Bojkot upozorenja 2013

MarkoTimokRiver

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2009.
Broj reagovanja
0
Jedno pitanje za gospodina Bojana-Simpsona a i sve ostale koji su ukljuceni u ovoj diskusiji.
Naime sta bi ste radili da je cena dozvole u Srbiji 1000 evra a da pri tome mozete i da je platite na 12 mesecnih rata recimo?

-Platili dozvolu
-Okacili stap "o klin"
-Pecali bez dozvole
- .......................

Nemojte da mislite da nesto provociram ili slicno samo zelim da cujem vase stavove.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Goci a zamisli da neko nadlezan proveri tih 10-15000 ribolovaca i ustanovi da pola nije kupilo dozvolu prosle godine, a onda proseta po forumima i ustanovi da se ti isti hvale nekim ulovima koje su imali,  sta onda?
Opipljiv rezultat će biti ako se do maja prošle godine prodalo 60.000 dozvola, a do maja ove godine se proda 40.000.

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
Milan VB je napisao(la):

Ajde lepo se konektuj na svoj profil ako hoces da nastavimo diskusiju, ako ne zaobidji me...
Ili mi posalji br telefona da porazgovaram sa tobom....
ti si stvarno tezak covek,kako nemozes osnovnu stvar da shvatis,da je ovo upravo mesto za diskusiju,kakvi profili,telefoni...nemam ja sta tebe da zaobilazim,ti ovde na javnom forumu diskutujes i ja i svako drugi imam pravo da komentarisem i da diskutujem,neznam otkud ti taj trip da si ti u nekom povlastenijem polozaju za razliku od drugih clanova foruma!? :smoke:

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
MarkoTimokRiver je napisao(la):
Jedno pitanje za gospodina Bojana-Simpsona a i sve ostale koji su ukljuceni u ovoj diskusiji.
Naime sta bi ste radili da je cena dozvole u Srbiji 1000 evra a da pri tome mozete i da je platite na 12 mesecnih rata recimo?

-Platili dozvolu
-Okacili stap "o klin"
-Pecali bez dozvole
- .......................

Nemojte da mislite da nesto provociram ili slicno samo zelim da cujem vase stavove.
ja bi ti drage volje odgovorio,al nerazumem pitanje.otkuda ti ova cifra,mislim da je to nemoguce.

MarkoTimokRiver

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2009.
Broj reagovanja
0
Druze u ovoj drzavi sve je moguce.
Prica mi stariji kolega da je nekada dozvola kostala kao kada kupis 5 kg bele ribe
Jednostavno zamisli da dozvola kosta 1000evra pa reci sta bi i kako  :)

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
Druze u ovoj drzavi sve je moguce.
Prica mi stariji kolega da je nekada dozvola kostala kao kada kupis 5 kg bele ribe
Jednostavno zamisli da dozvola kosta 1000evra pa reci sta bi i kako  :)
ma nije problem da ti nesto lupim i dam bilo kakav odgovor,mislim da je pitanje bez ikakve svrhe,ne vidim poentu u njemu.tesko je i to vreme da se poredi,nekad i sad...
tvoje pitanje je hipoteticko i ne vidim stvarno njegovu poentu.

MarkoTimokRiver

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2009.
Broj reagovanja
0
Hteo sam da se makar na sekundu osecate isto kao oni ljudi koji nemaju dovoljno novca ni za hleb a kamoli za dozvolu.

7000din. je nekom isto nedostizno kao meni npr. 1000 evra.Covek nema za dozvolu a hteo bi da ode na pecanje,par puta godisnje da zabaci na crvica da odmori mozak malo od svakodnevne borbe za prezivljavanje a ne moze jer nema dozvolu.

Po meni ne moze brate neko ko izadje par puta godisnje da zabaci na plovak i crvica da placa istu cenu dozvole kao neko ko zivi pored Dunava recimo i svaki dan razvaljuje bucove npr.

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
Hteo sam da se makar na sekundu osecate isto kao oni ljudi koji nemaju dovoljno novca ni za hleb a kamoli za dozvolu.

7000din. je nekom isto nedostizno kao meni npr. 1000 evra.Covek nema za dozvolu a hteo bi da ode na pecanje,par puta godisnje da zabaci na crvica da odmori mozak malo od svakodnevne borbe za prezivljavanje a ne moze jer nema dozvolu.

