Zapusiti im usta...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
takav je bio i moj prvi stap koji je pri bacanju pukao na pola......mada je za vecinu ribolovaca i 2000 mnogo para za stap.ljudi za te pare kupe komplet pribor i idu na reku

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
..mada je za vecinu ribolovaca i 2000 mnogo para za stap.ljudi za te pare kupe komplet pribor i idu na reku
i još im ostane za pivo :hammer:

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
18052008_1.jpg

Upravo tako, evo ja sam prošle godine pecao sa jeftinim DAM Carbomesh Fly i priuštio sebi Hajneken!  :tbumb:

Sad pecam sa GT4 i pijem vodu sa česme...  :doh:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Najbolji recept za sve neverne Tome,koji videvši mušičara na vodi smišljaju svakakve scenarije po glavi,je uhvatiti više ribe od njih samih.Čim vide da razvaljujete više ribe od njih,ili će se sami uljuditi,ili će vas zaobilaziti u širokom krugu.Kažem,ovo je recept za neverne Tome,kojih kod nas ima u velikom broju,i koji nisu nimalo benigni za razliku od ljudi koji bi zaista da se zainteresuju za sam način ribolova.Jednostavno,postoje ljudi duboko zakopani u stavove i predrasude i sa njima nema razgovora.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
U mom kraju se na mušičare ne gleda kao na "pederčiće", kako neko ovde napisa. Ovde su mušičari smatraju vrhunskim ribolovcima, ali ne po garderobi i opremi, već po ulovima.
Ovde varaličari i plovkaroši odavno znaju da je takozvana "Južna škola mušičarenja" toliko nadmoćna nad njihovim tehnikama, da im preostaje ili da uživaju gledajući nas ili da puknu od muke.
Ovde ogromna većina mušičara zadržava svoj ulov, pa je "zapušivanje usta" potpomognuto i opipljivim dokazima.

Evo svežeg primera, koji ujedno dokazuje zašto je to dobro:

Pre neki dan sam mušičario pastrmke u jednom kanjonu. Zveknuo sam bar petnaestak, a zadržao tri najkrupnije. Na najboljem viru zatekao sam mrežaroše :(!
"Ooooo, kolege...!"- pozdravih ih :doh:.
U džaku su imali samo jednu pastrmčicu, pa sam morao da vadim svoj ulov da vide kako izgledaju pristojne pastrmke. Nisam se svađao sa njima, već ih ostavio da razmišljaju o svojoj gluposti.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Goci je napisao(la):
Upravo tako, evo ja sam prošle godine pecao sa jeftinim DAM Carbomesh Fly i priuštio sebi Hajneken!  :tbumb:

E  ja od juče nemam ni  za vodu sa česme ...

Prilozi

• hardy komplet1.jpg
    hardy komplet1.jpg
    66,8 KB · Pregleda: 183
  • hardy komple 2.jpg
    hardy komple 2.jpg
    54,9 KB · Pregleda: 184
  • hardy komplet3.jpg
    hardy komplet3.jpg
    49,5 KB · Pregleda: 168

