Bucov 2010

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Bravo Sone, Ekoljubo! Jesu bar raubovali kod vas na tamisu bucovi ili ste ih trazili na mestima gde se oni nalaze? Ja sam isto bio na tamisu danas, ali nisam video raubovanje bucova, samo rojenje nekih sitnih musica. Da i u koje vreme ste vi bili na tamisu?

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Marushani ,imaju raubovanja cug od 45 min  u samo svitanje oko 6 h ,i tada je poprilično laka meta (nadam se da  ovo ne čita neko ko nebi smeo da pročita ,pošto je moj deo Tamiša pun raznoraznih) ,kako jutro odmiče tako je i bucov mnogo mnogooo oprezniji ,treba praviti pauze ...i tako...
Danas je bilo 7 -8 varaličara koji su pokušali da hvataju bucova ,nisu puno uradili sem što su rasterali njihovim varaličarskim napravama kedere sa površine vode tako da smo ga svi zajedno duvali u "frulu" ,doduše ja sam imao 4 komada ,sitnije ribe ,dok ova bolumenta nije došla....
Prolazeći pred rukavca čudnovati likovi su istrčavali iz grmlja ,šiblja ,tvisteri i ostale varaličarski rekviziti su im se u dupence zabadali ,jednom je pukla najlon kesa sa 20 ak mini štuka i prosula se na sred puta (auu kakva tuga  :doh:  :D ) a ni jedna nije imala ni 30 cm ,neki  varaličar ispred mene  je trčao do gepeka da odnese takvu istu kesicu sa štukicama ,kad ja bacim pogled ono Kontrola ušla čamcem u rukavac ,zato ovi nesretnici beže ..i tako standardan dan ...  :blush:

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Na mestu gde ja pecam kada odem na tamisu nema tih problema, jer ovde prolazi granicna policija koji smeju da ti provere ribolovacku dozvolu. Da bi pecao u granicnom prelazu treba ti i neka dozvole od granicne policije. Zbog toga i nesmeju da hvataju sitniju ribu. A sada gde zivim sam udaljem od granicnog mesta nekih 60 km sve na tamisu. Ovde zadnjih 2 dana kada sam isao izemdju 14 - 18 sati nisam video raubovanje bucova, ali jednog sitnog sam upecao u strmoj obali tamo gde jurim klena.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Da li ima kod tebe u blizini ima neka brana ili ustava na Tamišu? Neko mesto gde je veći protok vode ili tako nešto? mesto gde se bucov koncetriše ? Ne znam ali imam utisak da pokušavaš da loviš bucova na lošem mestu ...

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
tamo na granici imam nesto kao branu, stavise kamenje sa jedne strane do druge strane obale i tamo ga ja trazim. Video sam ga da napada i iznad te brane a i ispod i cak u tom delu gde je plica i brza voda. Trazim ga tamo gde ima puno kedera, beovica. Ima ga na raznim mestima bar u tom mom delu. Sada gde zivim nisam bas najbolje upoznao teren, ali cuo sam da su i ovde napravili neku kamenu branu, treba samo da je nadjem i da pecam bucova. Isto gde sam hvatao bucova je plaza, plici i pescani deo tamisa ili gde su pragovi.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Lokacija Deluje veoma zanimljivo  :tbumb: ,porani jedno jutro ako imaš mogućnosti ..u samo svitanje da budeš na vodi ,stavi neki lep strimer (ovih dana izjutra je zanimljiva žuta ili bela boja strimera )  :tbumb: i mora da ih dobijaš !

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Počelo je već da me nervira što nemogu da dobijem dobru ribu ove godine  :doh: ,2 komada ovakva ,3 stukice na clousera uz obalu kolateralna šteta i jedan malo bolji bucov mi se otkačio ...
strimeri koji su radili
1.Surffing candy
2.clouser minnow
(oba u drečavim bojama)

Prilozi

• mali bucov small.jpg
    mali bucov small.jpg
    106,3 KB · Pregleda: 186
  • mali bucov2small.jpg
    mali bucov2small.jpg
    166,7 KB · Pregleda: 312

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Sinoć se na keju skupiše svi koji kod kuće imaju štap i po neku varalicu!Prošetaju ljudi predveče,vide da iskoči bucov,posle smuđ,opali ih uzbuđenje,namerače se sledećeg dana sa buljukom zarđalih varalica i udri!Pljušte varke kao granate,bucov ih izluđuje u obali pred sam mrak,menjaju kašikice,šediće,glavinjare...!Ma jok,ni da lizne!Onda kreće priča kako je bitno druženje na vodi,nije prioritet da se uhvati riba,počinje galama,prisećanje na ogromne i kapitalne ribe hvatane ko zna kad...U takvim uslovima ovih dana izlazim na vodu!Sinoć je bucov hteo da napada samo strimere realističnih boja,čak i u sumrak,jedini strimer koji je davao rezultate je ovaj sivkasti polipropilenski keder!Dva komada od 600-700 gr.,i to je bilo to!Svaka iole ozbiljnija riba nije ni izlazila sinoć u lov!

