Zamislite, ceo jedan sajt se otvorio da bi se neko ko nema blage veze sa bambulom proglasio njenim autorom. Neverovatno! Popularnost moje muve prevazilazi sve do sada viđeno, jer otimačina oko zasluga za njen nastanak, počinje kao guranje za hleb i mleko u bivšoj SSSR i SRJ.
Izgleda da neko planira da sebe ili svog dobrog prijatelja proslavi putem lagarija. To je glupo i bezobrazno.
Ja sam ponosan na svoju kreaciju i njenu popularnost, čemu veliki doprinos daju čak i čitavi novi sajtovi koji su posvećeni njoj.
U Srbiji je bambula ubedljivo najpopularnija i najtraženija muva. Mnogi prozvođači muva sve češće dobijaju ogromne narudžbine ovih muva. Mislim da neće povećati proizvodnju tako što će sebe proglasiti za autora ili ko-autora, niti ako prave muve koje ne liče na nju, pod njenim imenom. Kakva je to logika? Preporučujem da to ne rade, već da se raspitaju za originalan recept, koji je besplatan. Bambula nije zaštićena od krađe autorstva, mada su mi ljudi preporučili da to uradim. Čak su me nagovarali da je patentiram u Engleskoj. Nisam pristao na to da patentiram veštačku muvu, jer mi to zvuči čudno i protiv sam toga. Ne vidim šta bih dobio od toga i kako bih od toga profitirao.
Sada, kada se prijavljuje sve više tobožnjih autora i lažnih svedočanstava o nastanku bambule, ja, koji sam je potpuno sam i bez ikakvih sličnih uzora stvorio, spremno dočekujem to. I ranije su svojatane moje zasluge u mušičarenju.
Na primer, pročitao sam u jednom beogradskom časopisu da je mušičarsku sekciju u Nišu, zajedno sa mnom, osnovao čovek koji je sekciju posetio samo nekoliko puta, prvi put tek nekoliko meseci nakon osnivanja. U još nekim časopisima sam čitao o nekim svojim delima, ali pod imenom drugog čoveka.
SVA PREUZIMANJA SU UVEK POTICALA SA ISTOG MESTA I UVEK BILA POTKREPLJENA NA ISTI NAČIN.
Mene to ne brine, jer ja niti prodajem bambule, niti potočne pastrmke, niti svoje zasluge u organizovanju mušičarskih okupljanja i akcija. Na kraju samo jedna preporuka onima koji prodaju: NEMA POTREBE DA PRISVAJATE TUĐE ZASLUGE, KOJE VAM KORISTE. To je isuviše primitivno da bi vam donelo neku dugoročnu korist.
Na kraju, najveću štetu imaju potencijalni korisnici bambule, muve koja se mnogo razlikuje od ostalih. Ona zaista mora biti napravljena po originalnom receptu da bi bila efikasna. Nikome nije zabranjeno da je pravi i zove po originalu. Ima nekoliko proizvođača, koji su posle konsultacije sa mnom počeli da proizvode pravu bambulu. Sve drugo može biti lagarija. Veoma je važno da ponovim da se recept za bambulu ne plaća i ima ga na ovom sajtu.