BAMBULA!!!!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ej, tema je BAMBULA!!!
Ipak, osvrnuću se i na ovo. Svakom članu sajta preporučujem da ga koristi na isti način kao i ja. Neka piše o svojim ulovima, svojim muvama, svoje izveštaje sa vode, pa neka hvali i svoje proizvode, ako se bavi proizvodnjom opreme. Ako se to tako zove (Simpsonova logika), neka se promoviše. Tako bi češće čitali ono čega nema na ostalim sajtovima. Kada to niko ne bi radio, na sajtu ne bi bilo ničeg interesantnog i on bi bio popularan slično kao i... Jednom rečju, propao bi, jer ne bi nudio ništa.
Ako možemo u forumu da hvalimo proizvode Shimana, Orvisa, Sagea, TT, Winstona, Gamakatsua...možemo da hvalimo i svoje proizvode. Čak je to i preporučljivo, jer ako Kuzma ima dobre dabinge i gotova tela za bambule (najpopularnije suve muve na Balkanu), to je fantastična vest za nas, koju nikako ne sme da prikriva, već da se time hvali i da to radi baš na ovom sajtu!

VladaBG

Junior member
Učlanjen(a)
21.06.2006.
Broj reagovanja
0
Da se ja po prvi put umesam u diskusiju,pratio sam price i recepte,napravio nekoliko bambula od balze,nekoliko i od kafe...pokusao sa njima nekoliko puta na Kolubari ali bez rezultata...u cemu je greska?

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Vlado nema greska. Bambula na nasim buicavim rekama nije dobra za klena. Ja sam iz Ivanjice i probao sam je na nekoliko reka. Jedino se pokazala lepo na jezerima.

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Sumadinac je u pravu,do jednog dela,tacno je da na bujicavim vodama,klen teze uocava musicu a pljusak koji bi trebalo da napravi kafena buba ili bambula,se slabije cuje,mozda je jedan od problema u tome,mada mozda treba da pokusas da muva pravi jaci pljusak na vodi..i time privuce klena...verujem da su muve potpuno ok,ali ja sam imao bas uspeha na J.Moravi na jednom jako bucnom prelivu ..samo su zabacaji bili dosta jaci kako bi (u ovom slucaju osa -oblik bambula)pravila jacu pljusak,i u skoro svakom zabacaju sam imao udarac..

VladaBG

Junior member
Učlanjen(a)
21.06.2006.
Broj reagovanja
0
Bacao sam je cak i na mestima gde je reka spora i bez preliva ili brzaka,celom sirinom dubine od 0,5-1m svuda i svakako sam bacao,cak ni da se pokrene,procesljam to posle voblerima i udarac za udarcem,to me je potpuno zbunilo...

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Bambula najbolje rezultate pokazuje u letnjim mesecima. Za ovaj period su ipak bolje manje i finije musice.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MixMaster wrote:
Ako se to tako zove (Simpsonova logika), neka se promoviše. Tako bi češće čitali ono čega nema na ostalim sajtovima. Kada to niko ne bi radio, na sajtu ne bi bilo ničeg interesantnog i on bi bio popularan slično kao i... Jednom rečju, propao bi, jer ne bi nudio ništa.
Ako možemo u forumu da hvalimo proizvode Shimana, Orvisa, Sagea, TT, Winstona, Gamakatsua...možemo da hvalimo i svoje proizvode. Čak je to i preporučljivo, jer ako Kuzma ima dobre dabinge i gotova tela za bambule

Dobar proizvod je uvek dobar proizvod i tu nema dileme. I nemam nista protiv da ti hvalis i Gamakatsu i Shimano i Kuzmu, svoje misljenje zasnivan iskljucivo na osnovu svog iskustva. Ali kad proizvodjac hvali sam sebe onda je to maaaalo neumesno. Znajuci Kuzmu, nije imao potrebe to da radi...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
VladaBG wrote:
Bacao sam je cak i na mestima gde je reka spora i bez preliva ili brzaka,celom sirinom dubine od 0,5-1m svuda i svakako sam bacao,cak ni da se pokrene,procesljam to posle voblerima i udarac za udarcem,to me je potpuno zbunilo...
\

Vlado ti definitivno bacas pravilno i nemoj da menjas stil makar ne uhvatio ni jednog klena :hammer:
Cim nema pljuskanja i brckanja, znas da bacas :lol:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Vlada BG je pravi čovek za posetiti Niš. Testirao je bambulu, ali bezuspešno. To isto važi i za Šumadinca. Nadam se da se neće uvrediti, ali bambula traži već iskusnog mušičara, klendžiju. Pohvale koje dobija na stranicama ovog sajta ne treba uzeti zdravo za gotovo. I za njenu upotrebu je potrebno dooobro predznanje. Prvo je potrebno razlikovati bambulu od ostalih sličnih muva. Na prvi pogled ona je slična i kafenoj bubi i papučarskim muvama od policelona, ali razlika je neverovatno velika. Dakle, treba imati bambulu napravljenu po originalnom receptu. Taj recept nije nikakva tajna za veliki broj njenih korisnika, ali nikako da ga objavim(o).
Pre neki dan sam shvatio popularnost bambule. Video sam je u jednom katalogu mušica, pod imenom bambola(!?). Ono što se tu nudi je još jedna skromna papučarska muva, koja nije ni nalik bambuli, niti je slična. Greška ili namerna prevara?
Ovo će nekome možda delovati neverovatno, ali je istina- Bambula je jednako efikasna u najvećim brzacima bujičavih reka kao i u mirnim virovima krečnjačkih reka. Po meni, najbolja mesta za krupnu bambulu su duboki brzaci u kojima se riba retko diže na posne zalogaje. Bambula nije posna...
Da dodam još nešto. Bambula zaista traži posebne tehnike i pristup. Ni tu nema nikakvih tajni, ali je skoro obavezna poseta Nišu. Još bolje, dođite kod mene. Moraćete da idete sa nama na mušičarenje, najbolje u periodu jun'septembar, kada ne skidamo bambulu sa predveza. Lovio sam sve i svašta, ali ono što još uvek može da vam pruži mušičarenje klena bambulom, ne može više ni jedna muva niti riba u Srbiji. Volite li dry fly fishing dođite da upoznate bambulu, najpoznatiju srpsku suvu muvu!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Masic wrote:
Samo nemoj da mi se sekiras Simpse,bice i slika... :lol: :lol:

Pa cekaj u cemu je problem, lakse je postaviti slike nego otkucati ovaj odgovor. Ali vi mladjani, uvek tako obecavate a nikako da realizujete :lol:

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
:lol: :lol: Dragi Simpse,to sto sam mladjan,je samo moja prednost.A to sto ne nemam slike,slikanih ulova,koje ti nikako da vidis,uveravam te hoces,prvom prilikom.

lizard

Junior member
Učlanjen(a)
04.06.2006.
Broj reagovanja
0
:lol: pa dajte opišite već jednom kako se pravi ta bambula, samo hvalospjevi, a nigdje recepta, skrivate ga ko zmija noge! :lol:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Masic wrote:
:lol: :lol: Dragi Simpse,to sto sam mladjan,je samo moja prednost.A to sto ne nemam slike,slikanih ulova,koje ti nikako da vidis,uveravam te hoces,prvom prilikom.

Pa evo vec treci post pisem ali ni traga od slika :lol:

Vrh Dno