airflo enigma tci

H

humphrey

Guest
Mixmaster je napisao(la):
Nema konkretnijeg od onoga što sam ja napisao o Enigma štapovima iz svog ličnog iskustva. Koristeći u svakojakim situacijama njihov najskuplji model došao sam do svojih zaključaka. Nimfario sam pastrmke veoma teškim sistemom, lovio bambulom, sitnim midževima i prizemljivao sitne i krupne ribe.
Meni je "konkretno" to što sam iz najjačih brzaka Nišave vadio krupne pastrmke i klenove u rekordnom roku, oduševljen neverovatnom snagom koju ima lagana i potpuno savijena Enigma. "Konkretno" mi je i to da je zabacivanje uz pomoć ovog čudnog štapa pravo uživanje, a kontrola konca, nakon bilo kakvog backcasta, pa i teške frljoke, neverovatna.
Žurim u ribolov, pa ne mogu da paspravljam sa Simpsonom, o adresi fabrike i poznatih mušičara....
Ne razumem  kontrolu kanapa i backcast a? jel te ne bi mrzelo da elaboriras malo druze?Totalno mi je nepoznata firma Airflo i Japanski blankovi?Zasto je ovo cudan stap?Zasto nema konkretnije od tvog misljenje o Enigma stapovima?To sto si nam opisao moze svaki stap!!??Da li ima parametara na osnovu recimo Sage deklarira svoje produkte? da mi objasnis svoje zakljucke?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
humphrey je napisao(la):
Nema konkretnijeg od onoga što sam ja napisao o Enigma štapovima iz svog ličnog iskustva. Koristeći u svakojakim situacijama njihov najskuplji model došao sam do svojih zaključaka. Nimfario sam pastrmke veoma teškim sistemom, lovio bambulom, sitnim midževima i prizemljivao sitne i krupne ribe.
Meni je "konkretno" to što sam iz najjačih brzaka Nišave vadio krupne pastrmke i klenove u rekordnom roku, oduševljen neverovatnom snagom koju ima lagana i potpuno savijena Enigma. "Konkretno" mi je i to da je zabacivanje uz pomoć ovog čudnog štapa pravo uživanje, a kontrola konca, nakon bilo kakvog backcasta, pa i teške frljoke, neverovatna.
Žurim u ribolov, pa ne mogu da paspravljam sa Simpsonom, o adresi fabrike i poznatih mušičara....
Ne razumem  kontrolu kanapa i backcast a? jel te ne bi mrzelo da elaboriras malo druze?Totalno mi je nepoznata firma Airflo i Japanski blankovi?Zasto je ovo cudan stap?Zasto nema konkretnije od tvog misljenje o Enigma stapovima?To sto si nam opisao moze svaki stap!!??Da li ima parametara na osnovu recimo Sage deklarira svoje produkte? da mi objasnis svoje zakljucke?

Uhhhh!
Može. Idem redom. "Ne razumem  kontrolu kanapa i backcast a?"
Štap Enigma EMG je sklon opraštanju čudnih i nepravilnih backcastova. To znači sledeće: Nećete morati da zamahujete glavom i da klackate nožice gledajući svoj backcast i oblik loopa. Kako god zabacite unazad, Enigma EMG će konac vratiti napred ispravljen, sa sve predvezom. Elastičan je, a snažan. U tome nije jedini, ali ako mu dodamo masu od oko 2 unce na 865 verziji, već ulazi u vrh "top-liste". Isti takav Sage VPS je 3 unce težak, a Z-Axis 3 unce plus par grama.
"Zasto je ovo cudan stap?" Čudan je, jer je napravljen od čudne kombinacije grafita i smola, po principu potpuno obrnutom od ostalih firmi. Proverite na Internetu, nema potrebe da ja pišem o tome. Pomalo je čudno i to što grafit dolazi iz Japana, a ne iz Kine, kao kod svih štapova na kojima ne piše ogromnim masnim slovima "Made In USA", mada je i tada to sumnjivo.
"Zasto nema konkretnije od tvog misljenje o Enigma stapovima?"  Nema konkretnijeg mišljenja od mog, jer koristim štap o kome pišem. Jednako "konkretno" bi bilo i mišljenje bilo kog drugog mušičara koji uspešno koristi Enigma štap. Isuviše je glupo u temi o štapu Enigma čitati komentare onih koji ga nisu koristili. Rekao bih- nepristojno.
Mnogo pitanja dolazi od humphreya. Eto nekoliko jednostavnih odgovora. Nadam se da zadovoljava.

