BAMBULA!!!!

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Marko je ne pisem napamet vec ono sto je cinjenica a ti to druze mozes da shvatis kako hoces.Ja pravim i pecam na bambulu a sad sto mi to nije omiljena muva i sto ne pecam cesto na nju to je sasvim druga prica.Bambula je musica koja se radi vrlo brzo.Generalno najvise vremena odnosi cekanje da se lak osusi.Bambulu moze da veze i lepo peca svako pa cak i najveci pocetnik.
Neka bude da ja ne znam i da je ne pecam na bambulu ... pogledaj samo slike ulova koje je postavio i koje ce da postavlja Sasa ili recimo neko(ko je ovde banovan)na drugom forumu...Dali oni rade bambulu najobcnije moguce ili je ojacavaju svim i svacim?Dali su njihovi ulovi nesto losiji od korisnika bambula koje si tretirane topljenom ping pong lopticom?Ako mene pitas njih dvojica trenutno bar ono sta moze da se vidi na forumima zadaju poprilicno teske domace zadatke svima koji aktivno jure klena.
Ja nikad nisam rekao niti mislim da su tvoje bambule lose vec sam samo izneo stav da je apsolutno gubljenje vremena(gledano iz ugla ribolovca) toliko sminkanje.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
jel mogu da se ja malo umesam? :)
zamolio bi marka i crnog da prekinu dalju diskusiju oko bambule jer su i jedan i drugi vrhunski vezaci i odlicni momci  :tbumb:
nema smisla dalje polemisati jer su po meni obojica u pravu .
iz mog iskustva jednostavna potpuno crna bambula resava 90% situacija ...ali da ne vezujem muve nikad ne bi kupio moje jer ne traju dugo . pravim ih kao i vecina za sopstvene potrebe jednostavno i na brzinu bez ikakve zastite i ulepsavanja . da kupujem muve uvek bi uzeo markove jer su veoma kvalitetne i dugotrajne . marko je tehnologiju doveo do savrsenstva
lovice dobro i jedne i druge ali ako vec kupujem muvu hocu da mi dugo traje i lepo izgleda
iz ugla vezaca i prakticnog ribolovca kao sto je crni , ja i jos dosta nas nepotrebno je gubiti vreme na ulepsavanje , jer muva za sekundu ostane na grani . ali ako neko hoce da kupi bambulu osnovni kriterijum ce mu biti kvalitetna izrada i estetika

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
111
Ajd kad je vec krenulo, nek ide...
Sasa je potpuno u pravu, kao i Crni...Marko to stvarno radi perfektno, ali...
Bambule koje ja napravim za sopstvenu upotrebu nikad ne lakiram vise od dva puta, i tezim tome da ostanu sto lakse,
dok ovde negde neko napisa da dobro nalakirana bambula lepo bucne, udje u vodeni film, pa je klen pokupi dok se dize
prema povrsini... ako hocu takav efekat, ja lepo napravim kafenu bubu, ima vecu specificnu tezinu nego poliuretan ili balza
i problem resen. Ja mnogo vecu paznju poklanjam armiranju, posle lepljenja super-lepkom dobro izarmiram koncem, i posle jednog ili dva
sloja laka ona pliva odlicno...
Bambule koje je Marko postavio u svom postu su dobre, za nekoga ko ne vezuje nego kupuje su odlicno resenje jer sigurno mnogo
duze traju, ali sam ja licno vise za varijantu sa sto manje laka ali svako ima svoj ukus... :D

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Sto mrzim kad uradim dobru bambulu,lepo je armiram,prelakiran,"nasminkam",dodjem na vodu dvaput zabacim a ona mi usled ne znanja fly castinga ostane na grani.... :hammer: :hammer:

mediteranf

Junior member
Učlanjen(a)
05.03.2011.
Broj reagovanja
0
Dobro je da Masic i Crni spustise loptu u glupom mecu koji se ovde zapoceli. I jedan i drugi vezuju muve vrhunski. Imao sam priliku da koristim muve koje su obojica napravili. Kako me je Marko pomenuo u ovoj raspravi moram da dam svoje misljenje. Od kako sam prvi put dosao u kontakt sa bambulom, koju mi je dao ucitelj SasaTs, bilo mi je jasno koja je muva na mojim vodama br 1. (Ibar i Z.Morava). Do tada sam koristio razne suve muve, al uspeh je neuporedivo veci koriscenjem bambule. Sasats me je naucio da je sam pravim i poklonio mi sav pribor i materijal ukljucujuci i stegu. Od tada sam prestao da kupujem muve. Cele sezone sam lovio na svoje bambule i jako sam zadovoljan ovogodisnjim ulovima. E onda dolazi ono zbog cega ovo i pisem, stanem na mesto gde znam da ga ima i pocn da bacam crnu bambulu al nista, stavim svoju osu bambulu opet nista. Vidim da ih ima al ne uzimaju. Onda otvorim kutiju izvadim Masicevu bambulu osu opet nista, onda stavim Masicevu osu na kojoj ima samo jedna crna sara i eto ga prvi. Za njim odma jos i jos klenova.

Da se razumemo ja i dalje pravim bambule po uputstvu SaseTs, al da ima logike u tome sto Masic radi, sto se estetike tice, definitivno ima.

Pozdrav za Crnog i za Marka obojica ste u pravu, sto kaze Balasevic "princip je isti, sve su ostalo nijanse"!

Tare

Junior member
Učlanjen(a)
10.09.2012.
Broj reagovanja
0
Imam problem...Kad stavim ova krila od konca musica stoji normalno,kako treba dok se krla ne pokvase,cim se krila pokvase musica se okrene na stranu:

Uploaded with ImageShack.us

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
Ta krila od polipropilena moraš da mastiš kako se ona nebi kvasila. Čim se namokre pod težinom vode izvrću muvu.

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
245
Na velicini broj 4.uradjena od balze.

Pozdrav.
Marko.

Prilozi

• Collage  Bambula na broju 4..jpg
    Collage Bambula na broju 4..jpg
    208,1 KB · Pregleda: 371

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
245

Bambula u crnoj MAT boji.

Pozdrav.
Marko.

Prilozi

• Bambula - Mat crna..JPG
    Bambula - Mat crna..JPG
    90,8 KB · Pregleda: 467

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
245
Bambula Osa sa sitnim rebrima i jarebicom.

Pozdrav.
Marko.

Prilozi

• Osa bambula..JPG
    Osa bambula..JPG
    97,6 KB · Pregleda: 341

Tare

Junior member
Učlanjen(a)
10.09.2012.
Broj reagovanja
0
Nabavio sam neka bijela pera,pa neznam da li su ok,sta vi mislite,da li valjaju za bambula i klena :)

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
269
Ma sve je kako treba,ova će da lovi garantujem!Bitno je da si tjelo uradio kako treba.

Vrh Dno