BAMBULA!!!!

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
Nije mi jasno...bacao sam crnu bambulu vise puta i nikada nisam uhvatio nijednog klena!!! Stvarno ne razumem. Jel bacate u brzak, tishak, uzvodno, nizvodno, baru, jezero....dajte malo objasnite pa da vdim gde gresim.... :hammer:

ledukri

Senior member
Učlanjen(a)
02.07.2009.
Broj reagovanja
0
bacas svuda. Isto kao sa drugim muvama. Bar ja tako lovim s njom. Ona je dobra zbog specificnog "plop" koji budi klencuge. I u brzacima i u tisacima. Ti mozda malo grublje zabodes pa se klenovi razbeze, mada oni to cak i vole. Ali u poslednje vreme, klenovi izbegavaju bambulu, tako da treba da promenis muvu

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
Evo jutros sam malo bacao bambule, crne...uhvatio sam jednog klena...100 gr. Bacao sam svuda, u vir, pored vira, uz obalu, u brzak, u tisak i najbolje mi je bilo kada sam bacao negde pred brzak, na prelivu, primetio sam da voli kada mu se baci tu negde gde dubina nije veca od 50-70 cm. Tu mi je i udario ovaj a drugi (tj. prvi) udarac sam promasio. Vetar me oterao a i imao sam samo dve identicne bambule, jedna mi je ostala u vodi na grani a na drugoj je spala balza (?!?!) tako da ih vise nemam...jbg :( i nisam dalje ni pokusavao sa drugim musicama.

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Ruki je napisao(la):
Evo jutros sam malo bacao bambule, crne...uhvatio sam jednog klena...100 gr. Bacao sam svuda, u vir, pored vira, uz obalu, u brzak, u tisak i najbolje mi je bilo kada sam bacao negde pred brzak, na prelivu, primetio sam da voli kada mu se baci tu negde gde dubina nije veca od 50-70 cm. Tu mi je i udario ovaj a drugi (tj. prvi) udarac sam promasio. Vetar me oterao a i imao sam samo dve identicne bambule, jedna mi je ostala u vodi na grani a na drugoj je spala balza (?!?!) tako da ih vise nemam...jbg :( i nisam dalje ni pokusavao sa drugim musicama.
Ja sam imao taj problem sa  bambulama sve dok nisam poslusao Djoletov savet da pre nego sto stavim balzu na udicu,na nju prvo namotam osnovni konac,a zatim super lepak i na kraju navucem balzu.Takodje obavezno kad zalepim balzu na udicu ,osnovnim koncem je obmotam nekoliko puta.
Zbog trajnosti bambula poceo sam da ih cele premazujem super lepkom,mnogo su jace.

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Od sada samo epoxy bambule pravim i sa njima nema takvih problema!

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Koliko sam primetio ne smeta. S tim sto pazim da ne stavim previse epoxyja jer i crni lak dolazi preko. I iskljucivo polyurethane koristim jer je plovniji i od balze i od plute. Jedini je problem sto mi se cesto oblik poremeti jer nisam jos izvezbao susenje. :)

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
lazza je napisao(la):
Koliko sam primetio ne smeta. S tim sto pazim da ne stavim previse epoxyja jer i crni lak dolazi preko. I iskljucivo polyurethane koristim jer je plovniji i od balze i od plute. Jedini je problem sto mi se cesto oblik poremeti jer nisam jos izvezbao susenje. :)

S ovim ne moras da vezbas susenje. Svrati da se uveris na delu  :)

Prilozi

• cf-epoxy-cft-210-srednia.jpg
    cf-epoxy-cft-210-srednia.jpg
    34,9 KB · Pregleda: 281

ledukri

Senior member
Učlanjen(a)
02.07.2009.
Broj reagovanja
0
Ja ne koristim epoksi, ali bi trebalo. To sa osnovnim koncem obavezno, jer je stvarno bolje. A i ja sam sad bacao malo bambule i palo je desetak komada, najveci oko 400g

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Djole je napisao(la):
lazza je napisao(la):

Kad su strimeri u pitanju onda OK! Ali sumnjam da bi mi mnogo pomoglo oko oblikovanja epoxija za bambule ili neke druge manje muve.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
lazza je napisao(la):
Djole je napisao(la):
lazza je napisao(la):

Kad su strimeri u pitanju onda OK! Ali sumnjam da bi mi mnogo pomoglo oko oblikovanja epoxija za bambule ili neke druge manje muve.

Poziv stoji  :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
nevidim svrhu mazanja bambule i slicnih muva epoksi ili drugim lepkom u smislu trajnosti jer ih pravim sam za sebe.a takodje nemoguce je da se ne smanji plovnost sto dolazi do izrazaja u brzoj vodi.

ledukri

Senior member
Učlanjen(a)
02.07.2009.
Broj reagovanja
0
Jeste da se malo smanjuje plovnost, ali su trajnije. Koga mrzi da delje ce lepi :doh:

Vrh Dno