Konacno je prosao...
Mislio sam da malo "dublje" pitam...Naime, svi mi znamo koja je "glavna" sezona i od cega sve moze da zavisi uspeh ali ja pokusavam da naucim moze li se riba(klen) efikasno privuci i onda kad "ne radi", kada nema vidljive ahtivnosi , kad se ribolovci vracaju sa vode...- a sve naravno na kanap i nekakvu "musicu". Uspevam ja da prevarim 15-ak klenova( u sezoni) i kad ga retko ko hvata ali je uvek sitan-do 20-ak cm.(odnosi se na Z.Moravu,Rasinu i jednu recicu u srcu Sumadije-Jasenicu gde samo 2-3 puta pokusam preko leta).Jeste da tada(i sve do danas) nisam koristio (kod vas Nislija) vec proslavljenu Bambulu ali sam nekako i sam dosao do zakljucka da mi treba drugacija musica da bi dohvatio krupnog klena.Onda sam u skladu s nekim pricama ovdasnjih star(omodn)ih musicara (da krupan klen trazi krupan mamac, da treba praviti dvokrake musice, da im se udice ispravljaju (osmice ! (?)...) i sam uhvatio ali samo jednog pristojnog, na veliku osicu napravljenu od pertle. A neki drugi musicari ovde, se trude da im udica bude sto sitnija...Ili npr.: masem ja na Rasini i uhvatim po nekog "pedaljasa" a onda me mimoidje plovkaros sa visnjama i nosi klenove kakve nisam u toj reci video godinama.( i do 60 cm !)
Da "suzim" :
-Postoji li imitacija kojom ce se klen od "kilo ipo" namamiti efikasnoscu zapceta ili visnje?
-Da li se koristi nekakva tonuca Bambula?
-Sta mislite o Bambuli od semena jabuke?
(Nisam pregledao sve tekstove sa foruma pa ne zamerite sto se pojavio novi "djak" a godina u toku...)