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Najlakše mi je, manje više svako popodne, da prošetam do jezera u Šumaricama.
Voleo bih da imam blizu divlju vodu gde bih bio sam, ali nema i šta je tu je. Prilagodi se ili nemoj da pecaš.
Pošto je mesto lepo i uređeno, ima mnogo sveta preko celog dana, ali je kej rezervisan za ribolovce - uglavnom. Prolaze šetači, porodice....mnogo ljudi prođe kejom i to nije problem.
Od tri - četiri sata popodnevnog pecanja dosta vremena svaki put provedem u objašnjavanju, odgovaranju - šta, kako, pokazujem mušice, pričam o materijalima i smatram da lepo propagiram mušičarenje.
Prilaze ljudi sa decom da "... vide na šta čika peca..", raznorazni radoznalci,  bez obzira na pol i godine - od dece do starih. Sve je fino uljudno, čak i kolege ribolovci su navikli na mene pa sad kažu - "ej, kolega, kad (na ako) uhvatiš sitnu crvenperku, daj mi za keder za soma". Sa tim KAD, a ne AKO oni mi iskazuju poštovanje kao boljem ribolovcu, jer vide svakodnevno da hvatam ribu. Nema zavisti ni ljubomore, pa čak ni kada jedino ja hvatam, a oni ne, niti se ja kurčim i kenjam... samo uživam kao i oni i oni to shvataju veoma dobro.
Prilaze i "...kod mene ne radi, a vidim da ti 'vataš, pa da vidim na šta 'vataš.." - i uvek je priča o pecanju - kako, šta i najbitnije pitanje - "kako si počeo", "gde pecaš, šta...?.
Kad im kažem da sam se sreo sa mušičarenjem pre samo 10 meseci, a stvarno pecam na veštačke mušice tek tri meseca - mart, april i maj, nemogu da veruju. I još da ih sam vezujem....
Onda shvate (oni koji me ne poznaju) da nisam ni malo iznad njih, ni peder,ni fensi, ni čudak - već da posle 40 godina pecanja, sada samo imam drugačiji pribor i drugačiji pristup pecanju.
Prva pitanja su - najveća zbluda - "zar to nije samo za pastrmku"  - tu su mušičari krivi - za takvu mistifikaciju da je to isključivo za pastrmku i lipljena ili pitanje - "koje sve ribe na to možeš da pecaš".
Sa svakim lepo popričam, neko ima želju da proba i uglavnom shvate da je sve to mnogo lakše nego što su oni zamišljali. Još kad vide da hvatam i basa i štuku, crvenperku, beovice pa čak i cverglana - odmah počinju pitanja.
Vide ljudi da nije bauk, ni svemirski program NASA-e i da može da se upeca bilo koja riba.
Nekoliko kolega ribolovaca, mojih poznanika, već sada najavljuju da će i oni da batale sve i krenu sa mušičarenjem.
Za to si Simsone u pravu - dobrim objašnjenjima i lepim odnosom je najlakše svima zapušiti usta.
Sami ribolovci nemušičari takođe debelo mistifikuju mušičarenje - iz neznanja, pa kad im se lepo objasni onda je druga priča.
Problem je samo kod nevaspitanih i budala (retkih na sreću) - njima treba zapušiti usta samo kao Mix - pokazivanjem ulova - da ne znaju ništa.
Ili će da zaćute i nauče ili će da zaćute i da se sklanjaju.
Ali će u svakom slučaju imati zapušena usta.
U, bre, al odužih

Aco Ivanovic

Senior member
Učlanjen(a)
18.03.2009.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
Goci je napisao(la):

E  ja od juče nemam ni  za vodu sa česme ...

Bravo Šone, pravi izbor! To je Marksman čekrk, koliko vidim. Fantazija! Odlična kombinacija, bez mane i straha!!! Gde si trgovao, ako nije tajna?

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
@Mix na žalost sumnjam da će se oni okanuti tog njihovog zanata ...

@Aco ,sorry ,da ne bude da reklamiram ,uglavnom sve je sa garancijom i legalno...
(a ja mislio sad će da me ponude pivom pošto sam se dekintirao  :doh:)

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
"Grize li losos", pitala me dvojica prolaznika neki dan, dok sam mušičario na Vuci. "Samo sitan", odgovorih im.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
I mene su dvojica morona smarali juče... Nažalost promaši mi bucov od minimum 1,5 kg ispred njih inače bi im ga zabio pravo u dupe da ućute :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
tomasini je napisao(la):
"Grize li losos", pitala me dvojica prolaznika neki dan, dok sam mušičario na Vuci. "Samo sitan", odgovorih im.

Reka Vuka, gde si bio? Kod Vukovara ili? Ako si bio u blizini Vukovara kakav je vodostaj?

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Milanče je napisao(la):
I mene su dvojica morona smarali juče... Nažalost promaši mi bucov od minimum 1,5 kg ispred njih inače bi im ga zabio pravo u dupe da ućute :D
Mene dok sam vadio onog većeg pita čovek zašto ga puštam,i ako neću ja da ga uzmem naći će on kesu,takav je najbolji za čorbu.Poznati mesaroš,član skupštine lokalnog kluba ribolovaca :mad:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
zvezdan je napisao(la):
..
Mene dok sam vadio onog većeg pita čovek zašto ga puštam,i ako neću ja da ga uzmem naći će on kesu...

E ovo su mi rekli 100 puta. Baš se nerviraju što ja puštam ribu :bleh: :bleh:

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
sebastian je napisao(la):
tomasini je napisao(la):

Reka Vuka, gde si bio? Kod Vukovara ili? Ako si bio u blizini Vukovara kakav je vodostaj?

"Neki dan" zapravo je bilo prije možda nekih mjesec dana. Tako ja to često kažem   ;)  Inače, Dunav je trenutno malo visok http://www.voda.hr/Default.aspx?art=161&sec=2 ali vjerujem da ti bolje znaš di, šta i kako pri ovom vodostaju. Seb, hoćemo na Dunav?

Vrh Dno