Blagoje, ja nisam video tu knjigu, niti mi je bilo u glavi ono što je moj mudri skandinavski kolega radio. Međutim, ja i ne mislim da sam ja prvi na svetu stavio balzu na mušičarsku udicu, ali pouzdano znam da sam nazvao i kreirao bambulu, prvu našu muvu od balze, koja je znatno savršenija muva od ostalih muva od visokoplovnih materijala i liči na ove skandinavske kao BWO na wooly buggera.
Jedini koji je imao veoma blagi uticaj na moje donošenje odluke o materijalima koji će biti upotrebljeni na već usavršenoj bambuli je bio Kuzma, kada mi je, pre par godina, kao proizvođač plovaka, pokazao novi materijal, poliuretan, koji sam posle testiranja prihvatio i počeo da preporučujem korisnicima bambule. Međutim, tada je bambula već imala oblik, ime i popularnost kod mušičara klenaroša.
pedjabg je napisao(la):
Preteranog razloga za patentiranje nema, ali pominjanjem patentiranja (vratite se pa vidite ko je prvi pomenuo) kao da se htelo skrenuti sa price o autorstvu. Patentiranje i autorstvo nisu potpuno iste stvari i nemaju iste implikacije.
PedjaBG nije ni najmanje upućen u bilo šta što se tiče bambule, klena i mušičarenja, ali zna da je ovo dobar način da me uznemiri. Zna da ja reagujem na svaku provokaciju, naročito ako je podmukla i primitivna. On i još par fuscatusa su se drznuli da postave znak pitanja iza auturstva nad bambulom. Čak su se i pomenula neka imena. Voleo bih da nam se obrate ljudi za koje tvrdite da su imali bilo kakav uticaj ili učešće u stvaranju bambule. Pošto znam da takav ne postoji, voleo bih da vidim ko je toliki bednik da tako nešto i pomisli. Kada ga upoznam, pitaću ga par pitanja o svojoj muvi, na koja niko, osim autora ne može da odgovori. Eto, dokazaćemo ko je autor ove posebne muve.
Vi, koji niste sigurni da sam to ja, pozovite telefonom one za koje mislite da su autori, ko-autori ili bar 1 % uticali na bambulu. Ako oni potvrde svoje učešće u stvaranju bambule, uputite ih na ovaj forum, da ih i ostali upoznaju. Ja ću da mu priznam, da sam, od kada je bambule, živeo u zabludi da sam je ja kreirao i da mi niko u tome ni 0.01% nije pomogao.
Pomoći ći u pronalaženju istine, za koju još uvek smatram da je 100 % na mojoj strani. Upitaću scambuse koji nisu sigurni čije je bambula delo, kako to da nikada nije izašao članak u novinama o njoj. Zašto se "zaslužni" za najpopularniju i najefikasniju klenovsku muvu ne hvale? Zašto nikad nisu napisali step by step? Ovi koji su uvršteni u potencijalne, koliko ih ja poznajem, još ne bi ni prvu ribu ulovili, a već bi pisali o njoj i reklamirali svoju mudrost i zasluge u razvoju mušičarenja, putem
najpopularnije muve ikad-u Srbiji.
Hajde, svako ko sumnja da je bilo ko uopšte učestvovao u kreiranju bambule da upiše njegovo ime. Posle ćemo ih pozvati i zamoliti da nam svako od njih objasni zbog čega nikad ne peca na nju, ne govori o njoj, niti piše članke o tako popularnom mamcu, koji bi ga uvrstio u vrh mušičarskog sveta. Zašto ne ukažu na to da sam ja lažov kada tvrdim da ne postoji ni jedan čovek koji je uticao na nastanak bambule?
Zovite ih, a ako ne znate brojeve telefona, ja ću dati sve od sebe da vam ih nađem i pošaljem putem PM-a.
JEDNOM REČJU HOĆU DA VIDIM NAVODNOG AUTORA ILI KO-AUTORA BAMBULE i molim da dok se oni sami ne jave i ukažu na moj bezobrazluk i prisvajanje njihove mudrosti. Nemoj da nam se javljaju oni koji nemaju blage veze sa onim o čemu pišu. Hoćemo da vidimo nekoga da kaže, ja sam taj!