BAMBULA!!!!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Mixmaster je napisao(la):
Jedva čekam rezultate lova jaza, bucova, crvenperke i klena na Dunavu. Verujem da će, u pravo vreme, biti odličan mamac. Takođe, preporučujem i lipljenašima da za ovu sezonu pripreme bambule na udicama 20-14.

ja već imam takve male bambulicr, videt če mo  šta če lipci fa kažu  ;)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ako je neko analizirao želudac lipljena, sigurno je našao bubice slične bambuli. Očekujem da će sitna bambula uskoro zaseniti krejice, red spinnere, cdc caddise, šaševe...koji su već dosadili lipljenima. Ubeđen sam da će onaj ko prvi zabaci bambulicu lipljenima sa Save, Soče, Plive, Ribnika ili Drine imati čime da se pohvali.

KaGeMuShA

Junior member
Učlanjen(a)
05.10.2006.
Broj reagovanja
0
Danas me je burazer uhvatio u semu i pravio sam mu bambule ceo dan.Kaze mora da bude spreman k'o zapeta puska kad krene riba, jer je najbolje prolazio na bambulu prosle godine.Napravio sam ih na udicama 16-10.Bice valda lovne.Il' mi se samo cini  8)
Pozdrav! Pedja

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Danas sam iz zajebancije i dosade, od nekog neuspelog plovka hteo da napravim promotivnu bambulu na udici broj 4 sa duzim telom. hteo sam da je uramim i stavim na zid kao ikonu. Kako je proces izrade odmicao postajao sam sve ozbiljniji. Mozda sam licio na zanesenjake koji prave makete jedrilica koji pazljivo cickaju svaki delic posebno. Sta se desilo na kraju. muva je bila ofarbana i na nju nabacen materijal za krila i nogice. u rukama sam imao naizgled gigantsku muvu koja je lepa za gledanje, ali , toliko sam bio odusevljen njenom upotrebljivoscu da sam je morao poneti na sekciju i podeliti ovo remek delo sa ostalima. To inace ne radim.
zanimljivo je da niko od prijatelja musicara nije dovodio u pitanje njene lovne mogucnosti. Ovo je bambula za selektivni ribolov. a neko je izjavio 'ovo nije bambula, vec karabambula'
kada bi je napravio jos vecu , verovatno bi vatala i stuke

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ih, baš sam taj sastanak morao da propustim  :doh:.

Ja ovih dana pravim bambule. Spremam se za leto. Procenio sam da za sezonu uništim bar 200 bambula. Sada je vreme da se misli na to i obezbede udice i materijali. Dakle, 200 udica F-15 Gamakatsu, poliuretan i balza su već tu zahvaljujući Kuzmi, polipropilen sam izvadio iz nekih tregera, a upravo se spremam da ofarbam u crno jedno Metz Microbarb sedlo.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Deljemo,vreme je kada se sprema nesto sto klen jednostavno ne moze da dozvoli sebi i skrene paznju sa nje kada lupi o povrsinu vode---GLAVOM I BRADOM --BAMBULA--

UniMaroni

Newbie
Učlanjen(a)
02.04.2008.
Broj reagovanja
0
Nov sam na forumu...KADA SE POCINJE S BAMBULOM? Hvala svima... Sajt je odlican,na moju zalost otkrio sam ga tek nedavno. (zanima me upotreba Bambule iskljucivo za klena...) Izvinjavam se unapred na ovakvom "upadu" - nisam apsolvirao upotrebu foruma (ne znam kako se sve ovo koristi)...

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
UniMaroni je napisao(la):
Nov sam na forumu...KADA SE POCINJE S BAMBULOM? Hvala svima... Sajt je odlican,na moju zalost otkrio sam ga tek nedavno. (zanima me upotreba Bambule iskljucivo za klena...) Izvinjavam se unapred na ovakvom "upadu" - nisam apsolvirao upotrebu foruma (ne znam kako se sve ovo koristi)...