Po meni ne moze brate neko ko izadje par puta godisnje da zabaci na plovak i crvica da placa istu cenu dozvole kao neko ko zivi pored Dunava recimo i svaki dan razvaljuje bucove npr.
vrlo dobro ja tebe razumem,ali nemam odgovor na ovo pitanje kao sto ga ni ova drzava na mnoga socijalana pitanja nema.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
marko, istu cenu registracije mora da plati neko ko spava u kolima i neko ko jednom godisnje istera kola iz garaze.
ribolov nije obavezan , kao sto ni lov nije obavezan . ko hoce da se bavi ovim hobijem mora da plati ili da peca na crno.
koliko u tvom gradu ima ribolovaca i koliko kilometara reke? pretpostavljam da bi trebalo da postoji bar 4 redovna cuvara da bi kvalitetno cuvali vode?
neka svaki ima pristojnu platu od bar 400e da bi savesno radio svoj posao , puta 4 ..to ti je 1600 e. sve to puta 12 meseci izadje ...19200e plus na to doprinosi , vozila , oprema , troskovi  ...nema sanse da bude ispod 35.000e . sada ti meni kazi koliko clanova ima tvoj klub i koliko treba da vam bude dozvola samo da platite cuvare? gde je tu poribljavanje , takmicari , sekcije , zajebancije . ...a gde je drzava koja hoce svoj deo makar minimalan , gde je korisnik koji takodje treba da ima neki interes ?

MarkoTimokRiver

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2009.
Broj reagovanja
0
Tacno tako a sta cemo sutra kad dozvola bude visestruko skuplja.

Sta zapravo hocu da kazem,pa to da ne moze drzava da nas dere a u isto vreme nista ne radi za nase vode.Ali navikli smo,deru nas na registraciji,akcizama,marzama pa i cena interneta je enormno visoka u odnosu na protok itd itd ......

Srdacan pozdrav svima i srecno Badnje vece 

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
sasats je napisao(la):
ivke, ja ne sumnjam da dobro rade kod tebe i na jezeru . ali ovde ne rade nista . cele prosle godine nisam nijednom video cuvare . danas sam prosetao do morave . grabulja se u zimovniku a cuvara nigde. sad ce poceti da dolaze za par dana i bice ih povremeno do kraja februara dok se uplate dozvole . od februara do naredne zime nece doci nijednom.
zasto ne zabrane ribolov sa masinicom u zimovniku kao sto je bilo reci pre neku godinu?
jednostavno nece jer ako zabrane grabuljanje nece niko da uplati dozvolu jer 70% ribolovaca peca samo zimi i to strogo u zimovniku na grabulju .
To mi je i Bojan rekao, ustvari to su price rekla kazala. Dolaze oni i hvataju ribokradice, ali ne mogu da dezuraju. Veliku teritoriju pokrivaju. A sto ti ne pridjes, i ne samo ti vec svi, i ne obracunaju se sa krivolovcima?

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
A Simpson prica o Gradcu. Pa kod njih godisnja dozvola kosta 15 000 din za par kilometara reke.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ivke037 je napisao(la):
To mi je i Bojan rekao, ustvari to su price rekla kazala. Dolaze oni i hvataju ribokradice, ali ne mogu da dezuraju. Veliku teritoriju pokrivaju. A sto ti ne pridjes, i ne samo ti vec svi, i ne obracunaju se sa krivolovcima?
kako bre ivke mozes da mi kazes rekla kazala? tvrdis da sam napisao nesto sto nije istina? ja odgovorno tvrdim da je sve tacno .
objasni mi kako to zamisljas da se ja obracunavam sa krivolovom? ko je meni dao mandat za to? ja redovno placam dozvolu i nemam nameru da radim nesto sto nije moj posao

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Dozvola lepo 500din(klub.clanarina)+1000-1500dindzi.....i 150-300.000 dozvola ili vise vec koliko nas ima u raznoraznim pecaroskim pravcima!!!!!
Registracija kola manje 5-10 din za vode, Miskovicu i ostalim tajkunima 1-1.5% je sasvim dovoljno odrezati od godisnjeg kolaca(teraju oni slepovima rekom svasta...moglo bi vala i od transfera fudbalera(Dzajo pomagaj...desi Tumba) 1%....ma nabere se  :D
Profi ribolovce sa pijaca(rebnes mu kaznu za kecige i smudjove ispod svake mere, satres mu alate za rad i izdas dozvolu onom koji posteno hoce da radi)..opet maznes i njemu koji procenat na godisnjem nivou..
Mogli bi i mi neke volonterske ekipe da napravimo, mada i komunalci za nesto valjda postoje..
Naravno onim skobaljerosima sa Drine bi pregledao gepeke, tera stoka i dalje pune dzakove...
Ma svasta nesto moze da se radi, ako imamo zajednicku zdravu glavu!!!Treba poceti, mozda je ovo inicijalna kapisla...neki novi pocetak!!!!Treba verovati, ajd da probamo drugari!!!

Vrh Dno