Bucov 2010

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Velika kosina,plus suve travčice koje vire iz pukotina a gaženje po njima je kao po ledu,ode noga za čas!Juče sam konstantno stojao pogrbljen veoma blizu vode jer je kej suviše visok za zabacivanje sa vrha!Inače,kad je Dunav mali,ona platforma koja se vidi u dnu keja je slobodna za gaženje pa je to najbolje mesto za šetnju i zabacivanje!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Jutros je osvanulo fenomenalno jutro u Kladovu.Sveže,bez vetra i oblačno!Zaputih se ka pumpi u marini,kad tamo plovkaroš i neki matori varaličar,po naglasku bih rekao da je Nišlija!Pored nogu mu se praćakaju dva bucovčeta,nijedan preko 100gr.Pređem na drugu stranu keja i rascepim bucova pred njihovim očima!Na svaki zabačaj lupao je po jedan ovakav,baca čiča varalicu pored mene,ma kakvi,ne pipa.Na kraju se spakovao i počeo i on da lovi na plovak!Ne mogu  ni da zamislim užas u njegovoj glavi dok sam oslobađao ribe!Danas je lupao na plavog bunkera!

Prilozi

• 76.jpg
    76.jpg
    177,4 KB · Pregleda: 87
  • 77.jpg
    77.jpg
    218,5 KB · Pregleda: 90

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Bravo Zvezdane! A tom čiči si ubrizgao smrtonosni koktel u vugla,ima da mu se rastope sive (crne) ćelije  :-X

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
zvezdan je napisao(la):
.Pređem na drugu stranu keja i rascepim bucova pred njihovim očima!Na svaki zabačaj lupao je po jedan ovakav,baca čiča varalicu pored mene,ma kakvi,ne pipa.Na kraju se spakovao i počeo i on da lovi na plovak!Ne mogu  ni da zamislim užas u njegovoj glavi dok sam oslobađao ribe!
Brate , nije lepo maltretirati starije ljude  :hammer:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ma koga j...e,ionako se nešto uskurčio kad sam došao,još je nekoliko puta bacio varalicu ispred mojih nogu!

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
e to i meni ide na k.....c.jbt,jednom smo pecali na kanalu musicama i sa preke strane neki lik vitla varalicu i pravo pred mene...pljas,pljas....doslo mi je da uskocim u vodu,preplivam i polomim mu stap.....

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Obični Ribolovci ne shvataju da su mušičari veoma teritorijalna bića  :mad: ,jednom tako ja na brani cepam bucove pršti na sve strane i dodjoše neka dva lika sa vralicama i jedan mi stade sa leve a jedan sa desne strane  na 3-4 m razdaljine ,zamislite tu scenu ..lol i tako pršte bucovi na sve strane ali gle čuda neće ni jedan da se prevari .Nema veze neka ih ,uzmem ja spakujem se i predjem sa druge strane ,zavežem favorita na kraj tippeta i bum ! Rock n Rolla !  :D ..(beše prošle godine kada je bila voda normalna )

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
ma sve je to u glavi......i ja sam do prosle godine varalicario,pa opet,cim vidim da ljudi pecaju,ne bacam im ispred nosa.....svakakvih ljudi ima..... :mad:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Sad se vratih sa ribolova ispod elektrane!Ponovo veliki broj sitnih,s tim što me na jednom mestu gde nije bilo nikakvih dešavanja oladio jedan majmun u samoj obali!Sevnuo mi je iza strimera na metar od nogu!Danas sam video najluđi bucovski napad na kedera u svom životu!Desio se na dva metra ispred mene!U jednom trenutku je izleteo bucov od kilograma sa sve kederom skoro metar u vis!Ladno je izbacio kedera metar iznad vode i krenuo za njim,kao ajkula kad tresne foku iz velike dubine!Neverovatno!

Prilozi

• 78.jpg
    78.jpg
    199,6 KB · Pregleda: 83

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Zvezdan ih ubi! U Tamišu na keju u Pančevu nema nijednog jedinog još od 12-tog juna i trovanja :( Zanimljivo je da se sva druga riba vratila, bele ,babuške, šarančići, sitne štuke ima na milione, greota me da ih maltretiram - a bucov NIKS Otišao u Dunav i ne vraća se :'(

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Lep prizor si imao zvezdane, da si imao kameru mogao je to biti lepo filmcic za discovery, animal planet. Milance kod mene na tamisu ima bucova vidim ga kako raubuje i kako napada, ali malo vremena uspem uvek da provodim pecajuci ga. Doduse cesce napada taj sitan, ali zato nema  stuka vise kao ranije. Cudi me sto ove godine nisam ga video tamis da buce bistar, uvek mutan. Mozda ce se razbistriti krajem avgusta i pocetkom septembra.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ovo je najgora sezona krupnih bucova u mojoj mušičarskoj karijeri!Ovoliki broj sitnih komada,jer ovo je zaista mladež bucova koja često napada sve što joj prođe ispred nosa,još se nije pojavila,a da nije bilo i krupne ribe pored njih!Ove godine nisam ni video krupne komade kako patroliraju u priobalju Dunava,uglavnom su to ribe ovih veličina sa slika!Mada,i danas mi se desilo da krupan komad izleti iz dubine,najverovatnije prateći strimer koji puštam dosta duboko za moja dosadašnja iskustva!Gotovo da počinje da liči na varaličarenje,bacam uzvodno,puštam da potone ispred sebe,i onda krećem sa povlačenjem,što je već sa dubine od 1.5m,ponekad i više!Ili je krupan veoma duboko,ili nije u obali!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Marushani je napisao(la):
Lep prizor si imao zvezdane, da si imao kameru mogao je to biti lepo filmcic za discovery, animal planet.
Ono je neponovljivo,verovatno jednom u životu čovek ima priliku da vidi tako nešto!Slika zamrznuta u realnosti.Tako je izgledao napad grabljivca na kederče!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Jutros su klepali samo bunkere sa repićem!Čini mi se da su već provalili neke strimere koje sam im bacao prethodnih dana i često su omašivali!Čim sam stavio jednog repatog krenuo je cirkus!

Vrh Dno