Bucov 2010

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Uh,juče je bio lud dan!Kratka bucovska akcija od 15 minuta i gotovo!
Dugo sam obilazio gradsku marinu u potrazi za raspoloženim ribama,avaj,Dunav je doneo onaj poslednji talas,pa je voda izgledala ogromno i mrtvo!Na kraju sam odlučio da posetim jedno mestu u staroj turskoj tvrđavi "Fetislam",jednoj od znamenitosti grada,koja je nažalost u očajnom stanju!Trava do pupka,hodanje u dužini od 200 metara kroz suvo šiblje da bi se došlo do Dunava!
Stigao sam do vode,spustio se niz mali kej,ispred sebe vidim Dunav kakav volim za ribolov!Velike oblasti zatravljene vode,sa dosta kanala i prolaza slobodne vode!Ideala!Bandarče na tipetu,i u prvih nekoliko zabačaja tri sitnija komada,uz nekoliko promašaja!Onda mi se učinilo da vidim bljesak krupnije ribe  na mestu koje nisam "dirao"!Bandar leti,prvi zabačaj,ništa!Nekoliko prezentacija ne donosi rezultat!Pravim pauzu,kvasim šešir,hladim glavu,sve se dešava u 2 popodne!Gledam u vodu,puna je sitnih bucovčića,crni repići su njihov prepoznatljiv simbol!Otvaram kutiju i vadim najveći bunker strimer sa crnim repićem!Kvasim ga,podižem i bacam na prethodno mesto!Ništa!Nailazi oblak i pravi kratkotrajnu pomrčinu.Sad!Bacam,prebacujem travu za dva-tri metra,i počinjem kratko i histerično pokretanje!Ne gledam mesto na kome je strimer,daleko je i ide dublje,posmatram trave koje ga okružuju!Sav sam se u oko pretvorio!Znam ovakve situacije,kad je oblačno,mirno na vodi.Čupa me u stomaku!Odjednom,kao eksplozija,repina,kompletna repina velikog bucova trese po površini,kao ajkula kad vrti na dokumentarcu!Ne osećam nikakav otpor,ni udarac,nastavljam povlačenje,na mestu na kome bi trebalo da je strimer,samo rep koji besni po površini!Ništa!Dovlačim strimer do nogu,bacam ponovo,i ponovo...!
Šta se desilo?Kako je ta riba napala strimer,je li ga napala glavom ili repom,nemam odgovore!Znao sam da će ogromne vode nabiti u obale orijaše-bucove!Danas nastavljam!

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    159,5 KB · Pregleda: 213
  • 2.jpg
    2.jpg
    84,9 KB · Pregleda: 204
  • 3.jpg
    3.jpg
    111 KB · Pregleda: 217

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
:tbumb: krenulo je ,ja čekam da se povuče voda iz rukavaca da mogu uopšte da dodjem do Tamiša ,trenutno mi se ne preplivava  ,mada je voda poprilično topla  :D

vidim ,bunker radi dobro   :tbumb: probaću ga u kombinaciji sa magic headom ,imam baš male glavice taman ...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Bunkeri ubijaju,vidi kako ga guta bucov!Međutim,voda je suviše mutna,pa puno puta riba ni ne vidi strimer,mora se pogoditi u milimetar riba koja je primećena!Kad se izbistri još malo krenuće na bolje!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Jedva iskopah danas jednog!Dunav ogroman,sivilo sa svih strana,20 puta se promenilo vreme!

Prilozi

• U cheljusti.jpg
    U cheljusti.jpg
    167,6 KB · Pregleda: 199

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
vidim bunker radi poso' samo tako  :tbumb:

vala i kod mene danas bese i jesen i zima i prolece  :doh: kakvo ludo vreme :nowink: :doh:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Bunkeri su prava stvar,samo da se Dunav sredi malo,trenutno je kao oranje!

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  Svaka cast za bunkera, ali Dunav...
pa bas smo kurate srece Jr i ja , mi se taman organizovali za ujutru  :mad:
sad moramo da cekamo ponovno bistrenje :-X

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Šta ćeš, kurati ljudi, kurata sreća... biće dana... ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
oho, pa vas dvojica se spremate na "lepi plavi" i njegove bucove...to mi mnogo smrdi na velike distance sa DH pritkovanje  ;)

teško se piše bucovima vidim ja  ;)

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15

Seb, prvo su nam u planu bili smudjevi, pa bucovi, pa daj sta das, pa nakraju cekanje da prodje oranje Dunavom.
ocekujemo da se stabilizuje za nedelju dana

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Juče sam jedva uhvatio dve ribe,i to na dubini većoj od metar!Nikakvih dešavanja nije bilo,vreme tmurno,voda strava,i ribe nisu reprezentativne!Čekamo normalne vode,valjda će ih biti ove godine!

Prilozi

• 4.jpg
    4.jpg
    156,3 KB · Pregleda: 194
  • 5.jpg
    5.jpg
    58 KB · Pregleda: 211

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
aaaaaaah!Zvezdane,bar se nesto desava! ;)
lepi bucovcici za razbibrigu.....mi odavle posetili jedan lep teren,usce nekog potoka u DTD......sve je PRSTALO od rauba bucova ali ne uhvatismo nista.....neverovatno!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Danas sam lovio lepo do prvog pljuska,a nakon toga su došli i drugi i treći,u nedogled!
Taman je došao ovaj kilaš kao predigra,nakon toga nekoliko sitnijih,lepa radnja,i onda kiša!Trk pod tursku kapiju,tu naletim na neki krš i zakačim intermediate konac!Stade kiša,ja na vodu,kad struna visi o končiću,isekla ga armatura kao od šale!Sećam se Ron Thompsona!Jeste bio debeo i nije imao neke bacačke karakteristike,ali ga nisam mogao sjebati nikako!

Prilozi

• kilas.jpg
    kilas.jpg
    305,8 KB · Pregleda: 208
  • skloniste.jpg
    skloniste.jpg
    166,1 KB · Pregleda: 178
Vrh Dno