vladan

Junior member
Učlanjen(a)
24.05.2008.
Broj reagovanja
0
mI

Mixu ja mislim da si u  pravu nigde na stapu ne pise airflo cak ni na tubi vec samo enigme tci!
Nisam neki poznavaoc ali mi se stap cini daje OK!
Probacu ga na jezeru sledeci vikend pa cu da vam kazem o utiscima!
Inace stap je stverno lagan jedino mi se ne svidja sto su mu provodnici crni!Tuba je lepa alominijumska kao kod nekih skupih modela A Stapu se moze  skinuti rucica pozadi!
Ma ako navalja kupicemo drugi!
Drago mi je da si imao lepo iskustvo sa istom markom sto mi je dovoljna preporuka!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Taj TCI je najjeftiniji model i negde je moralo da se uštedi. I meni su odmah provodnici pali u oko kao sumnjivi. Ovaj EMG ima nemožebitibolji provodnike.
Daj proveri malo taj štap. Baš me zanimaju rezultati. Nemoj da slušaš glasine, savetodavce i pomodare, već ga sa poverenjem isprobaj.

vladan

Junior member
Učlanjen(a)
24.05.2008.
Broj reagovanja
0
Ocu idem sad za vikend na jezero gde sam koknuo onu 5,5 kila i nekoliko trojke da ga isprobam!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Štap Enigma EMG je sklon opraštanju čudnih i nepravilnih backcastova. To znači sledeće: Nećete morati da zamahujete glavom i da klackate nožice gledajući svoj backcast i oblik loopa. Kako god zabacite unazad, Enigma EMG će konac vratiti napred ispravljen, sa sve predvezom. Elastičan je, a snažan.

Ae ne lupetaj molim te vise postajes smesan!

Čudan je, jer je napravljen od čudne kombinacije grafita i smola, po principu potpuno obrnutom od ostalih firmi. Proverite na Internetu, nema potrebe da ja pišem o tome.

Ne snalazim se najbolje na netu pa ocekujem odgovor od tebe, kakvi su to obrnuti principi i cudne kombinacije grafita i smole? Mislim da jos mnoge na ovom forumu zanimaju ti tehnicki detalji, pa nas malo uputi.

Pomalo je čudno i to što grafit dolazi iz Japana, a ne iz Kine, kao kod svih štapova na kojima ne piše ogromnim masnim slovima "Made In USA", mada je i tada to sumnjivo.

Za razliku od foruma gde svako moze da se ovoliko nalupeta bez bilo kakve krivice, kada na stapu pise "made in USA" onda to znaci bas to, i sve drugo bi bilo krivicno delo na zapadu opasno kaznjivo.

Da se slucajno ne shvati pogresno ovde se ne radi o pomenutom stapu, nesrecnoj Enigmi, vec o totalnim nebulozama izrecenim od strane Mixmastera.
Mix druze stvarno ti nije potrebno ovo!

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Ti bi se iznenadio šta sve stiže u USA sa raznih strana i na šta se sve lijepi etiketa "made in USA".Kažnjivo je to i kod nas,pa ko te pita.A tek tamošto je kažnjivo :doh:,ali radi se sve na sve strane.Ii si ti jedan od mnogih koji vjeruju da su sve prevare potekle sa ovih prostora.Pa mi smo male bebe za neke narode sa prostora USA.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
rabbit je napisao(la):
Ti bi se iznenadio šta sve stiže u USA sa raznih strana i na šta se sve lijepi etiketa "made in USA".Kažnjivo je to i kod nas,pa ko te pita.A tek tamošto je kažnjivo :doh:,ali radi se sve na sve strane.Ii si ti jedan od mnogih koji vjeruju da su sve prevare potekle sa ovih prostora.Pa mi smo male bebe za neke narode sa prostora USA.