Prilozi

• 127.jpg
    127.jpg
    86,4 KB · Pregleda: 134

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
zvezdan je napisao(la):
namerače se sledećeg dana sa buljukom zarđalih varalica i udri!Pljušte varke kao granate..
ha ha ha  :hammer: Brate umro sam od smeha  :tbumb:

Kad smo već kod toga fotografisaću specijalno za forum jednog lika varaličara tu kod mene da vidite vi kakva je to faca  :yeswink:dolazi nekim bajsom stalno ,ima jedno 50ak godina ,neki raspali štap od pre hrista ,mašinu koja se čuje od Opova čak u Pančevu kad je vrti  :hammer: a najsmešnije mi je bilo skoro kada su se poredjali neki varaličari i nemogu ribu da dobiju a bilo ih jedno 7-8 ,dodje ovaj ludak (zna matori gde se krije bucov) ,inače ima samo jednu varalicu mislim da je neka tonuća rapala i počne da roka sve u jedno mesto ,vrti ono čudo varaličarsko 300 obrtaja u minutu i dobije 3-4 ribe doduše nisu ni u meri al ajde  :doh: natrpa to u kesu i ode ,a ovi ostali ga gledaju kao u kralja !!! buahahahahah

_______

A što se tiče gde ko mušičari ,obratiti pažnju na zadnji strimer koji sam skinuo sa stege ,pa se zapitajte zašto su ovo jarko ,drečave boje na njemu  :eek:

Prilozi

• FT minnow.jpg
    FT minnow.jpg
    65,2 KB · Pregleda: 153

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Danas sam na ovog strimera imao dva napada velikih bucova!Prvi je lupio na velikoj daljini i držao sam ga na trenutak!Drugi je gotovo izbacio strimer na obalu jer je čučao kao pizda na pola metra od obale!Prolajao sam!

Prilozi

• 131.jpg
    131.jpg
    156,6 KB · Pregleda: 145

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Fantastično izgleda ovo strimerče, prelepo. Konačno i ja imam sivu za moje iste ali veče ali do slinkya  :tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ne možeš da veruješ kako su ga danas uzimali bucovi,ali ostaje mi žal za ova dva klipana.Prvi je samo sevnuo iz matice,uzeo je ali je bila velika daljina,plus mali stomak jer sam morao da stojim na vrhu keja!Drugog sam video kompletnog.Okrenuo je iz plićaka ka otvorenoj vodi u trenutku.Tu je bio,na dva metra od mene.Ja sam stojao u senci koju hotel baca na obalu Dunava!Taj prelaz iz senke na svetlo je mnogo dobro mesto za njega,i dešava se samo u kratkom vremenskom periodu u toku dana,kad je sunce malo iza visokog hotela Đerdap!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Juče je bio neverovatan dan na Dunavu!Mala voda,čista,bez trave,elektrane nisu radile,i bucov koji je ludovao u obali,ali na cugove.Tuče pet minuta pa ga nema sat vremena!Vidim na jednom mestu juri dobar i par sitnijih mu udaraju basove!Računam,mala voda,vidljivost nije loša,da mu bacim nešto tanko i realistično,neku boju modro-sivog kedera!Razvučem jedno dvadeset metara sa vrha keja i pogađam dva-tri metra iznad rauba!Pet zabaca ni da mrdne!Učinilo mi se kao da prati silueta krupnijeg do same obale!Jebavao me sat vremena na tu foru na nekoliko pozicija!Vedar dan,gledam u kutiju,nemam pojma šta da stavim za takve uslove,sve što je provereno,prati!Stavljam oker pp bunker veoma široke siluete,sa repićem obojenim u crno i onim bleštavim 3d očima!Apsolutno opozitno od svih dosadašnjih iskustava!Jao,kad je to krenulo da lupa po njemu!On jadan,na kilometar se vidi u onoj vodi.Napadali su ga kao sumanuti,i to u vođenju pored same ivice keja,kao neko povređeno šaranče koje pokušava da pobegne od duboke vode!Samo bih video kako izleću iz dublje vode u obalu!Nekoliko komada do kilo ga je ozbiljno uzimalo,dok je jedan prasac tresnuo po crnom repiću!Slike bi trebalo da stavim danas ili sutra,aparat ostade kod matoraca!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Evo i slika .Ovakva tri komada su pokupila strimer bez problema,iako su ovo ribe od 7oogr,nisu imale problema sa ovim širokim bunkerom!Juče je bila jako loša situacija za ribolov kod mene,mislim da je na to veliki uticaj imala promena vremena od prekjuče!

Prilozi

• 135.jpg
    135.jpg
    134,5 KB · Pregleda: 125
  • 134.jpg
    134.jpg
    121,3 KB · Pregleda: 147

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Gurgler u akciji .... 3 komada za sat ,površinska aktivnost jednako nula ,ne raubuje ,pretpostavljam jer nema kedera no digne se i pokupi gurlera  :eek: ... Moj klinac je bio oduševljen kada smo ih vraćali u vodu ,prvi put je bio samnom na tamišu i bucovima  ...

Prilozi

• Urban warfare1.jpg
    Urban warfare1.jpg
    101,6 KB · Pregleda: 126
  • asp1.jpg
    asp1.jpg
    76,3 KB · Pregleda: 126
  • asp2.jpg
    asp2.jpg
    139,6 KB · Pregleda: 125
Vrh Dno