Zasto je dobar musicarski stap toliko skup?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Djole je napisao(la):
Cene i jesu visoke bas zbog dilera, ni zbog cega drugog. Suprotan primer tome su Barrio kanapi koji se ne mogu naci kod dilera i cena im je tu negde upola nego kod drugih u tom rangu i kvalitetu. Jos jedna losa star po nas je sam prelazak robe preko okeana (USA-Evropa) tu je odmah za dobrojutro nekih 20%

Djole sta ti pada na pamet bre? Cene visoke zbog dilera, svasta. Pa sto onda uopste imaju dilere? Sto svi ne prodaju samostalno? Ne formiraju cene dileri vec proizvodjac daje preporucenu cenu i jos malte ne uslovljava da se cena postuje od strane dilera. Bario ti nije dobar primer jer nije proizvodjac struna!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mafke, Orvisova garancija tesko da moze da se meri sa drugima. Superiorni su u odnosu na sve postojece proizvodjace, makar u tom segmentu. I to je jos jedna cinjenica koja govori u prilog tome da stapovi ni blizu ne vrede koliko kostaju. Orvis sa toliko opustenosti uvazava sve reklamacije da coveku odmah bude jasno da si ti tu garanciju platio minimum 10x :) cim si dao pare za stap.

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
simpson H je napisao(la):
Mafke, Orvisova garancija tesko da moze da se meri sa drugima. Superiorni su u odnosu na sve postojece proizvodjace, makar u tom segmentu. I to je jos jedna cinjenica koja govori u prilog tome da stapovi ni blizu ne vrede koliko kostaju. Orvis sa toliko opustenosti uvazava sve reklamacije da coveku odmah bude jasno da si ti tu garanciju platio minimum 10x :) cim si dao pare za stap.

Jesi u pravu,ali meni je uzivanje pecati Orvisovim stapom,pa brate TLS sto ne spada u neku vrh klasu u poredjenju sa stapovima koje sam isprobao i pecao ne mogu mu prici,a prevazilaze ga cenom dosta a i godistem.

Winston IBIS #4 mi je ostavio jak utisak,pecajuci s njim par god. ali i njega sam zrtvovao zarad Orvisa  :yeswink:

MarkoTimokRiver

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2009.
Broj reagovanja
0
Ovako do sada sam pecao stapovima Lineaeffe,Persicus,BFC i bilo je sve ok ali onda sam kupio Orvis Trident .Iako ga imam tek par meseca ja sam se preporodio,kakve samo loopove pravi ovaj stap to je neverovatno.ja sada lagano prebacim na suprotnu stranu Timoka dok mi je sa gore navedenim stapovima to bilo nezamislivo.E da ovaj Orvis je trojka midflex dok su ostali bili cetvorke i petice.

Ima tu nesto nije samo ime u pitanju.Ni najbolja reklama ne moze da toliko dugo prodaje los proizvod.
Secam se kao mali gledao sam neku ribolovacku emisiju domacu i na uvodu je isla reklama neki lik je na engleskom rekao "Orvis,for life as it should be" - Orvis,za zivot kakav bi trebalo da bude
Od sada pa na dalje samo Orvis.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MarkoTimokRiver je napisao(la):
Od sada pa na dalje samo Orvis.

A Marko, probao si sve modele Sage, Winston, T&T, Scott, Marryat, Hardy, Vision, Loop, Guideline, Scierra, G.Loomis,.....???

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Ribolovci (mušičari i više od ostalih) su prilično ostrašćeni u svom hobiju, što proizvodi razne mistifikacije. Dosta ih je i što se tiče pribora. Tako, često možemo čuti priče o svemirskim materijalima i tehnologijama, a tehnički gledano mušičarski štap je **čkin dim proizvod. Da se razumemo, i ja sam prilično skupo platio svog Sage-a i uživam u ribolovu sa njim, ali treba biti iskren i priznati da su troškovi izrade tog štapa bar 10x manji od tržišne cene koju sam platio.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Što bi rekli nisam ni Pamelu Anderson a ni Liv Taler ali mi je ipak moja bolja polovica sasvim dobra :doh:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Djole sta ti pada na pamet bre? Cene visoke zbog dilera, svasta. Pa sto onda uopste imaju dilere? Sto svi ne prodaju samostalno? Ne formiraju cene dileri vec proizvodjac daje preporucenu cenu i jos malte ne uslovljava da se cena postuje od strane dilera. Bario ti nije dobar primer jer nije proizvodjac struna!

