislim da apsolutno zaslužuje da mu objasniš šta radiš, ako nemožeš u datom trenutku izviniš se kažeš sačekj malo objasniću ti imam ribu na štapu ili šta već.
Nasuprot tome postoje oni koji će da ti pridju i da te podyebavaju. Njima ,mada je to najčešće jalov posao, takodje treba predočiti šta je to mušičarenje i da tako mogu da se love i bucovi, štuke, smudjevi, jazovi, bodorke, šarani... E onda ako i dalje ostanu seljačine (ne seljaci, seljaci su fini ljudi koji se bave zamljoradnjom i stočarstvom i žive van urbanih sredina) onda je najbolje zapušiti im usta ulovom (koji lepo pride fotografišete i vratite u vodu).
Da budem iskren radoznalci koji su mene zapitkivali najčešće su spadali u prvu grupu i uvek su od mene, ako bi bili zainteresovani, dobijali savet gde mogu da nadju nešto od pribora ili da saznaju još ponešto o mušičarenju.
Ponekad kad mašemo na livadi na Bežaniji, prolaznici zapitkuju šta to radimo i oni dobiju uvek odgovor, čak i ako pokušaju da nas nešto kao zezaju što "pecamo na suvo" posle argumenata se ućute (da budem iskren Prota bi bio idealan PR za domaće mušičare).
Simpsone ako se dobro sećam i tebe su neki divljaci zračili kada si mušičario na Savi :hmmmm:

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
compshop je napisao(la):
Taj komsija te i dalje smatra nenormalnim, samo ti se smeska i javlja iz ljubaznosti (da nebi dobio preko pi..e).

Najvise volim tu osobinu ljudi da zaviruju drugima u dzep ili da citaju tudje misli. Odakle znas kako me gleda?

Ti izgleda bas verujes ljudima? jel taj komsija poceo da mase sa tobom ispred zgrade?

compshop je napisao(la):
Kad se objasnjavas sa budalom i spustis se na njegov nivo, on te onda dobije na iskustvo (dobar dan dobri moj komsija, kako vitlanje danas?)

Ne spustam se ja na niciji nivo ako pokusam nekome da objasnim o cemu se radi zapravo! I zasto uopste da mislim da sam ja na nekom "nivou" iznad onoga sa kim pricam a ko nema pojma o musicarenju.
- zato sto me gomila istred kafica gleda kako bacam na livadi preko puta, smeju se i domundjavaju. Nakon iscrpnog objasnjavanja i par dana nakon tog dogadjaja i dalje cujem glupe komentare. Sta ja treba da glumim, da sam neki prosvetitelj. MIslis li da ih zaista zanima musicarenje ili se cisto zajebavaju?

compshop je napisao(la):
Na pecanju ti treba mir a ne polemike.

Ja polemisem samo na forumu ili u kafani, u ribolovu ne polemisem vec razgovaram ako mi je do toga.

Pa to ti kazem, AKO TI JE DO TOGA, a meni nije kada sam na vodi

compshop je napisao(la):
Svako moze da se informise o musicarenju putem neta, novina, tv-a...

Neko ko se javlja iza nicka compshop bi trebao da zna na kom smo mi mestu u svetu po koriscenju interneta, citanju knjiga i novina...

To sto se tice interneta i ciotanja je stvar liocnog opredeljenja. Ja citam i vitam i vitlam po netu, a ako neko nece da iskoristi savremene  mogucnosti informisanja, to samo govori koliki je malogradjanin (malogradjanstina - strah od novih stvari, pojava, saznanja...)

compshop je napisao(la):
Nije lepo smarati ribolovca dok peca, stvar opste kulture

Ne mislim da me neko smara pogotovo ako je neuk a pokazuje interesovanje. I nije stvar opste kulture vec nepisanog pravila medju ribolovcima. Bas suprotno, stvar kulture je pozdraviti nekoga pored koga prolazis. Jos uvek se srecom zadrzalo po selima kod starih domacina da ti se jave iako se ne poznajete. To je kultura a ne ova izvedena iz gradova koje naseljaljavaju seljacine i po nepisanim pravilima u stilu "kako bih voleo da je tako".

- naravno da cu da se javim seljaku ported cije kuce i njive prolazim, ali cemu prazne price, slatkorecivost i lazna ljubaznost sa obe strane ako ja merkam da potrefim izmedju dve vrste mladog kukuruza a on bas misli da sam mu izgazio njivu?

compshop je napisao(la):
Pokusaj da objasnis sarandziji da je pastrmka od 50cm VECA od sarana od 5-6 kg pada u vodu. Sarandzija je sofista i bitan mu je kvantitet. Cak i da pokusa da te razume nece uspeti
Varalica je jedina karika izmedju musicarenja i ribolova u opste i stepenik ka tronu ribolova - musicarenju.  Jedino varalicar nece gledati musicara zavstno ili podrugljivo.
Pokusaj to da objasnis varalicaru na mladicu? Ma daj bre, pa musicarima su blize sarandzije po posvecenosti onome sto rade. Nalazis li paralelu izmedju punog frizidera, atraktora, izazvaca gladi, hormona, petodnevnog kuvanja boila, posvecenosti priboru i tehnici sa jedne strane i vezivanja musica, skladistenja materijala, pribora, mahanja,... sa druge strane. Uostalom kod nas su sarandzije i uvele C&R, prvi su ga promovisali medju ribolovcima, i po tome su nam daleko blizi nego varalicari...generalno gledano.