Ja je koristim cim malo otopli (od 5. do 10. meseca). Najbolje "radi" u letnjim mesecima.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
UniMaroni je napisao(la):

Odlično koristiš forum!
Bambula se može koristiti cele godine, ali njena glavna sezona je leto. Tada se koriste krupne bambule i love krupne ribe. Kasna jesen, zima i rano proleće je vreme kada bi trebalo upotrebljavati sitne bambule.
Bambula je odlična imitacija tvrdokrilaca, koji mogu biti veličine par milimetara, ali i nekoliko centimetara. To uvek treba imati na umu, jer želuci pastrmki, klenova i lipljena vrlo često sadrže insekte slične našoj najpopularnijoj veštačkoj muvi.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
ja sam koristio relativno krupne pre neki dan i uspeh nije izostao,jesu bili sitni ali nema veze.

mix, zahvalnost i postovanje dobijas kad joj bude sezona,mada obecava, svaka cast za kreaciju :tbumb:

UniMaroni

Newbie
Učlanjen(a)
02.04.2008.
Broj reagovanja
0
Ej ljudi,nisam se ja naprasno izgubio nego mi se gube postovi i sad vec pocinjem da se nerviram.(prijavi se greska pri slanju-ne navodi se, i na ponovne pokusaje "kaze" da sam vec submit-ovao ali nista se ne dogadja.U cemu je kvaka?)
Hvala svima na komentarima (Blue tebi pogotovo - poslacu na PM).
U medjuvremenu sam proucavao malo po sajtu i mogu reci svaka cast majstori.I ne mogu da ne kazem blago vama Nislijama sto imate Nisavu - onakvu reku, jos malo pa ko da je Tara (sudeci po fotkama iz Mix-ove galerije i drugih...)
Ako ovo sada prodje vracam se na temu uskoro.A vi ste  bas azurni- bravo!
Pozdrav !

UniMaroni

Newbie
Učlanjen(a)
02.04.2008.
Broj reagovanja
0
Konacno je prosao...
  Mislio sam da malo "dublje" pitam...Naime, svi mi znamo koja je "glavna" sezona i od cega sve moze da zavisi uspeh ali ja pokusavam da naucim moze li se riba(klen) efikasno privuci i onda kad "ne radi", kada nema vidljive ahtivnosi , kad se ribolovci vracaju sa vode...- a sve naravno na kanap i nekakvu "musicu". Uspevam ja da prevarim 15-ak klenova( u sezoni) i kad ga retko ko hvata ali je uvek sitan-do 20-ak cm.(odnosi se na Z.Moravu,Rasinu i jednu recicu u srcu Sumadije-Jasenicu gde samo 2-3 puta pokusam preko leta).Jeste da tada(i sve do danas) nisam koristio (kod vas Nislija) vec proslavljenu Bambulu  ali sam nekako i sam dosao do zakljucka da mi treba drugacija musica da bi dohvatio krupnog klena.Onda sam u skladu s nekim pricama ovdasnjih star(omodn)ih musicara (da krupan klen trazi krupan mamac, da treba praviti dvokrake musice, da im se udice ispravljaju (osmice ! (?)...) i sam uhvatio ali samo jednog pristojnog, na veliku osicu napravljenu od pertle. A neki drugi musicari ovde, se trude da im udica bude sto sitnija...Ili npr.: masem ja na Rasini i uhvatim po nekog "pedaljasa" a onda me mimoidje plovkaros sa visnjama i nosi klenove kakve nisam u toj reci video godinama.( i do 60 cm !)

Da "suzim" :

-Postoji li imitacija kojom ce se  klen od "kilo ipo"  namamiti efikasnoscu zapceta ili visnje?

-Da li se koristi nekakva tonuca Bambula?

-Sta mislite o Bambuli od semena jabuke?

(Nisam pregledao sve tekstove sa foruma pa ne zamerite sto se pojavio novi "djak" a godina u toku...)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ne mora mamac- muva da tone da bi ga zgrabio krupan klen. Nabavi ili napravi bambule i primenjuj tehniku mušičarenja prišunjavanjem viđenom klenu. Nauči da pronalaziš babaroge i onda sve radi natenane. Posmatraj monstruma i čekaj da se oraspoloži i priđe plićaku. Ako mu tad sleti bambula na broju 10 gutnuće je kao baba bensedin.

Vrh Dno