Kakve veze ima cega je proizvodjac. Da da kanape dilerima cena bila X2. A proizvodjaci u svojim shopovima visokim cenama stite dilere. Prosto

Darko Ne

Junior member
Učlanjen(a)
24.02.2010.
Broj reagovanja
0
Nabavne cene svih štapova pa i mušičarskih su negde oko polovine
preporučenih cena proizvođača.(trokovi materijala izrade marketinga,poreza kao i zarada
proizvođa i dr toskovi su ukalkulsani u prvu polovinu tržišne  cene štapa).Druga polovina
odlazi na transpot carinu ,poreze i maržu trgovaca.. sve se to posebno obracunava i na kraju doijemo
tržišnu cenu koja nije nimalo mala.
Strani distibuteri imaju daleko veće marže od domaćih uvoznika jer nemaju carisku stopu i visok transport
kao i osiguranje tako da vremenom imaju lufta da rade  i sniženja i rasporodaje jer su se već naplatili.
Na našim prostorima trgovačke maže su od 20 do 30 procenata što i nije puno s.obzirom na uloženi novac
i vreme obrta istog.

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
U ovom nasem hobiju stapovi su jedna od jeftinijih stavki..Sve ono ostalo sto nam je potrebno da bi izasli na vodu je u odnosu na stap dosta skupo...

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
ja mislim bas suprotno...stap treba da bude sto bolji i kvalitetniji jer ce nam omoguciti ribolov laksim a pored stapa tu je kanap na drugom mestu...tek onda cekrk pa waders i sta ti ja znam vec posle....uvek cu pre izabrati da dam sto vise para mogu za kvalitetniji stap nego za cekrk....

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
A sve to možeš o klin da okačiš ako nemaš adkvatan mamac odnosno muhu i neznaš da je zabaciš kako treba odnosno tu istu muhu da vodiš kako treba.
Sve je skupo u ovoj našoj pasiji ali mnogo toga može da se improvizira srećom, samo tešku nimfu s 2 tungstena još nisam provalio kako improvizirati a da nimfa bude tanka i da dovoljno brzo tone a u tome pogotovu sad na početku sezone zna da bude suština kako uloviti pastrvu :doh:

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
gegula je napisao(la):
ja mislim bas suprotno...stap treba da bude sto bolji i kvalitetniji jer ce nam omoguciti ribolov laksim a pored stapa tu je kanap na drugom mestu...tek onda cekrk pa waders i sta ti ja znam vec posle....uvek cu pre izabrati da dam sto vise para mogu za kvalitetniji stap nego za cekrk....

Podrzavam tvoju konstataciju kolega,na stapu ne treba stedeti,cekrci znaju da budu cisto pomodsrstvo i sminka. Bukvalno''magacin za kanap'',

bar u mom slucaju,ali ljudi koji  redovno imaju kapitalne stuke ,i ostale krupne ribe trebalo bi da poseduju i ozbiljnije ''masine''.

Ja kao klenaros zaista nemam potrebe da jurim profi cekrke,imajuci u vidu da su mi ulovi maxi nesto preko kg. Pomalo se kajem sto sam se

prose**vao nekim  masinerijima :doh:. Stoji i to da je na lepom stapu zaista lep prizor cekrk ozbiljne lepote i kvaliteta,ali...

Eto,zimus kupih za samo 1990.00 din. iz radnje FLADEN VANTAGE 5/6,cista klasika,a s obzirom da retko koristim pribor preko #4 ,vrsice mi

posao. Izgledom sam prezadovoljan. Evo kako ''cuci'' na stapu,starom Pflugeru :

Prilozi

• IMG_7505.jpg
    IMG_7505.jpg
    269,5 KB · Pregleda: 558

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
deda, ako dolazis u slo obavezno ponesi TLS-a pa da te vodim na jedno meni milo mesto....ako ne nemas cekrk sa dosta backinga posudim ti mog zlatnog redingtona gde imas backinga ohoho dosta i jos dosta mesta za peticu wf. Ako "njim izvuces" pastrmku 70+ pa makar to bilo i pola mm preko 70 tvoj je  ;) a da ne brineš ima tamo pastrmki i od 80+  :smoke: ali ne love se bas cesto kao ove od 60+

Vrh Dno