Za ovo zadnje si u pravu. Mada sam ciljao na onu grupu varalicara koja sama pravi voblere, sajlice, pusta ribu...Ali recimo da si u pravu

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
zvezdan je napisao(la):
Neverovatno vam je glup ovaj thread i po meni se tako ne propagira musicarenje.
Kao prvo jako je nepristojno kvalifikovati bilo ciji post kao glup,post moze biti nekome neprihvatljiv,nekome neshvatljiv,...Onome kome se ne svidja necija opservacija ne mora uopste da je komentarise,a ako to vec cini, treba da bira reci.

Zvezdane, za neku konstruktivnu diskusiju ipak je prvo potrebno procitati tudje postove. Kao sto vidis ja vrlo dobro znam da nisam napisao da je glup bilo ciji post nego kompletan thread...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ovo je prepiska,diskusiju mozemo voditi jedino neposredno.Bez obzira da li je post,topic ili thread,ipak je moj maternji jezik Srpski te se nisam "izrazio" prihvatljivo.Procitao sam tvoj post dva puta,i opet kazem da je nepristojno kfalifikovati razmenu misli na nacin na koji si ti to uradio,kao da smo ne znam sta napisali.Napokon,da bi bio dobar musicar ,moras biti i psiholog.Ako si dobro procitao zbog kakvih se "radoznalaca"povela prepiska,nece ti biti sokantne nase reakcije.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
100ka je napisao(la):
Simpsone ako se dobro sećam i tebe su neki divljaci zračili kada si mušičario na Savi :hmmmm:

Joco nisam namerno hteo da izdvojim tvoj post iz ovog threada kao jedini umeren. Ali i sa ovim ostatkom dokazujes da si lepo vaspitan.
Nisu me zracili divljaci, samo su zacudjeno posmatrali iza ledja i otezavali bacanje. Medjutim lako im se objasni da nisu zauzeli dobru poziciju. Druga prica su bili biciklisti koji ne mare previse za ono sto se desava pored same vode, pa je zaista bilo mucenje pecanje u po bela dana pored biciklisticke staze.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Jebi ga, ja sad ispadoh kremanjonac a ti bela vila. Naravno da mi nisu potrebne excesne situacije i da imam po koji manir, ali jednostavno je bolje pobeci od guzve, ljudi i pecati na miru. Zar ne?  :hmmmm:
A ako si vec u guzvi....parola snadji se

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
zvezdan je napisao(la):
Ovo je prepiska,diskusiju mozemo voditi jedino neposredno.Bez obzira da li je post,topic ili thread,ipak je moj maternji jezik Srpski te se nisam "izrazio" prihvatljivo.Procitao sam tvoj post dva puta,i opet kazem da je nepristojno kfalifikovati razmenu misli na nacin na koji si ti to uradio,kao da smo ne znam sta napisali.Napokon,da bi bio dobar musicar ,moras biti i psiholog.Ako si dobro procitao zbog kakvih se "radoznalaca"povela prepiska,nece ti biti sokantne nase reakcije.

Zvezdane, nisu mi uopste sokantne vase reakcije, takva je vecina musicara na zalost.
Post je individualan i stvarno mi nije bila namera da "sudim" bilo kome pojedinacno ali thread je kolektivna diskusija (histerija) pa sam taj deo komentarisao. Ne delim ljude na manje ili vise radoznale vec samo na one koji jesu ili nisu.
I sta sam ja to nepristojno uradio sto mi se misljenje razlikuje od vaseg? Samo znam da su me od malih nogu ucili da ne treba biti sebican i mnogo toga treba podeliti sa drugima. Valjda smo prevazisli cuvanje tajne vatre i plemenske zajednice? Zamisli samo gde bi mi bili da nije bilo jednog Tesle, Bella, Forda, ... i da sve to nisu zeleli da podele sa nama. Mislis da u njihovoj blizini nije bilo neupucenih "radoznalaca" daleko nevaspitanijih od slucajnih prolaznika na keju?

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
100ka je napisao(la):

