BAMBULA!!!!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
zastitnu masku na nos pa smirglanje :hammer:

ipak nema preko balze!!! :-x ;-)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Ico, ne otkrivaj taktiku. Sutra cemo da izvadimo jos desetak + one promasene dzukele. Pravi bambule!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
fly_violine 

Blaza je fenomenalan materijal. Upravo sam našao jednu e stranicu na kojoj prodavaju dašćice od balze. To je jedna slo. stranica koja nudi razne stvari za modeliranje aviona i sličnog. Usoro ču si naručiti (nadam se) jednu 20mm dašćicu od metra i 10cm širine. Čini mi se da je to nekih 5 eura.

Evo konačno sam slikao jednu moju osu od balze.

Npravio sam ju po segmentima. Tri dela čine telo. Zadak, prsa i glava, sve to je posebno napravljeno i na krau sastavljeno na udici. Noge su od foama, krilca od vrha petlova pera, a antenice na glavi od fazana.
Tanki premaz epoxy-ja za kraj ;-)

Prilozi

• Balsa Wasp.jpg
    Balsa Wasp.jpg
    49,1 KB · Pregleda: 468
  • balsaWasp1.jpg
    balsaWasp1.jpg
    50,2 KB · Pregleda: 492

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Buduci da je sve epoxyjem fiksirano izdrazava riblje napade. Koristio sam vec neke takve, sve su jos u redu. Inace uvek imam na umu zube od pastrmke, a bas zbog njih se desi da otpadne-povari se neka nogica :-D heheheheh, ali to se da popraviti, rilca su u vodi meka i lelujaju i jos uvek su ostala citava. Do sada mi se ni jedna ovakva muva nije raspala, ali moze se i to desiti. Opet ovakve stvari vise forsiram za klena :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
*krilca

moram jos dodati da telo nije samo nalepljeno na udicu, lepo je pricvrsceno ;-)

flydoc

Junior member
Učlanjen(a)
03.05.2006.
Broj reagovanja
0
Evo stolarije :hammer:  nije papuca rabota :lol:

Prilozi

• 82_4547cf0f56f19.jpg
    82_4547cf0f56f19.jpg
    42,5 KB · Pregleda: 362

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
evo jos jedne muve od balze...jos je sveza :)

Prilozi

• balsa caddis.jpg
    balsa caddis.jpg
    48 KB · Pregleda: 400

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Uverili ste me da je osa-bambula najbolja i najvernija imitacija ose. Nisam video bolju. Nemojte se bojati da je upotrebite u ribolovu. Na vodi se ponasa potpuno prirodno, pliva odlicno i izgleda kao prava. Trajnija je od bilo koje slicne vestacke muve. Znaci, bomba!
Jednom sam objavio clanak o osi-bambuli u casopisu Ribolov. Mozda ga prepisem ovih dana na stranice naseg sajta.

M

Mr.Zakula

Guest
Evo jedne Zakuline kucne carolije...Ja mislim da ce da kida!!!

Prilozi

• Balsawing Caddis.jpg
    Balsawing Caddis.jpg
    17,6 KB · Pregleda: 358

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
http://www.rackelhanen.se/eng/10028.htm nesto vise o toj caroliji;-)

Ima jos jedna koju moram da dovrsim u tom stilu, ali nikako da smislim nogice jer se radi na #18 udici. Kada zavrsim sa njom cu je podeliti sa vama. Eadi se o vrsti caddisa, tj. jednoj podgrupi... videti ce te uskoro.

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
245
Zakula,svidja mi se oblik tela kako si uradio ,a pogotovo saru na telu koju si odradio..jesi li to radio markerima ili lakom za nokte..jako interesantno..a moze da se zove balza caddis...sta mislis...

Vrh Dno