BAMBULA!!!!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ma ne slikaju se. Vraćaju ribu odmah, bez slikanja!

icaf

Junior member
Učlanjen(a)
27.02.2006.
Broj reagovanja
0
Do skoro sam bio istomisljenik mnogih da je drvo drvo. Stalno sam probao da pecam na jednu bambulu koju sam dobio od kuma i nikad nista. Poceo sam da sumnjam u kvalitet izrade i u samu uspesnost iste i strasno su mi isli na zivceo komentari te ovaj recept te mora ovako da padne te bajanje, te ovo,te ono, ali jednog dana sa Randjom sam otiso na J.Moravu. Kako sam retko iso na pecanje u kasnim jesenjim danima nisam ni znao na koju musicu da pecam, pa stavim onu istu bambulu, jer mi se cinilo da nema smisla kada sam na pecanju sa tvorcem toboze "najlovnije" musice da ne pecam na nju. Unapred sam se pomirio sa neuspelim pecanjem, ali sta je tu je. Na prvi zabacaj klen od 500 gr, za njim je usledila serija udaraca i naravno za mene veliki uspeh jer sam tog dana i upecao najveceg klena. Sta da vam kazem i ja sam se zarazio tom musicom.
pozdrav. :hammer:

ekozelj

Newbie
Učlanjen(a)
02.07.2006.
Broj reagovanja
0
Par pitanja za Autora BAMBULE:

- Dali je moguce balzu koju nameravam da upotrebim za izradu tela BAMBULE odeljati i nekim drugim ziletom ili mora da se koristi bas MEM - Supresilver, model PLATINUM. Naime u mom malom mestu vrlo je tesko doci do tako sofisticiranog alata.

- Posto u specijalizovanim prodavnicama za prodaju materijala za izradu vestackih musica (ukljucujuci i kupovinu preko interneta i razne tele-shopove) ne mogu da pronadjem lak marke BICHUN molim Autora da mi, ako nije problem, napise dali je ikako moguce koristiti i neki drugi lak i koji.

- Foto postupak za izradu Bambule nije bas lako protumaciti posto se uopste ne vidi kojim sa brusnim papirom (marka i finoca) brusi telo Bambule.

:lol: :hammer:

PS. Super-lepak sam jedva uspeo da nadjem.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Izgleda da nam je Kuzma skratio proces pravljenja bambule. Gotova tela za par dinara po komadu! OH YEAH!

Prilozi

• tela za bambule.jpg
    tela za bambule.jpg
    10,3 KB · Pregleda: 1.752

KaGeMuShA

Junior member
Učlanjen(a)
05.10.2006.
Broj reagovanja
0
Pravio sam pre neki dan bambule po MIxovom receptu i kako sam pocetnik u musicarenju strava su ispale(skoro iste kao na slici :)) Ovo sto mogu da se kupe gotova tela je BABAROGA,samo kako doci do njih?!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ja ću vam ih završiti, uz 0% zarade, ili ih naručite kod Kuzme.

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
jedan mali detalj koji je mozda promakao, jos jedan materijal vrlo pogodan za izradu BAMBULA je poliuretan, koji koriste neki izradjivaci plovaka, vrlo je plovan, vestacki je mat za razliku od balze, cak i nelakiran ne pije vodu, i on je u onim pakovanjima koje je slikao mix

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Neverovatno otkrice! U jednom katalogu muva, pronasao sam muvu koja imitira bambulu. Da, da, dobro ste procitali, ne nekog insekta, vec bambulu. Prodavac i izradjivac je hteo i da je nazove tako, ali je pogresno cuo njen naziv, pa je nazvao bambola. Umalo da u katalogu, koji se deli sirom Srbije izadje muva koja bi potpuno zbunila sve one koji su culi za ovu muvu. Ne bi to bilo nista lose da je ta muva bar malo slicna bambuli. Za njenu izradu i prodaju ne placaju se autorske dadzbine. Medjutim, u tom katalogu je muva od kineske papuce, sa paunovim perjem.... nista slicno bambuli! Idem da povratim, muka mi je.
Oh, jos mi je muka, ali naglasicu nesto. Oni kojima je dostupan recept nase najpoznatije muve, neka ga daju lokalnim vezacima muva i trgovcima, da ne prodaju razne gluposti pod nazivom bambola ili, jos gore, bambula!
Jebote, to je kao ono: Panasonic, a ima i Kamasonic. Sony- Sonny...
Ponosan sam na svoju muvu, a ovo je jedan od najcvrscih dokaza njenog kvaliteta.

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
A sta ako je bambula nastala iz bambole! Sony-Sonny, Panasonic-Kamasonic, Bambola-Bambula :hammer: :hammer:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Sudeći po onome što čujem od mlađih mušičara, počela je sezona bambule. Možda je malo poranila, ali nećemo žaliti zbog toga. Ionako mi je već dosadilo da lovim štuke, crvenperke, sunčanice, karaše i bodorke, pa i pastrmke iz revira(odavno). Krajnje je vreme da posvetim malo pažnje i našoj najpopularnijoj mušičarskoj ribi- klenu. Stega mi je već u naručju i već steže prvu bambulu br. 14.
Sićevo, dolazim!

gasa

Junior member
Učlanjen(a)
04.03.2006.
Broj reagovanja
0
Danas na Moravi kod D.Međurova je pao jos jedan klen kilas tacnije kilo ipo na Bambulu a srecni ribolovac je bio moj kum Icaf.

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Defiitivno je pocela sezona bambule. Do kasne jeseni je ne menjam.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Bambula i gaženje bez čizama, pa to je vrhunac uživanja!!! Dobrodošlo leto!
Hvata me euforija, jer već nekoliko dana ne koristim kurtone dok gazim reke Istočne Srbije, a klenove razvaljujem na bambulu!
Gledam ove što nikad ne izlaze iz kombinezona, kako se muče kad im se pripiški. A ja, samo gurnem ruku i zavrnem ga u Nišavu. Uživanjcija, koju, na žalost, ne može svako da priušti.

Vrh Dno