Joco nisam namerno hteo da izdvojim tvoj post iz ovog threada kao jedini umeren. Ali i sa ovim ostatkom dokazujes da si lepo vaspitan.
Nisu me zracili divljaci, samo su zacudjeno posmatrali iza ledja i otezavali bacanje. Medjutim lako im se objasni da nisu zauzeli dobru poziciju. Druga prica su bili biciklisti koji ne mare previse za ono sto se desava pored same vode, pa je zaista bilo mucenje pecanje u po bela dana pored biciklisticke staze.
Nije stvar u lepom vaspitanju (i ja pljujem po ulici ::)), stvar je u tome što bih i ja najverovatnije poludeo da me neko stalno smara pa bih ga oterao u p.m. (a ovo ne znači "private message"). Najverovatnije da su svi ovde spremni da daju odgovor ako ih neko lepo pita, ali svako može da ima loš dan ili da mu naidje neka budala pa ga iznervira i na pecanju u trenutku. Problem je što oni koji mušičare (kao Zvezdan), ili pokušavaju (kao ti ili ja) na gradskom keju moraju da budu svesni da taj kej nija samo njihov. Da taj kej pripada i šetačima, kerovima, biciklistima, rolerašicama  :drool: :naughty: i raznim drugim stvorenjima, apsolutno je drugačija stvar kad pecate na maloj reci udaljeni od naselja. Mada i na takvim vodama ima drugih ljudi (npr. kupači i izletnici na Gradcu) mi moramo da budemo svesni da ta priroda pripada nama koliko i drugima i da obratimo pažnju na njih, a njihova (ne)kultura je koliko će oni pažnje obratiti na nas.

compshop je napisao(la):
Naravno da mi nisu potrebne excesne situacije i da imam po koji manir, ali jednostavno je bolje pobeci od guzve, ljudi i pecati na miru. Zar ne?  :hmmmm:
  :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
compshop je napisao(la):
Jebi ga, ja sad ispadoh kremanjonac a ti bela vila. Naravno da mi nisu potrebne excesne situacije i da imam po koji manir, ali jednostavno je bolje pobeci od guzve, ljudi i pecati na miru. Zar ne?  :hmmmm:

Ahahahaah to si ti rekao a ne ja :D

Ma naravno ako ti smeta okrenes se i odes, uostalom mnogo zavisi i od naseg raspolozenja. Ali generalno posmatrano mislim da je jasno da su musicari u manjini i to debelo u manjini, pa je sasvim logicno i ovakvo ponasanje okolo. Samo mislim da ce musicarenje uzasno dugo ostati u zapecku ako se malo ne potrudimo i prenesemo neko "znanje" i drugima.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
100ka je napisao(la):
Nije stvar u lepom vaspitanju (i ja pljujem po ulici ::)), stvar je u tome što bih i ja najverovatnije poludeo da me neko stalno smara pa bih ga oterao u p.m. (a ovo ne znači "private message"). Najverovatnije da su svi ovde spremni da daju odgovor ako ih neko lepo pita, ali svako može da ima loš dan ili da mu naidje neka budala pa ga iznervira i na pecanju u trenutku. Problem je što oni koji mušičare (kao Zvezdan), ili pokušavaju (kao ti ili ja) na gradskom keju moraju da budu svesni da taj kej nija samo njihov. Da taj kej pripada i šetačima, kerovima, biciklistima, rolerašicama  :drool: :naughty: i raznim drugim stvorenjima, apsolutno je drugačija stvar kad pecate na maloj reci udaljeni od naselja. Mada i na takvim vodama ima drugih ljudi (npr. kupači i izletnici na Gradcu) mi moramo da budemo svesni da ta priroda pripada nama koliko i drugima i da obratimo pažnju na njih, a njihova (ne)kultura je koliko će oni pažnje obratiti na nas.

compshop je napisao(la):
Naravno da mi nisu potrebne excesne situacije i da imam po koji manir, ali jednostavno je bolje pobeci od guzve, ljudi i pecati na miru. Zar ne?  :hmmmm:
  :tbumb:

Sa ovim postom sve je receno! Bravo.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Simpsone,ne zelim nikakvu polemiku sa tobom,uverio sam se,evo sada i u o vom slucaju da je to presipanje iz supljeg u prazno.Ja ti dva puta ukazujem da si se posluzio neprimerenim epitetom kako bi okvalifikovao nase "drugacije" razmisljanje,a ti jok,pravo pa pravo.Procitaj dobro sta sam napisao i shvatices sustinu slucaja na koji sam ukazao,videces da sam dodao i to da sa kulturnim personama obavljam diskusije koje iziskuju i prekid ribolova i kompletno posvecivanje njihovoj radoznalosti.Sa prostacima ne zelim uopste da gubim vreme,a ako si dobro procitao tekst kojim sam zapoceo temu,shvatices da se ipak prepoznaje intenca osobe koja cak nije ni pokusala da stupi u konverzaciju sa mnom.Ne znam sta jos treba da ti napisem da bi ti napustio glediste koje si stekao o meni,i ne zanima me,Boze zdravlje doci ces,videces.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Pobogu Zvezdane zasto ovo toliko licno shvatas i zasto mislis da sticem neko glediste o tebi na osnovu posta.
Kazao sam samo da je thread glup e sad naglasio sam da je to MOJE misljenje, sto po defaultu ne znaci da je ispravno.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
O.K.Zavrsimo zaista sa ovom glupom pricom. :doh:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Danas sam matorom zapušio usta.Došao čovek,bacio tri kila hrane,sedeo celo popodne,uhvatio jednu zlatooku i jednu babušku.Ja sam lovio babušku bez prihranjivanja,krupniji komadi,na kraju me i jedna štuja izradila mašeći strimer dva puta.Da sam i nju izvadio istreso bih ga od zajebancije,ovako,sutra mu dajem revanš!

Vrh Dno