zvezdan
Hero member
- Učlanjen(a)
- 12.02.2008.
- Broj reagovanja
- 18
Kao prvo jako je nepristojno kvalifikovati bilo ciji post kao glup,post moze biti nekome neprihvatljiv,nekome neshvatljiv,...Onome kome se ne svidja necija opservacija ne mora uopste da je komentarise,a ako to vec cini, treba da bira reci.simpson H je napisao(la):Neverovatno vam je glup ovaj thread i po meni se tako ne propagira musicarenje. Zbog ovakvog stava vecine musicara, drugi ribolovci i pricaju da se sami postavljamo iznad ostalih, da se previse qrcimo i pederisemo. Zar vam je toliko tesko odvojiti 5min i objasniti ljudima o cemu se radi, na lep nacin smireno. Ako ste se vec opredelili da musicarite na "neuobicajenim" mestima, nije na odmet ispostovati sve i svakoga koji pokaze interesovanje. Sasvim je normalna reakcija ljudi koji su navikli na jedno da tako reaguju kada ugledaju za njih nesto novo.
Gledaju me komsije ispred lokala kako masem na betonu, pa zar treba da se nerviram ili raspravljam sa svakim koji se napravi "pametan" sa pitanjem "jel' to musicarenje" ili "nema ovde ribe komsija". Odvojim lepo 5 min da objasnim ljudima, pozdravimo se i svaki na svoju stranu. Sutradan me vise nista ne pita i obicno bude vrlo ljubazan.
Bas ste nadrkani, a ljubaznost vam se ne nazire ni u tragovima. Pa dovoljno je pogledati samo naslov threada i procitati nekoliko recenica da se svaki potencijalni musicar odbije od ovog predivnog "sporta", kilometrima daleko. Pomislite samo da ovo citaju i varalicari koji se "lome" i oni koji nikada nisu uzeli ribolovacki stap u ruku ali su u dilemi. Onima koji se osecaju superiorno zato sto su musicari ne odgovara masovnost ocigledno. Mnogi su u musicarenje i usli samo da budu drugaciji od ostalih...
Nije tesko biti fin!
Simpsone,ti ocigledno nisi imao mnogo prilike na vodi da se susretnes sa ljubopitivim prolaznicima zeljnih znanja o musicarenju,to sto vezbajuci na betonu izdvojis i malo vremena da objasnis ljudima sta je sta, za svaku je pohvalu,ja pak, kad izdvojim vreme da odem u ribolov zelim to vreme da iskoristim u potpunosti,bez suvisnog odgovaranja i trosenja energije na nepotrebne stvari.Kad mi neko pridje i normalno uspostavi konverzaciju,normalno je da odgovorim,cak i prekidam ribolov i posvecujem mu paznju,razuveravajuci ga u mnogim predrasudama.Kad bih za svaku budalu(takvih na zalost ima i previse i najmanje su dobronamerni kad pitaju nesto) odvojio i minut vremena,pa ja ne bih zabacio nijednom.U ribolov idem prevashodno da bih hvatao ribu a ne da bih vezbao zabacivanje i obrazovao slucajne prolaznike.A to sto se neko lomi da uzme musicarski stap prezajuci od toga da ga neko ne uzme u podsmeh,bolje neka ne pokusava da bude musicar,za musicarenje na vodi opkoljenoj plovkarosima i ostalom petljaskom bratijom treba imati herca,a vala i obraza da se izdrze podsmesi i ostala ironicno-sarkasticna artiljerija.Naprotiv, ovakve teme mogu ih samo pripremiti na moguce scenarije koji ih cekaju nepripremljene na vodi.
Ovo uopste nije nepotreban thread,vec cinjenicno stanje.Mnogima koji ne obilaze salmonidne vode vec se opredeljuju za mazohizam musicarenja na Dunavu,Tamisu i drugim nizijskim rekama ovakve stvari se desavaju svakodnevno,i najmanje su potrebne.I ja sacuvam zivce hiljadu puta,ali prijatelju,covek nekad mora i da pukne,a najmanje volim da se to desi dok sa sa stapom na vodi.