Hajde bre ne lupetaj sad ti molim te. Prvo mi objasni ovo
neke narode sa prostora USA.

Drugo, to sto zutaci naprave nesto, napisu "made in USA", e onda se to zove falsifikat i pun je svet fasifikata a nema dodirne tacke sa stvarima pomenutim u ovom threadu. Posto ti je ocigledno neophodan prevod, kada jedan Orvis napise "made in USA" onda je to bas tako i nikako drugacije, isto je i za Sage i za T&T i za Winston i za Scott i za jos mnogo drugih...

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Nisam ja ni mislio na pomenute marke štapova,BRE.Mislio sam uopšteno na "made in USA".

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Ja imam samo jedno pitanje. Sta znaci made in USA? Namotane alke i osmirglana pluta?
Nisam ironican, samo sta to ameri vise imaju kao kompletan proizvod

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
rabbit je napisao(la):
Nisam ja ni mislio na pomenute marke štapova,BRE.Mislio sam uopšteno na "made in USA".

Moras pazljivije da citas nasta se odnosi moj post a to je replika na Mixove nebuloze koje je napisao

iz Kine, kao kod svih štapova na kojima ne piše ogromnim masnim slovima "Made In USA"

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
compshop je napisao(la):
Ja imam samo jedno pitanje. Sta znaci made in USA? Namotane alke i osmirglana pluta?
Nisam ironican, samo sta to ameri vise imaju kao kompletan proizvod

Ti bi makar trebao da znas sta znaci "Made in..." a sta "Assembled in ..."

Neki ameri kao kompletan proizvod imaju bas ovo o cemu pricamo, makar proizvodjaci koje sam pomenuo i oni to sa ponosom isticu. Da se ne osvrcem na cekrke, strune i jos neke stvari vezano za FF

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Ama čitam ja,ali znam i šta rade tamo.Pa znaš li koliko je naših ljudi tamo i rade upravo to,preljepljuju etikete sa robe koja je stigla iz Kine i stavljaju da je sačinjeno u SAD.

A što se tiče štapova,vjerujem samo da je Scot tamo napravljen,to sam vidio na slikama. :bleh:Za ostale,pa ni za dragog mi Orvisa,više ne vjerujem dok bar na slikama ne vidim.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
rabbit je napisao(la):
Ama čitam ja,ali znam i šta rade tamo.Pa znaš li koliko je naših ljudi tamo i rade upravo to,preljepljuju etikete sa robe koja je stigla iz Kine i stavljaju da je sačinjeno u SAD.

A što se tiče štapova,vjerujem samo da je Scot tamo napravljen,to sam vidio na slikama. :bleh:Za ostale,pa ni za dragog mi Orvisa,više ne vjerujem dok bar na slikama ne vidim.

Mislim da bi trebao to da im napises da ti obavezno posalju slike jer im ne verujes :D

A verujes meni? Ako mi verujes onda veruj i u ono sto napisah! Mozda su one slike koje si gledao slikane u Kini, ko bi ga znao :D

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
CIA snajka, CIA! Upropastili su pola sveta!!!
Ja sam pomalo paranoican i verujem da je sve made in China, ovako ili onako. Jebes proizvod ako se Kinez nije omrsio. Evo, ni racunar nece lepo da radi ako nema makar 2 cistokrvne kineske komponente :bleh: :D
Salim se. Nisam apsolutno iskljuciv po ovom pitanju i nemam neki pametan argument, samo pretpostavke i nepoverenje u sve zive proizvodjace.

Vrh Dno