Bucov 2013

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
nisam jos naucio dovoljno dobro da bacam  :nowink: tak naredne sezone

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Pocinji sto pre... slomice ti ove bucovcine Heliosa...  :D  ;)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ih bre Sasats,pa kod tebe je vreme za majicu i papuče.Dobre ribe :tbumb:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
u papucama sam jer sam ih mlatio sa obale a za u vodu je obavezan kombinezon jer je vec prilicno hladna . a sto se tice dh pribora , ovo mesto je bas idealno za to ... mada i helios zavrsava posao  :)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ma kod mene je poslednja dva dana kao u novembru,zato se čudim kako si izašao na vodu u papučama i majici.Nadam se da ću i ja danas uhvatiti malo lepog vremena da izađem.Inače,je li bucov eksplodirao ovako ove sezone,ili mu je brojnost konstantna na Moravi.Mada,sećam se da si postavljao neke slike,prošle godine,sa velikim brojem riba na malom mestu,neka mala voda je bila.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
te slike su bile sa takozvane male morave . tako mi iz donjeg toka zovemo moravu iznad kraljeva prema cacku pre uliva ibra . ove ribe su sa mog dela reke . brojnost beluna je konstantna . samo je problem da ga nadjes gde je jer u zavisnosti od temperature vode i vodostaja menja polozaj i vreme hranjenja .seli se za sitnom ribom od najjacih brzaka do gotovo mrtve vode . leti se uglavnom hrani nocu pa je zajebano da se uhvati ozbiljnija riba , a ujesen pocne i preko dana . uspeh zavisu od sposobnosti ribolovca da locira ribe koje cesto ne jure . ove riba sam ulovio tacno na mestu gde sam i ocekivao da treba da budu iako nije bilo nikakve aktivnosti na povrsini . voda je bila u blagom porastu i mirno popodne bez vetra ...sve se poklopilo kako treba i znao sam da cu nesto uhvatiti , ali se nisam nadao da ce biti ovako  :)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Postoje razlike u ponašanju bucova sa većih voda,kao što je Dunav,i manjih,kao što su vode na kojima ga ti juriš.Ovde takvi magarci retko formiraju jata,ili borave blizu jedan drugog.To se dešava samo u mrestu,ili neposredno posle njega.Hoće da formira parove krupnih jedinki,ali je i to retkost.Ovo važi za samo priobalje.Na nekim potezima,na otvorenoj vodi,lovi se u jatima,i to krupniji komad.Tu je čamac imperativ.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
danas opet na reci i opet odlican ribolov  :) evo nekoliko slika da vidite kako je sve to izgledalo ...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
definitivno nema riblje vrste kod nas koja moze da pruzi kvalitetniji i atraktivniji ribolov od beluna ...

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
svaka cast...nego sta radis sa tolikim bucovima????

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ako mi verujes da ne mogu da se odbranim od zena  ;)  mladje dobijaju vece komade , starije sitnije ...a za babe nema nista  :D

Vrh Dno